Домакини 80/ Със силата и красотата на тигъра

• 59 677
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Така е, Смърфи. За тях беше по- тежко, защото трябваше да се грижат за нас, а ние само си висяхме по опашките и режехме купоните.

# 631
Аз не пържа. Рядко за закуска да направя пържени филийки. Готвя много, но по- малко. Държа на домашната храна, а и имам време. В момента на котлона правя зелен фасул със свинско, а във фурната- зеленчуци със свинско. А защо са 2 манджите? Защото ММ не яде зелен фасул, а Гого много обича. Но това не е рядкост. Често се случва, защото имаме голямо разминаване във вкусовете.

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 12:10 от И аз съм тук

# 632
Благодаря момичета!
Тръгвам да ги разглеждам Kissing Heart

Питай смело, ако нещо те интересува. Моятбе Кенууд, но остана там…

# 633
  • София
Аз мога да се броя за богата. Имам около 40л олио. 😁😁
Просто свекърва ми има някакви ниви, които е дала под аренда на кооперация. И те и дават много олио, ама много, щото и земята не е малко. Не съм купувала олоио от години. А аз ползвам. За готвене. Всеки ден готвя. Зехтин моите не обичат, мирише им. Рядко пържа, но не мога да кажа, че не го правя. Абе при нас олиото си върви.
Като проимам и краставици в градината, рЕзко ще забогатея и няма да може да се говори с мен. 😁

# 634
Ти недей много да знаеш, че да не ти цъфне проверка на доходите ,с тия скъпите неща.
  Аз помня купоните , бях ученичка в Ловеч.Нашите ми даваха за хляб купони , със съквартирантката купувахме по половинка. Но на село бабите произвеждаха хранителни продукти.
   Аз също гледам сега, искам и пиленца да си взема,че Кати да яде домашно месо.А и ние, не само тя. Но сега съм в тих ужас какво се случва с атомните централи в Украйна.Пише,че няма връзка с тях, а аз и Чернобил помня. Ама ми е бил акъла лапешки,като на моя син сега.А се оказва,че ние май сме най-увреденото поколение.
    Промени се света,животът ни се промени.Някак си се стегнах, и да се разсмея не мога.Все страх и тревога някаква ме е обзела.
   ММ винаги ми е бил пристан, винаги ми е вдъхвал спокойствие, че ще се справим с всичко.От два дни го гледам тревожен, не го показва,но аз го усещам.Тая цена на зърното ни ......разката бизнеса. И слушам сутринта разни "спецове" - зърно има в държавата ,няма страшно.Има таратанци.Зърнопроизводителите го изнесоха на зелено още миналото лято. От нашия край изнасят за Гърция, и сега има на пристанище Лом баржи,които тръгват.Ние искаме да купим , количества,тонове , искат майка си и баща си.

# 635
Марулетка, ужас…. А какво стана с на етървата момчето? Успя ли поне да се махне от Харков?

# 636
Отиде при приятели на девер ми в Кировград или нещо такова,където е спокойно. Гледам вечер новините и плача за тези хора,които останаха без всичко. От друга страна,мъка ми е за нашия беден народ,за който идват трудни времена.
 Имам едно малиново вино,ще взема да се натряскам довечера, че ще полудея от мисли.

# 637
  • София/Севлиево
Ели, а как се изхранвате, като не готвиш, не правиш и салати?

Купуваме си готово сготвено.След дълго мислене и смятане излезе,че излиза почти еднакво.Е,в събота и неделя си приготвяме по нещо с ММ,през седмицата също,а и свекървата понякога ни носи.Ама пак не е като да съм се застопирила пред печката.Преди две години като почна Ковида се видях в голямо чудо, защото у дома манджа се яде само по веднъж,малкия ,Слави де, иска първо,второ и трето за обяд и тогава ми бе най-тегаво какво да им мисля и да не се повтаря...

# 638
Това за цената на краставиците ми е супер странно. В България има прекрасни възможности да се произвеждат целогодишно.
Тук краставиците се продават на бр. - купувам за 43ст.

# 639
Ели, не разбирам. Казваш, че имате здравословни проблеми  ти и момчето, и въпреки това предпочиташ ресторантска храна с не толкова сигурен произход?

# 640
Това за цената на краставиците ми е супер странно. В България има прекрасни възможности да се произвеждат целогодишно.
Тук краставиците се продават на бр. - купувам за 43ст.
   Лейди , скоро гледах едно предаване по тв за собственик на оранжерия.С новите цени на тока и газа, и на торовете, за които суровини се внасят от Русия,приоритетно , той каза, не може да издържи на конкуренцията.Зеленчукопроизводителите не се дотират от държавата,не се подпомагат по никакъв адекватен начин.И вноса от Гърция и Македония ги съсипва. Също, друго което ми прави впечатление, българинът все още няма застрахователна култура. Не е като да няма суши и наводнения. Имам близка приятелка застраховател, от нея знам какви тежки преговори води ,докато убеди местните производители да застраховат.
    Аз в момента купувам от кварталния супермаркет, местна верига, краставици на 2,40лв и розови домати на 2,90 лв/кг.фхИспански. Вкусни много,като на баба от градината . В Била влязох онзи ден,че ми беше на път,български домати 4,99лв /кг.Еми сори , ама ще ядем испански.
    Божее, като ме чете човек, ще си каже -тая пък от всичко разбира.фхХахахаха, по тоя повод -вчера едно меме ми се завъртя във фейса - В България 3 млн епидемиолози за три дни се преквалифицираха във военни специалисти  и стратези.   Та и аз так -дай ми тема.

# 641
  • София/Севлиево
Не точно ресторантска,по-близо до домашната е.Без пържене и без много подправки,точно както готвя.Но си е трудно да намериш място откъдето да я вземаш.А Слави мога да го изхраня само с кюфтета и мусака,и от време на време супа и десерт, въпреки че при баба и дядо яде първо,второ и трето.По принцип той винаги е бил ящен и когато трябваше да пази диетата без глутен и казеин му бе доста трудно,но пък бе малък и не помни.
Ели, не разбирам. Казваш, че имате здравословни проблеми  ти и момчето, и въпреки това предпочиташ ресторантска храна с не толкова сигурен произход?

За доматите-ММ не яде,аз се оказах с алергия към тях,големия и той не им е фен,та вече не се купуват.С краставиците е почти същото-само аз ги ям,но не си падам по оранжерийни и сега не купувам.На лято ще боднем две колчета в двора с краставици и едно с домати и ще имаме домашни ако на някой много му се доядат.
Едно време тъй бях с млякото и млечните-дядо гледаше крави и вече като не можеше ги продаде.Пък аз бях свикнала на домашни и дълги години не консумирах такива продукти.Едва се научих да пия прясно мляко от кутия...Баба ми като си ходех на Плевен ми вземаше домашно мляко от една нейна приятелка,но вече и от там няма,а пък на случаен човек не бих се доверила току така...

# 642
Марулета - разбирам, че за краставици и домати толкова рано би следвало оранжериите да са отопляеми.
В този случай обче по това време примерно зелените салати и пресния лук би следвало да са с много ниска цена.
За тях не е необходимо отопляема оранжерия.

# 643
Марула 50-80 ст. Лук- 50- 60 ст. Репички- 50 ст. Това са цените при нас.

# 644
Тук са същите.
Мисълта ми беше друга - в България има сезонност на продуктите и от там и различни цени през годината.
Докато тук цената е постоянна.

Например аз обожавам салата "снежанка" с кисели краставички, орехи и чесън - това е от моето детство, когато пресни краставици зимата нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт