Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 4

• 30 357
  • 597
  •   1
Отговори
# 540
Нямам опит с метотрексат аз, масово в България се прави лапароскопска операция и се отстранява тръбата с извънматочната бременност.  Лекарите не ти ли обясниха какво се очаква да се случи, за да си готова? Няма ли да те наблюдават дали се чистиш? Не е задължително да се получат нещата от първия опит с метотрексат, така че трябва да се проследят. Извънматочната бременност е животозастрашаващо състояние и не е хубаво да се подценява. Ти в България ли си?
Да в България съм. Както написах в понеделник ме викат да пусна ново чхг и ще се следи.
Два прегледа имах днес и казаха, че щом нямам кървене това бил по-щадящия вариант, но като прочетох за този препарад и ми настръхна косата...

# 541
Следете го чхг, в чужбина много ползват метотрексат. Просто тук масово се прави другото и малко жени имат опит с него.

# 542
  • Благоевград
Минимум 6 месеца не се препоръчват след поставянето му да се правят опити. На мен Стаменов ми предложи октомври, докато се мъчехме да установим дали е извънматочна. Даде ми един час да реша дали да ми го сложат. 4 пъти прочетох информираното съгласие и реших да не го слагам. Изчакахме още 2 дни и се видя, че е кухо яйце. В моята ситуация се радвам, че не го поставих. Аз бях прежалила тръбата, бях готова да я махнат щом е компрометирана.
Надявам се при теб всичко да е наред!

# 543
Здравейте, от много четене, нещо доста се притесних.
Последен цикъл ми беше на 10 март.
На 04.април трябваше да ми дойде но имах розово зацапване. На шега направих тест - положителен. Оттогава до днес направих няколко теста и всички положителни.
След розовото зацапване, получих кафяво ( вече втори ден) , остава по хартията и малко по бельото. Имам леки крампи понякога.
Говорих с моята АГ и каза да пусна ЧХГ. Още чакам резултата.
Притеснява ме факта, да не е ИМ. Рано ли е да се каже? Кога се разбира?
По изчисления утре ще съм 4гс.
Притеснява ме, че имам планиран работен ангажимент извън страната за няколко дни следващата седмица и ще пътувам със самолет и няма да съм в България.
Ако се окаже ИМ, кога се разбира?

# 544
На 04.април трябваше да ми дойде но имах розово зацапване. На шега направих тест - положителен. Оттогава до днес направих няколко теста и всички положителни.
След розовото зацапване, получих кафяво ( вече втори ден) , остава по хартията и малко по бельото. Имам леки крампи понякога.
Притеснява ме, че имам планиран работен ангажимент извън страната за няколко дни следващата седмица и ще пътувам със самолет и няма да съм в България.

Понякога може да отнеме време докато се разбере. Процедурата е ЧХГ през 48 часа, за да се види как расте стойността. Ако се е удвоила на втория тест има шанс бременността да е нормална, а зацапването да е по друга причина. Предполагам с излезналия резултат АГ-то ще ви каже как да процедирате, но обикновено над 1000 има смисъл да се гледа на ехограф. Стискам палци зацапването да не е ИБ, да не е опасно и бременността да е нормална!

# 545
Цитат на: Violetka91
link=topic=1403977.msg49562097#msg49562097 date=1743948283

Както са писали преди мен, за да се разбере дали има ИМБ, изисква време. Пускайте през 48 часа кръвен тест, само от един, два няма да се разбере на 100%. Никой доктор няма да се наеме да ви каже със сигурност какво се случва, докато не се види ембрион - независимо дали е вътре или извън матката, а за да се види нещо трябва време ( след 1500 единици на кръвен тест, при мен дори и тогава не се видя, за съжаление се оказа ИМ, видяха я към 1800 единици, до тогава се удвояваше нормално, последния кръвен тест даде разлика).

# 546
Благодаря! Основното ми притеснение е, нещо такова може ли да се открие в 4 г.с. или се случва по-нататък? Тъй като няма да съм в България и се притеснявам, дали може нещо да се случи.
От това, което прочетох е по-нататък, след като нарастне и самото ЧХГ и се види на ултразвук.

Много благодаря отново!

# 547
Трудно е да се сложи диагноза в началото, не мога да ти кажа дали ще разбереш преди да заминеш, разбирам притеснението ти. Каква ти беше стойността от кръвния вчера? И кога ще заминаваш? Кървенето засили ли се?
Кафявото зацапване е стара кръв и не винаги означава нещо лошо, може да е имплантационно кървене.

# 548
Какви са ви стойностите от кръвния тест?

# 549
Днес чакам на обяд да излезне. Ще ви го пусна. Кървене нямам - само кафяво зацапване е.
Струва ми се, че едва ли ще разбера преди да замина. Хубавото е , че в неделя съм тук и само за няколко дни ме няма. Реално другия понеделник ще вляза в 5 г.с., ако всичко е наред.

# 550
След поставен метотрексат за прекратяване на извънматочна бременост в петък вместо да спада чхг от 2340тогава, днес е 3850....
Сложиха ми още една инжекция и в четвъртък ново изследване на чхг. През този перод си стоя вкъщи и чакам...
На някой случвало ли му се е да не спадне от първата и след това да се е повлиял?
Много ми е притеснено😔

# 551
  • София
жълтурчо, повечето тук сме с операции, на мен лично Димитров не ми предложи инжекция. имай предвид, че след всяка инжекция трябва да се пазите 6м. дано да има спад на чхг в най-скоро време!

# 552
  • Благоевград
След поставен метотрексат за прекратяване на извънматочна бременост в петък вместо да спада чхг от 2340тогава, днес е 3850....
Сложиха ми още една инжекция и в четвъртък ново изследване на чхг. През този перод си стоя вкъщи и чакам...
На някой случвало ли му се е да не спадне от първата и след това да се е повлиял?
Много ми е притеснено😔

Възможно е да не подейства първата доза. Дано с втората се повлияе и започне да спада. В този случай с всяка следваща доза се увеличава и времето, през което не е препоръчително да настъпва бременност. За една инжекция между 6 м и година.
В Надежда ли ти го слагаха?

# 553
Не винаги удвояването означава нормална бременност. Моята иб беше с нормално чхг през 48ч, но пак имах силни крампи и кървене.

Понякога може да отнеме време докато се разбере. Процедурата е ЧХГ през 48 часа, за да се види как расте стойността. Ако се е удвоила на втория тест има шанс бременността да е нормална, а зацапването да е по друга причина. Предполагам с излезналия резултат АГ-то ще ви каже как да процедирате, но обикновено над 1000 има смисъл да се гледа на ехограф. Стискам палци зацапването да не е ИБ, да не е опасно и бременността да е нормална!

# 554
Много ми е притеснено😔

Възможно е да не подейства първата доза. Дано с втората се повлияе и започне да спада. В този случай с всяка следваща доза се увеличава и времето, през което не е препоръчително да настъпва бременност. За една инжекция между 6 м и година.
В Надежда ли ти го слагаха?
Да.
Притеснено ми е дали така няма риск въпреки инжекцията да се спука тръбата. Реално 2 седмици удължаваме периода така и чакаме.

Общи условия

Активация на акаунт