Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 649
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
Бъдещи и настоящи мамчета , на кой ден от трансфера най-рано се показва бледа черта? Аз съм на 6 ден и нищо, само 1 черта 😓

# 391
Може да са решили да сменят протокола - стимулацията по къс започва на 2-3 ден от МЦ, а при дългия с блок инжекция се поставя между 17 и 20 ден.
Здравейте, аз съм след неуспешно ИКСИ на ЕЦ и СЕТ. Следващия ми час за преглед е на 7-ми ден от цикъла. Има ли шанс за нов опит още на този цикъл или ще трябва да "почивам". Чета тук че симулацията винаги започва на 2-ри ден от цикъла, а на мен искаха да ми дадат час дори за 13-ти ден. Като цяло съм много объркана, какво може да следва изобщо сега. Благодаря.

# 392
Бъдещи и настоящи мамчета , на кой ден от трансфера най-рано се показва бледа черта? Аз съм на 6 ден и нищо, само 1 черта 😓
Рано е за уринарен. Особено, ако си след трансфер на 3-дневен.

# 393
Не , 5 дневни ембриони са.

# 394
Не , 5 дневни ембриони са.
Пак ми се струва, че уринарният тест не е надежден показател толкова рано.

# 395
Момичета след пункция съм 3ти ден. Днес трябваше да имам трансфер на единствено ембрионче но сутринта ми се обадиха да не идвам, че се деляло на 3, това разбрах. Щели да се обадят ако се доразвие до 5ти ден. Според вас има ли изобщо шанс ?

# 396
Има шанс разбира се. Но според мен е напълно безмислено да се изчаква едно единствено ембрионче до 5ти ден. Това не увеличава по никакъв начин шансовете му за имплантация. Изчакването до 5ти ден има смисъл при повече от един ембрион, по този начин се прави по— добра селекция.

Аз лично в този случай бих избрала трансфер на 3ти ден, от колкото да рискувам да го изчаквам, но това е много индивидуално решение все пак.
Сегашната ми бременност е следствие на свеж трансфер на 3 дневни ембриони, който според мен и ембриолозите може би нямаше да оцелеят до 5 ден.

# 397
Момичета, знам, че някъде го четох преди време, но сега не го намирам.
Утре ми първи ден пт цикъла. Някой може ли да ми напише горе долу как преминава процедурата. Инвитро+икси ще правим. Колко често се ходи на лекар, кои дни от цикъла? Денят за пункция колко дни по-рано разбирате кой е, че да си пуснете оптуска? Ще се опитам да не си пускам повече от няколко дни отпуск защото ми се иска ръководството да не науча какво правя, предполагам и сред вас има такива момичетя. Малко ми е напрегнато чисто логистично и всякаква инф ще ми е от полза. Благодаря! 🙏🏼

# 398
Има шанс разбира се. Но според мен е напълно безмислено да се изчаква едно единствено ембрионче до 5ти ден. Това не увеличава по никакъв начин шансовете му за имплантация. Изчакването до 5ти ден има смисъл при повече от един ембрион, по този начин се прави по— добра селекция.

Аз лично в този случай бих избрала трансфер на 3ти ден, от колкото да рискувам да го изчаквам, но това е много индивидуално решение все пак.
Сегашната ми бременност е следствие на свеж трансфер на 3 дневни ембриони, който според мен и ембриолозите може би нямаше да оцелеят до 5 ден.
Благодаря ти за отговора ♡ Остава ми надеждата. Това ми е 3ти опит с мъжки фактор. До сега само на 3 ден правихме трансфера, сутринта имах също назначен но ми се обадиха да не идвам. Явно така са преценили ембриолозите.

# 399
  • София
Момичета, знам, че някъде го четох преди време, но сега не го намирам.
Утре ми първи ден пт цикъла. Някой може ли да ми напише горе долу как преминава процедурата. Инвитро+икси ще правим. Колко често се ходи на лекар, кои дни от цикъла? Денят за пункция колко дни по-рано разбирате кой е, че да си пуснете оптуска? Ще се опитам да не си пускам повече от няколко дни отпуск защото ми се иска ръководството да не науча какво правя, предполагам и сред вас има такива момичетя. Малко ми е напрегнато чисто логистично и всякаква инф ще ми е от полза. Благодаря! 🙏🏼

Здрасти, инвитро и икси за два различни начина на общо известното "инвитро". При първата техника яйцеклетката се поставя в хранителна среда заедно с много сперматозоиди и те на принципа на естествен отбор се борят кой да я оплоди. При ИКСИ метода се подбира под микроскоп, или различни техники на обработка на материала, най-жизнеспособният сперматозоид и той директно се вкарва в яйцеклетката - нищо не е оставено на случайността.

Та, при мен как са протичали досега нещата:
При предходния преглед докторът ми е казал на кой ден от цикъла да си запиша час за преглед. Обикновено е 6-7-ми, но последните пъти ме иска на 4-5-ти ден. Ако ти е за пръв път, може би трябва да бориш от деня на начало на цикъла и да се обадиш за 5-тия ден. И да е по-рано - няма нищо, просто фоликулите ще са по-малки. Не се притеснявай, ако още кървиш, лекарят хич не го интересува. Важно е да знаеш, че ако цикълът ти дойде до обяд броят този ден за първи, ако е следобед - следващия е за първи ден.
Аз ходя през 2-3 дена на преглед, за да се следят фоликулите. Не съм наясно с процеса на стимулация, защото съм на спонтанен цикъл. Горе-долу си знаеш колко време ти е цикълът, значи някъде посредата е овулацията. Това по груби сметки. Те те гледат с ехограф и преценяват, пускаш хормони и ако всичко е наред ти казват да си сложиш таймиращите инжекции и на по-следващия ден си на пункция.
Това е моят опит, може да греша някъде или при другите момичета да протича по друг начин.
За отпуската - зависи каква ти е работата и колко ще те стимулират. Ако си на силна стимулация и направиш 20 фоликула ще ти е подут корема и болезнено, но ако си на спонтанен и с малко Ф - няма кой знае какво да стане. Упойката е кратка и до 2 часа ме пускат от болницата, и то, защото повече време чакам докторът да дойде и да ми каже резултата, не защото съм неадекватна.
Тук вече зависи от прага ти на болка. Все едно си в цикъл, не е страшно. Т.е., ако не работиш тежка работа, на крак, или не боравиш с опасни машини:) може да си отидеш на работа следобед. Доста жени правят така, за да не се налага да пускат отпуск и да се обясняват пред шефовете. Честно казано, на мен никога за тези години не са ми предлагали отпуска за пункция.
Ако си "кифла" (като мен, когато мога да си го позволя) - прибираш се и си лягаш. Ако не си - отиваш на работа, пиеш бусколизин и си траеш пред колегите. Има много недобронамерени и не е нужно всички да знаят, въпреки че аз го тръбя наляво и надясно, защото съветвам нераждалите си приятелки покрай мен да си замразяват яйцеклетки, докато още могат.
Аз един път само съм имала проблем след упойка - вдигнах температура. Но това е за сигурно 20 пункции, поне.
След пункцията докторът ще ти каже колко яйцеклетки са извадили и дали са зрели. Ако ембриолозите кажат - ще ги доотглеждат. От тук вече зависи какво правите - дали ще ги замразите или още веднага ще ги оплодите. За тази цел, още докато си под упойка ще се обадят на мъжа ти за материал. И знаеш - 2-3 дни въздържание, не повече, не по-малко.

Това е, както казах и по-горе, моят опит. Не е страшно - действай:)
Извинявам се, че написах толкова разточително, но не всички сме "врели и кипели" в това и човек е добре да е наясно какво го чака... Горе-долу, защото няма един с един случай еднакви.

Успех ти желая:)

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 21:36 от Abigail

# 400
По къс протокол първият преглед е на 2ри ден от цикъла. Започва стимулация, следващия преглед след 4-5 дни и после през ден. Обикновено разбираш за пункцията около 2 дни предварително.

# 401
По къс протокол първият преглед е на 2ри ден от цикъла. Започва стимулация, следващия преглед след 4-5 дни и после през ден. Обикновено разбираш за пункцията около 2 дни предварително.

Дадоха ми да пия противозачатъчни предния месец заради задържан фоликул.
В токуда не си падат по работене в почивни дни и ме е страх 2ри ден да не се падне 3ти март. Ясно ми е, че утре е рано, но все пак реших да се презастраховам

Abigail безкрайно благодаря за подробното описание❤

# 402
Здравейте,
Мина моят 4ти опит и отново не се стигна до трансфер. Ембрионът спря развитие след 3ти ден, както сега така и предните 2 пъти.  На каква база се определя дали ще се чака до 5ти ден? Аз ли да настоявам за трансфер на 3ти ден? Доста неприятно усещане. Мислех, че с времето се свиква, ама...тц. Успех на всички Animal Bee

# 403
Нямаме избор да не сме силни и да не продължаваме напред, стискам палци и главата горе Heart
Здравейте,
Мина моят 4ти опит и отново не се стигна до трансфер. Ембрионът спря развитие след 3ти ден, както сега така и предните 2 пъти.  На каква база се определя дали ще се чака до 5ти ден? Аз ли да настоявам за трансфер на 3ти ден? Доста неприятно усещане. Мислех, че с времето се свиква, ама...тц. Успех на всички Animal Bee

# 404
При мен се случи така, да има стоп на развитието на двете ми уж избързващи енбриончета на стадии морула на 4ти ден при третият ми опит.
Първият ми трансфер беше на едно единствено тридневно и беше успешен, но завърши с мицед в 9.г с. При вторият опит 2 ембриона успяха да станат бластоцисти на пети ден, пак имаше имплантация но бременността не се разви още в ранните седмици. Още от тогава си имам едно на ум, че нашите можеби е по —добре да не ги чакаме.
Сега на 4ти опит от клиниката искаха да ги чакаме до 6ти ден, понеже пети се падаше в неделя, обаче бях вътрешно убедена, че няма да има трансфер ако ги послушам. Така направихме трансфера на трети ден на едно осемклетъчно и едно петклетъчно, имаше и плантация и на двете.
Обаче ако ме се развиват и вътрематочно в идеалната си за тях среда вече мисля, че е мъжки фактор. Поне така съм чела.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 17:05 от Cinnamon Cookie

Общи условия

Активация на акаунт