Домакини 80/ Със силата и красотата на тигъра

• 59 958
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Луси,пак ли?!
Мен също нещо ме човърка днес.Дано не е Ковид!
Все се успокоявам с вица,че по-добре е да те повторят,отколкото да те пропуснат.То за други работи иде реч,ама явно ковидът го е прочел дословно!

# 226
  • при късмета
Люска, да минава леко и бързо Hug Не мога да ти дам конкретен режим. По принцип няма нищо забранено за ядене, дори тесто щом нямам медицински противопоказания, т.е. истинска алергия. Обаче ако ще ям, трябва да е сутрин, за да има достатъчно активност организма да го преработи. Трябва обаче да се хапва редовно, това е единственото, като правило. А аз не закусвах преди, първото ядене ми беше даже следобяд, а не на обяд и после вечеря. Всъщност това е промяната при мен, уча се да ям, за да отслабна, колкото и парадоксално да звучи Joy Много ме разпитва, какво готвя обикновенно, колко често ядем храна отвън, в какви часове ям, даже колко често правя секс. Каза, че било важно да е редовен. Ако не проработи, ще обвинявам мъжа ми, макар той да е по-доволния Hug Съвсем индивидуален план ми направи, какво и кога да ям общо взето. Колко време след ставане трябва да съм закусила, кога е обяда, кога междинни хапвания и вечеря и какво. Като видя и изследванията на които ме прати. забраненото е пържено и пакетирано от магазина. Чипсове, вафли, кроасани, изобщо всичко, което година след производството има същия вид и вкус. И семки и фъстъци ми забрани, ама за семките ѝ казах, че не е познала и тя ги разреши на междинно хапване, ако е само семки, без друго. Абе разбрана женица Joy Каза,  първите 2 седмици да не очаквам драстична промяна в теглото, организма си регулира метаболизма по естествен начин, после започва по-осезаемо сваляне. Днес стават 3 седмици и съм 2-3 килограма надолу, предполагам свалени последната седмица, изобщо не се меря редовно. Корема продължава да се прибира чувствително и след като започнах пак да ям тесто.

А за нивото на инсулина при втория показател на шейсетата минута и тя каза, че е завишен, но за индекса се взима само първия и по него се смята. Втория означава, че все пак има свръх производство, но при спада на третия, че се преработва от организма все пак. А по-голямата опасност, панкреаса изобщо да спре да произвежда инсулин, изобщо я няма

Луси,пак ли?!
Мен също нещо ме човърка днес.Дано не е Ковид!
Все се успокоявам с вица,че по-добре е да те повторят,отколкото да те пропуснат.То за други работи иде реч,ама явно ковидът го е прочел дословно!
JoyJoyJoy Да му дадем тогава да прочете друг виц. Да се оправяш и ти, дано е друго. Hug

# 227
Добро утро момичета!
Да ни е честита китайската нова година LaughingLaughingLaughing
Това си избродирах за тази година

Бързо оздравяване на всички Kissing Heart

# 228
Добро утро, другарки!

Тези дни имам нужда от повечко кафета:

Люси и Славче - да ви размине това чудо, макар че който не го е срещал, той не го е изкарал.

Вале - браво, сега си отдъхни!

Утре сутрин трябва да си правя гастроскопия, че стомахът ми нещо се бунтува последните два месеца. Един път я отложих, че беше точно по празниците, ама се чудя дали и сега да не я отложа и да си я направя при моята лекарка в БГ. Вчера ни се обадиха, че монтажът на мебелите ще е в средата на този месец и ще трябва да се приберем за това. Дизайнерите направиха един куп грешки досега и изобщо не искам да ги оставяме при монтажа сами. Пак нещо няма да са разбрали, ама след като се монтират мебелите - оправия няма. Та да използвам това и да си отида при моята гастроентереложка, че й имам голямо доверие. Притеснявам се, че пътуването е много несигурно с този омикрон и нещо може да се провали. И сега стоя и се чудя...

# 229
  • при късмета
Добро утро!
Калинче, много е хубав тигъра, да не и лежерна китайската година, като него
Смърфи, не е приятна интервенцията, иначе бих те посъветвала да я направиш и там и тук и да сравниш мненията. Иначе може да е само тук, ако имаш доверие на докторката. За пътуването ще стискаме палци и всичко ще е наред
Люска, Славе, Плами как сте?
Пак трябва да мисля какво да готвя. Шефа има за доматена супа, даже на мен ми хареса, добре се получи, вчера имаше и пилешки пържоли, ама са история и аз съм на изходна позиция.
Хубав ден на всички Hug

# 230
Смърфи направи я там, където ще си спокойна. Ще вземат ли проба за бактерия?
Мм беше на гастроскопия баш в най-върлия локдаун. Няма бактерия, няма изменения... изписаха му хапчета с рецепта и се оправи. А колко гавискони и други простотии изпи за над 10г..., ама неще и неще да ходи на лекар....
Сега съжалява, че не е отишъл по-рано....

Мако - "много е хубав тигъра, да ни е лежерна китайската година, като него" - Амин!

# 231
  • гр.Варна
Явявам се, добре съм. Главата ми е като присадена, но иначе ставам. Stuck Out Tongue Winking Eye
Щерката ще прави ПСР днес, че нещо бързия не отчита правилно. Ще вземе направление от ЛЛ.

# 232
Смърфи, не отлагай. Направи я там, чуй техните мнения, а после ги сподели и с твоята гастро. Може да поискаш и да ти заснемат самата интервенция, която и тя да коментира. Така до прибирането ще си отхвърлила гастроскопията и ще може да се насладиш на сглобяването на мебелите. Да ни ги покажеш после и на нас.
Лейди, честита ти нова година! Може ли да споделиш какви лекарства и с каква точно насоченост са. Ще ми е интересно да прочета тяхната характеристика защото и аз съм на пангара с диагноза+ екстри.
При нас казаха, че ще вали сняг, но много се радвам, че не познаха. За обяд ще правя пържоли, картофи, а за мен и нещо като бърза супа.
Плами, дано да не е ковид и при дъщеря ти. Оправяйте се бързо.

# 233
Хелоу!
  Люска , Плами, как сте?
  Славе,как върви ваканцията пир вас, Криста още ли те качва на черешата? Тя на колко години е?
  Аз фермани мога да напиша - Страданията и безсънните нощи на една клета пуберска майка.
   Смърф , не отлагай.Чакам с нетърпение дизанейрските ти хрумвания.Как е положението при вас? Етърва ми е в тиха паника за сина си, макар той да не подлежи на военна служба заради здравословен проблем.Човекът е на 30 години де, тя иска да дойде тук в Бг, той не желае да си зареже живота в Харков.
   Моите хора ми подариха готварската книга на Ирина Тенчева и еър фрайър за РД.Голямо готвене пада,то аз не че не готвя иначе,ама сега изпробваме нови неща.За днес една разядка с тиквички съм замислила ,по книгата,звучи ми вкусно.И руло Стефани , с двойно печени картофки,/те пак по книгата/.
   Моят син стана сутринта в 6.30 и отиде за риба ,днес било откриване на сезона на пъстървата,ако не се лъжа.Ако пък вземе да донесе и риба ще е супер. Ама май повече за купона са там с неговите приятели.

# 234
Може ли да споделиш какви лекарства и с каква точно насоченост са.

https://apteka.framar.bg/30069903/%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B7%D0%BE … D0%B0%D1%80%D0%BC

# 235
Момичета, благодаря ви за насоките!
Отказах я интервенцията. Ще си я направя в БГ при моята лекарка. Имам й безкрайно доверие. Буквално ме спаси преди 10 години след като две години ходих по разни големи имена в София, които освен да ми вземат парите, друго не направиха. Освен това имам да обсъдя с нея и други неща, които ме притесняват.
Аз може би ще пътувам и по-рано, така че дали утре или след една седмица, няма да има кой знае какво значение. Тази интервенция е с упокойка и няма как да я правя на двете места.
Кръвният тест за хеликобактер е положителен, а иначе ми е предписано задължителна проба за биопсия. Ако ми се размине пътуването, тук пак си е опция - чака се най-много 3-4 дни за час.

Марулетка, в момента е много спокойно. Чакат се разни важни посещения от чужбина, да видим какво ще измъдрят. Политиците са за бой, на хората не им се воюва. Но ние сме в пълно бойно снаряжение - газови котлони, спални чували, свещи, пакетирани храни, фенер, кибрит и т.н. Луда работа, ама имаме списък от секюрити фирмата на ММ и изпълняваме - какво да правим.

Плами - сега пък грип ли има? Леко да го минавате! Че е гаден, гаден е, ама поне за него си има ясен протокол за лечение, че и изпитани лекарства.

# 236
Смърфи, правилно си постъпила Kissing Heart Трябва ти да си спокойна! Нямаш ли лечение за бактерията?

# 237
Смърфи, правилно си постъпила Kissing Heart Трябва ти да си спокойна! Нямаш ли лечение за бактерията?

Не... Тук много не се впечатляват от нея. Затова ще отида при моята си лекарка.

# 238

Не... Тук много не се впечатляват от нея. Затова ще отида при моята си лекарка.

По-голяма глупост в последно време не съм чувала....
Да се чудиш защо Робин Уорън е получил нобелова награда.....
Бактерията предизвиква "значими" заболявания, а се лекува бързо с АБ.......
Според това, което аз знам, а и тук са ни обяснили е, че първо търсят бактерията, лекуват /ако я имаш/ и след това се продължава с другите изследвания.......

# 239
По-голяма глупост в последно време не съм чувала....
Да се чудиш защо Робин Уорън е получил нобелова награда.....
Бактерията предизвиква "значими" заболявания, а се лекува бързо с АБ.......
Според това, което аз знам, а и тук са ни обяснили е, че първо търсят бактерията, лекуват /ако я имаш/ и след това се продължава с другите изследвания.......

Да де...
"Е, ако искаш, ще ти изпиша антибиотик, ама 90% от хората я имат..." - та затова ще изчакам още една седмица и ще действам в БГ.

Общи условия

Активация на акаунт