Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 4

• 30 552
  • 597
  •   1
Отговори
# 150
И това не отговаря на въпроса ми. Simple Smile
Питам за опит

# 151
  • София
Единствено преглед от АГ може да каже нормално или не е това кървене. През годините цикълът се променя не може да разчитте на това какво е било. Без тест за бременност в момента имате просто цикъл.

# 152
Няма еднозначен отговор. При единия ми от абортите започна с обилен кръвоизлив, но аз знаех, че съм бременна. Беше отлепяне на плодния сак. При биохимичните много жени дори не стигат до установяване на бременност. Закъснение ден два и малко по-силен цикъл или нормален... Не всички аборти започват по един и същи начин и не всички кръвоизливи са аборти.
И това не отговаря на въпроса ми. Simple Smile
Питам за опит

# 153
Включвам се няколко месеца след въпроса ти. Дано не ти се налага вече да четеш тази тема, но ще напиша схемата по която се лекувахме аз и Мм. Всеки четвъртък беше в продължение на 5 седмици по 2 хапчета суммамед от 500мг... тоест 1000мг веднъж седмично за месец. За мен лично това беше прекалено силно и ги взимах през час хапчетата. Получавах сърцебиене и ми се виеше свят, а Мм получаваше стомашни неразположения, но поне я махнахме. Не съм тествала скоро, дано не се е върнала тази гад

Tap-tarap, благодаря ти, че сподели! Аз също съм с ИБ от 2020, после и мисед, също лекувам уреаплазма в момента. Вдъхна ми надежда, че има светлинка в тунела Simple Smile В уреаплазмата ли е бил проблема при теб? Би ли споделила лечението си? Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане скоро ^_^

# 154
Здравейте! Честита да е новата година и дано ни донесе здрави и пухкави бебета!
Имам въпрос: преди почти 2 години имах ИМ бременност, тръбата е запазена. По стечение на различни обстоятелства не подновихме опитите. Сега плануваме цветна снимка до 2-3 месеца. Но все пак искаме да започнем опити. Въпросът ми е към тези дами със запазена тръба: При подновяване на опитите следихте ли овулацията да е от здравата тръба или правихте опити без значение? Притеснено ми е при мисълта да се повтори…

# 155
Здравейте! Септември ми правиха лапароскопска операция заради ИМ бременност и ми беше премахната дясната тръба,  но АГ нищо не ме насочи дали е необходимо след това да направя като изследвания/прегледи. Чета, че повечето дами правят цветна снимка за проходимост, но ми ми беше обяснено, че нямало нужда. Имам успешна бременност през 2021г. и имам огромно желание всичко това да ми се случи отново. Тези от вас, които са преминали през това, може ли да споделите кога сте подновили опитите за бебе. Също така дали следите овулацията от кой яйчник е. В момента съм в етап, в който изпитвам огромен страх всичко това да се повтори и да изгубя и другата тръба.

# 156
Без да прозвучи студено, но каквото е писано, ще стане. Премахнаха ми лявата тръба пред март заради хидросалпингс, април забременях, но беше извънматочна бременност и махнаха и другата. Дясната тръба беше проходима, просто така се случиха нещата. Не го мислете и се отпуснете. Всичко се преживява.
Здравейте! Септември ми правиха лапароскопска операция заради ИМ бременност и ми беше премахната дясната тръба,  но АГ нищо не ме насочи дали е необходимо след това да направя като изследвания/прегледи. Чета, че повечето дами правят цветна снимка за проходимост, но ми ми беше обяснено, че нямало нужда. Имам успешна бременност през 2021г. и имам огромно желание всичко това да ми се случи отново. Тези от вас, които са преминали през това, може ли да споделите кога сте подновили опитите за бебе. Също така дали следите овулацията от кой яйчник е. В момента съм в етап, в който изпитвам огромен страх всичко това да се повтори и да изгубя и другата тръба.

# 157
  • София
Юни премахнаха дясна тръба, заради ИМ. Докторът каза, че не е необходимо да правя никакви изследвания и можем след първи нормален цикъл да подновим опитите. Само, че понеже бече съм на 37 реших да се консултирам с репродуктивен АГ. Направихме цветна снимка, изследване на хормони и витамини и започнахме да следим О. Според докторката може О от дясно да бъде придърпана от лявата тръба. при мен последните два месеца О е все от дясно, затова правим стимулация с надеждата да тръгне нещо и от ляво.

# 158

Здравей Simple Smile Ние подновихме опитите 6м след като ми премахнаха лявата тръба заради ИМ. След нея имам две вътрематочни бременности, резултатът от последната е на година и половина и кротичко си спи в момента. Това, че се е случило веднъж лошото, не означава, че ще се повтори. Кураж и успех!

# 159
Здравейте, пак съм аз. Днес пиша с положителни два теста след извънматочна в лява тръба, която все пак беше спасена.
Знам какво трябва да направя-изследване на ЧГХ през два дни, преглед с лекар регулярно и търпение, защото няма да го променя. Този път поне не е по празници и ми е малко по-спокойно, че няма да ходя от лекар на лекар, който няма да ми обърне внимание понеже празнува. За жалост отново усещам бодежи в ляво, но то може да е паника, шок, притеснение...пак имам и леко зацапване в кафяво. Писах на лекаря си дали да приемам утрогестан или да пускам кръвни и после да видим. Може и да е биохимична..
Пиша ви само да ми стискате палци, ако може, поне ако не е успешна, да не е пак извънматочна! Само това ви моля. Нямам дечица и се притеснявам дали все пак ще имам.
Благодаря ви! Бъдете здрави!

# 160
Силно стискам палци Mira8991! Изследвали ли сте тромбофилия?

# 161
Силно стискам палци Mira8991! Изследвали ли сте тромбофилия?

Благодаря от сърце! Ще споделя каквото и да се случи. Не съм изследвала, защото при лапароскопията казаха, че имат срастване на лява тръба и също така високо TSH…  Та това са вероятноте причини.

# 162
Аз питах по-скоро заради запацването - поне при мен тромбофилията беше причината за моите зацапвания. Ако имате възможност пуснете си пакет изследвания или се допитайде до АГ. Още веднъж успех и този път до пухкаф финал Simple Smile)

# 163
Аз питах по-скоро заради запацването - поне при мен тромбофилията беше причината за моите зацапвания. Ако имате възможност пуснете си пакет изследвания или се допитайде до АГ. Още веднъж успех и този път до пухкаф финал Simple Smile)

Зацапването ми предния път заради ИМ премина в цикъл, но с покачващо се ЧГХ. Ще пусна пакет, ако нещата и този път са с лош край. Благодаря! Моля се всичко да е наред! ❤

# 164
И всичко да е наред пак не е лошо да пуснете, защото ако имате тромбофилия, то хематолог ще ви назначи терапия по време на бременност Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт