Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 4

• 30 539
  • 597
  •   1
Отговори
# 450
  • София
signora_tina, има ли развитие при теб?

night, болките обикновенно се появяват в по-късен етап, при мен започнаха в деня на операцията - била съм точно 7 г.с.

# 451
  • Благоевград
Утре съм пак на преглед и ще пускам и чхг. Още сме в очакване. Гледат ме през ден и веднага, когато се локализира къде е, ще ме оперират. Но вече 2 седмици едвам издържам психически. Искам всичко да приключи възможно най-скоро, защото психически се скапвам.

# 452
Благодаря за отговорите! Поуспокоих се.
Нещо се случва с яйчника обаче. Ще видим другата седмица какво ще излезе.

# 453
  • Благоевград
Така, ЧХГ 1026. Прегледа ме доктор Стаменов. Предложи ми Метотрексат. При това ниско чхг щяло да подейства до понеделник. Имат съмнения за лява тръба, но още не се вижда ясно къде е точно. Чакаме. Приеха ме в болницата за наблюдение, защото вече имам леки болки в ляво. Категорично отказах това лекарство. Така и така тръбата е нагъната, компрометирана, по-добре да я махнат.

# 454
  • София
на мен чхг ми се струва в рамките на нормалното като увеличение, но след като са сигурни, че е ИМБ...

иначе за тръбите... мит е, че те са идеално прави....

пожелавам бързо развитие на нещата и възстановяване от преживяното.

# 455
  • Благоевград
Днес пак ЧХГ, 1080. От вчера ми спряха лекарствата. Снощи много ме боля кръста. Оставиха ми само Клексан заради тромбофилията. Днес пак мина Стаменов и чакаме. Според него е хубав знак, че ЧХГ почти не е пораснало. Имало вариант да тръгне и да се изчисти само. Не знам дали това въобще е възможно, само дано не ме мъчат така. Аз вече бях готова за лапароскопия, бях прежалила и тръбата. Но пък може и да се изчисти без намеса. Утре пак ще ме гледат и ще пускаме ЧХГ. Чакат да прокървя след спирането на Пролутекса.

# 456
Днес пак ЧХГ, 1080. От вчера ми спряха лекарствата. Снощи много ме боля кръста. Оставиха ми само Клексан заради тромбофилията. Днес пак мина Стаменов и чакаме. Според него е хубав знак, че ЧХГ почти не е пораснало. Имало вариант да тръгне и да се изчисти само. Не знам дали това въобще е възможно, само дано не ме мъчат така. Аз вече бях готова за лапароскопия, бях прежалила и тръбата. Но пък може и да се изчисти без намеса. Утре пак ще ме гледат и ще пускаме ЧХГ. Чакат да прокървя след спирането на Пролутекса.
Да, може да се изчисти само, аз бях с тубарен аборт и ми казаха, че може да се абсорбира само. При мен се наложи лапароскопия, защото си беше голямо, бях и със спукана тръба. Според мен сте в добри ръце.

# 457
  • Ст Загора
Трябва да падне прогестерона за да има кървене

# 458
  • Благоевград
Да, може да се изчисти само, аз бях с тубарен аборт и ми казаха, че може да се абсорбира само. При мен се наложи лапароскопия, защото си беше голямо, бях и със спукана тръба. Според мен сте в добри ръце.

Колко беше ЧХГ, когато се спука твоята тръба?
Аз бях до вчера на Пролутекс от 25 2х1. Снощи ми казаха да не поставям и цяла вечер болки в кръста, направо ужасно се чувствам.
Утре ще ме гледат пак, но няма да изследваме чхг, защото вече няма къде да ме боцнат. Ще пускаме в понеделник, заедно с преглед.
Вече не знам на какво да се надявам.

# 459
Не ми е пускано ЧХГ, бях естествено забременяване. От малък град съм и ми пренебрегнаха много случая, имах късмет че открих точния лекар. Радвай се, че си под наблюдение Simple Smile.

# 460
  • Благоевград
Днес пак преглед, 23 дни след трансфера чхг 2100. Според тях съм 5 г.с. + 4 дни, как го изчисляват не знам. Трансферът ми беше на 07.09.2024 г. на 5 дневен ембрион. Съмненията за извънматочна отпаднаха. Видя се малък плоден сак в матката. Пак ми включиха всички лекарства от днес и петък на преглед. Интересно. Според мои сметки днес трябва да вляза в 6 г.с. Бях на естествен цикъл. ПРМ 19.08.2024 г., овулация на 02.09., трансфер на 5 дневен на 07.09. Стаменов ми каза да не го отписвам.

# 461
signora, много се радвам, че се е видяло сакче в матката, предполагам са изключили вероятността за псевдосак! Стискам палци да те изненада и да излезе малък борец ембриончето Flowers Four Leaf Clover
Иначе и по мои сметки би трябвало да си 6+0, ама не са от голямо значение 2 дни.
В болницата ли оставаш?

# 462
  • Благоевград
Благодаря!
Изписаха ме днес. Очаквахме тежък аборт, искаха да избегнат операция. Не знаем дали е сак или псевдосак, но сак в матката има категорично. Затова в петък пак преглед и продължаваме да следим.
Според мъжа ми може да е имало късна имплантация и остатъчно чхг от хориомона. Ако е така, това може да е причината 4 дни чхг да не мърда от 60 и няколко и после се удвои на петък 105, понеделник 350, сряда 600, петък 1026, днес 2100. Очевидно не се дели правилно още от самото начало. Ясно е, че има проблем. Ще видим какво се случва.
А как така може да има псевдосак в матката и едновременно сак в тръбата като е трансфериран само един ембрион?

# 463
  • София
signora_tina, според мен си е в нормата да се удвоява на до 72 часа, още от самото начало.

За псевдосака - при ИМБ се случава често, няма общо с трансферираните ембриони.

Колкото до изоставянето в г.с.  не е толкова голямо.
Пожелавам една успешна и прекрасна бременност!

# 464
Псведосака е просто някаква сянка, която даже не знам как се получава, мисля, че е течност в матката, не е реален сак. Но се различава по това, че като се пусне доплер, няма кръвоток около нея (ring of fire май беше термина на английски) и на обикновен УЗ има само един "контур", централно разположен е някакви други разлики:
https://d3hj8eczelsk9p.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/01 … tational-sac..png

При мен изглеждаше така при ЧХГ 200 и нещо. В петък го нямаше, в събота - да, в понеделник беше изчезнал:
Скрит текст:
Обаче съм сигурна, че Стаменов може да различи псевдосак от сак, така че може да не се тревожиш за това. И на фона на Хориомон никога не се знае, може да си е ок нарастването при теб.

Общи условия

Активация на акаунт