Домакини 80/ Със силата и красотата на тигъра

• 59 980
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
  • при късмета
Как няма да лекуват бактерия? И аз съм учудена. Интервенцията не е от най-леките, ако няма да има лечение и след нея, то по-добре тук я направи. Добре си направила, че си отменила тамошната
Освен до магазина трябва и през аптека да мина, свършил ми е витамин Д. А мислех с минимално разкарване да изляза

# 241
Това са обясненията от NHS написани за "обикновенните" хора:

Какво прави Helicobacter pylori (H. pylori)?
H. pylori отслабва защитната слузна обвивка на стомаха и дванадесетопръстника
което позволява на киселината да премине през чувствителната подплата отдолу. Както киселина, така и
бактериите дразнят лигавицата и причиняват рани или язви.
Какви са симптомите?
Болката в корема е най-честата. Този дискомфорт обикновено се проявява като:
 Тъпа, гризеща болка
 Идва и си отива за няколко дни или седмици
 Може да се появи два до три часа след хранене
 Събужда те през нощта
 Облекчава се от ядене и антиацидни лекарства
Други симптоми могат да включват
 Загуба на тегло
 Лош апетит
 Подуване на корема
 Оригване
 Гадене
 Повръщане
Някои хора изпитват само много леки симптоми или изобщо никакви

Може ли да се предотврати H. pylori?
Никой не знае със сигурност как се разпространява H. pylori, така че превенцията е трудна. Изследователи
се опитват да разработят ваксина за предотвратяване на инфекция.

Как лекувате H. pylori?
Ще ви бъде дадена комбинация от таблетки за унищожаване на бактерията H. pylori.
Лекарствата, използвани за лечение на бактериите, включват:
 Инхибитори на протонната помпа, които инхибират и потискат производството на киселина: това могат да бъдат
или омепразол, ланзопразол, рабепразол, езомепразол или пантопразол
 Плюс комбинация от антибиотици, метронидазол, тетрациклин,
кларитромицин, амоксицилин
Доказано ефективната продължителност на лечението е едноседмичен курс, наречен „тройна терапия“.
Терапията може да е трудна за приемане, тъй като включва приемане на много таблетки, някои от
което може да причини нежелани реакции като гадене, повръщане, диария, тъмни изпражнения,
метален вкус в устата, виене на свят, главоболие и гъбични (кандида) инфекции при
Жени. Повечето нежелани реакции ще спрат след прекратяване на лечението.
https://www.wsh.nhs.uk/CMS-Documents/Patient-leaflets/Gastroente … bacter-Pylori.pdf

# 242
Благодаря, Лейди, аз съм с подобно лекарство.
Ма ко, не съм съгласна, че интервеницята никак не е лека (ако визираш гастроскопията).
Лейди, имаш ли обяснение, защо много от симптомите при Хеликобакт. са и при гастритни проблеми без въобще да я има тази бактерия?
Смърфи, има ли възможност проблемите ти да са точно от тази бактерия и скоро да му се види края на ходенето по мъките?

# 243
Мария, там вече се намесват други "агенти". Обаче най-масово е с бактерията и за това се започва от там и после се търси друго.
Не напразно откривателя ѝ е с нобелова награда за медицина.

# 244
Смърфи, има ли възможност проблемите ти да са точно от тази бактерия и скоро да му се види края на ходенето по мъките?

Често, не знам. Мисля си, че по-скоро бактерията ми е допълнение към всичко останало. Но нищо не изключвам, де. Хората сме много различни.

Калинка, освен бактерията, при мен искат да огледат и отвътре нещата. Така е най-добре.
Просто на мен при тази процедура в БГ би ми било най-спокойно и сега като се отвори скорошно пътуване, там ще мина на изследвания.

# 245
  • при късмета
Казах, че не е от най-леките, а не, че никак не е лека. Щом има упойка, има защо, най-леките минават без нея. Имах предвид, че не е добро решение да се прави 2 пъти, през късо време, ако от първата няма да има особена полза

# 246
Лейди, благодаря.
Смърфи, искрено се надявам скоро всичко да е неприятен спомен.

# 247
Смърфи - на мм не са му правили кръвен тест, а направо го насочиха за скопия. По време на огледа са взели локална проба и за бактерията.
Скопията му я правиха с упойка "ошеметяване" Laughing - не е спал, но каза, че се е чувствал "на черешата" Laughing и е гледал на монитора.

За такова изследване ти трябва да си спокойна и да имаш доверие - правилно решение си взела Kissing Heart

# 248
О, и аз гледах монитора, слушах и какво си говорят. Бях като парализирана, ама може би, защото една сестра ме беше сграбчила да не мърдам. Преди гастрото искаха проба за хеликобакт. от @ко, а после взеха проба и от стомаха.

# 249
На мен са ми правили гастроспокия в БГ преди не знам си колко години - направо си те приспиват, но упойката е лека. Тук също те приспиват, поне в тази болница, където бях насочена. 20 страници е въпросникът преди консултацията с анестезиолага. Но съм чела, че има и някаква упойка, която я наричат "локална" тоест точно си зашеметен, ама буден.

Има няколко вида тестове - кръвен, с издишане (дихателен ли се нарича?), от а**то и с биопсия. При нас продават и домашни тестове - https://apteka911.ua/shop/test-cito-test-tsito-test-h-pylori-ag- … iyah-1-sht-p11437

А кръвният, който правих в лабораторията е за антитела - IgA и IgM.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 14:44 от Смърфиетка

# 250
Скопията на мм не е правена в болница, а в център, занимаващ се с такива проблеми. Аз го чаках и след изследването се прибрахме. Желателно беше да е с придружител и транспорт /забранено е да кара 24часа след изследването/. Ако не може да си осигури - от центъра го придружават с транспорт до в къщи.
Тук за много малко неща преспиваш в болница. След лапароскопското ми премахване на яйчниците пак си се прибрах в къщи Laughing При проблем линейката пристига 15-25 минути.

# 251
О, нито тук, нито в БГ преспиваш в болницата за гастро или колоноскопия. Просто те приспиват за изследването и два часа след него те наблюдават в отделна стая. После си тръгваш, като е добре да си с придружител. Болниците имат така наречен еднодневен стационар, който е точно за такива манипулации. Иначе тук поне си има и мед.центрове, където също може да се направи гастроскопия.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 18:02 от Смърфиетка

# 252
  • в сърцата на децата <3
Привет, момичета!
Разписахме се и ние (разлеге!) с модерната болест 😂😂😂 Моите хора с температура по два дена, седмица АБ и по малко кашлица. Аз след като те вече оздравяха - два дни хрема и веднъж 37.2 🙄 Като за смъртоносна болест... Стандартните зимни грипчета ги карам по-тежко понякога 🤷 Свекъра каза, че не се разболявам щото чумата корона не може да хване 🤣🤣🤣🤣
И така при нас - хапчета, сополи и четири отрицателни антигенни. Но личния беше категоричен, че е микрона. Не ме вълнува как му е заглавието, ама ми обърка плановете. Дано утре вече времето е хубаво и успея да издрапам Беклемето. Трепери Северна Българийо, ида си 😁 Хич не обичам да въртя през София, магистралата ни лете, ни зиме е моето нещо.
Отивам да правя палачинки, че съм обещала на мама да ѝ занеса.

# 253
  • София
Здравейте, момичета!
 Всички болни да оздравяват!
Ангелче, радвам се, че сте добре.
За съжаление доста народ нямаха този късмет.

Смърфи, добре си го решила❤️.
За бенката-абсолютно никакви проблеми. Пъпка наблизо просто. Но напролет ще я махна. Решено е.
И тук да споделя конкурс, в който Мими взе втора награда. Ще излезе и сборник и ще бъдат публикувани наградените творби.
Ето тук може да видите разказите и стиховете на младежите:
https://www.facebook.com/275014872521766/posts/4832914310065110/

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 18:32 от Валенцето

# 254
Браво на Мими!
Ангелче, радвам се, че всичко се е разминало с кратко боледуване.

Общи условия

Активация на акаунт