Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 4

• 30 426
  • 597
  •   1
Отговори
# 570
Пиша само да ви ъпдейтна по моята ситуация. Пътуването мина нормално, а вчера бях на преглед и се видя само сакче за момента вътрематочно! Притесненията ми са били излишни. Благодаря на всички за милите думи и пожелания и желая от все сърце всичко най-добро 🍀

Браво! Много добра новина! 🥰

# 571
Браво Violetka91 ! Много се радвам за теб! Желая ти лека и безпроблемна бременност и здраво бебче на финал!

# 572

На 12 ден от закъснението как ви се струва

# 573
С единичен резултат нищо не може да се каже, според мен.

# 574
Пуснете отново, трябва да се е удвоило. Може да запишете и час при доктор, след 2,3 дни трябва да се види нещо.

# 575
Здравейте и от мен. Ще споделя нещо, за да предразя други жени от същата грешка.
    Не правете опити за ново бебе след извънматочна, ако не сте си направили следене на овулацията от коя страна е и ако не сте направили цветна снимка на здравата си тръба!
    Имам чести цистити.
   Февруари месец забременях ИЗВЪНМАТОЧНО. Казват, че уроинфекцията може да е повлияла, но има и други мнения - ендометриоза е направила сраствания в дясната ми тръба. Претърпях изключително тежка и нескопосана лапароскопия, от която едва се възстанових и още не съм напълно възстановена - почистването може да не е било направено съвсем добре, защото имам силни болки в стомаха и червата.
    Минаха точно четири месеца и аз май съм отново БРЕМЕННА пак след цистит. Вероятно пак с извънматочна бременност. Не правете същата грешка!
     В момента съм много уплашена, защото въпреки, че знаех, че е редно да следя овулацията от коя страна е и ако е отдясно, защото дясна тръба ми е отстранена, да пропускаме опити с мъжа ми, ние решихме да не се вглъбяваме и да оставим природата да си свърши работа. И сега: "Ох!". Тя си свърши работата, ама май не както трябва.
     Сега, дали уроинфекцията е виновна, не знам. По-скоро е това, че овулацията ми е била отдясно за моя беда.
     И така положението е следното:
     Последен цикъл - 4 юни.
     Първи опити - около 17-18 юни.
     Предполагам, че именно тогава е станало зачеването, защото три, четири дни преди това имах направена снимка с бариева каша на стомах. Чувала съм, че рентгеновото облъчване по някакъв начин увеличава шанс от забременяване, но бях забравила за това.
    Имахме друг полов контакт на 22.06 - но предполагам, че не тогава е станало. На мен сметките ми излизат от 18-ти.
    На 23 юни - много оскъдно, едва забележимо еднократно розовишкаво. Предполагам, че тогава е станала имплантация.
   Та...
   На 24 вечерта, понеже коремът взе да ми расте прекалено, още преди закъснение на цикъл, и имах прилошаване, както и болки в гърдите, така беше и при предишната извънматочна, решаваме да направим с мъжа ми тест. Ранен Престо. Беше отрицателен.
    На 25.06 - към 5 сутринта, получавам силни болки подобни на циститните, но и на извънматочната ми бременност. Отивам в кухнята - тестът се позитивизирал.
   Правя нов тест Престо с вече сутрешна урина - много бледа втора черта. Но въпреки това си я има. Потретвам следобед - същата работа.
   През деня почват силни болки. Пускам ЧХГ - 0.200 IU/L при референтни за небременни 1 IU/L.
   Това уж показва, че не съм бременна.        
    Стойността ми не е мръднала от предния месец, когато не бях бременна. Същата си е.    
    Отивам на гинекологът, който ми направи лапаоскопията - виден специалист от Майчин дом. Казва, че жълтото тяло е отдясно.    
   Стресирам се още повече. И че трябва ново ЧХГ след два дни. И в понеделник пак на ехограф. Според него болките са циститни и вероятно не съм бременна. Но може и да съм все пак при три положителни теста. Тестовете понякога, особено високочувствителните Престо, улавяли бременността преди кръвните, не знам точно защо. Не изключва съмнение за извънматочна. Прибирам се - тотално притеснена. Тази сутрин болките продължават, а имах и много силна, режеща болка като режеща при хемороид. Такава беше и предния път при спукването на тръбата. Обаче след изхождане в тоалетната се облекчи. Иначе болки си имам. Според мен, пак е това чудо.
Имам няколко въпроса и неясноти към по-запознатите от Вас:
    - Ако бях нормално бременна, от предполагаемата дата на цикъла, до 17, 18-ти (когато по всяка вероятност е била овулацията ми), са минали точно 13-14 дни.
    От 18-ти до 23 (зацапването) са минали 6-7 дни.
    От 23 имплантацията до болките и теста вчера са минали точно 2-3 дни. Чат Джи Пи Ти твърди, че Престото може да открие по-рано бременност в урината отколкото кръвния тест.
    Как мислите - кръвният текст кога трябва да се позитивизира - 2-3 дни след имплантация не би ли трябвало?
   Общо до вчера бяха 21 дни от деня на цикъла ми.
   Четвъртият Престо вчера вечерта пак беше с втора много бледа чертичка.
   Как мислите, бременна ли съм или не?
Шансът за извънматочна с позитивни тестове и отрицателно ЧХГ е голям, нали?

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 09:04 от ladychar86

# 576
Ще ви успокоя - престо са известни с фалшиво позитивните си резултати. Пробвайте друг с ниска чувствителност - например Belive.Pro или въобще не се занимавайте с уринарни. Този лекар го сменете категорично- ЧХГ навлиза в кръвта преди да може да се отчете в урината и няма изключения от това правило! Чат ДжПТ отговаря според това как е зададен въпроса, т.е. не можете да го приемате за достоверен източник. Можете да пуснете ЧХГ в различна лаборатория, просто за да сте сигурна в достоверността на резултата.
Второ - след като О е била от дясно има два варианта- да не се случи бременност ИЛИ лявата тръба да я прихване. Тогава шанс за извънматочна би имало само ако лявата е запушена също, което е възможно заради ендометриозата, но също така заради нея е малко вероятно противоположната тръба да прихване Я ако има сраствания в корема.
Трето - при извънматочна няма имплантационно кървене. То се получава от раздразнението на маточната лигавица, когато ембриона се имплантира в нея. Щом не е имплантиран там, значи няма как да се предизвика такова кървене. А и имплантацията в най-отимистичния  вариант се случва 9-10 дни след овулация, няма как да е 5-6 дни след полов акт. С тези дати е много по-вероятно еднократното зацапване да е било овулационно или заради уроинфекция.
Четвърто- 21 дни след началото на последния Ц няма кой тест да хване, заради гореописаните причини. Няма време да се случи овулация, имплантация, че и да се насити ЧХГ в урината.

Накратко- успокойте се и потърсете мнение от друг гинеколог. Вероятно е цистит. Корема нараства заради прогестерона след овулация (води до подуване на червата, защото отпуска гладката мускулатура). Пуснете си стерилна урина също.
След това се потвърди, че всичко е наред и няма извънматочна бременност ( не съм лекар и разбира се не може да приемате думите ми за чиста монета, но аз лично на 99.999% съм сигурна, че няма такава), следващия цикъл направете микробиология и ако е чиста - цветна снимка преди овулация, за да не притеснявате излишно всеки месец.

И последно - абсолютно никога не съм чувала или чела, че радиацията увеличава шанса за бременност. Цветната снимка го увеличава не заради радиацията, а защото преминаването на контрастното вещество може да премахне леки запушвания по тръбите понякога.

# 577
  • Благоевград
Единствено и само може да се доверите не кръвното изследване. Направете след 48 часа отново. Когато има овулация, яйцеклетката се опложда до 24 часа и до 5 дни става имплантацията, та най-рано 7-8 дни след сигурна овулация започва секреция на чхг и може да се открие в кръвта, но за урина е рано.

# 578
  • София
абсолютно съм на мнение, че болките ви са от цистита и нямат нищо общо с каквато и да била бременост. няма как при тотално отрицателен кръвен да сте бременна.

# 579
Здравейте и от мен. Ще споделя нещо, за да предразя други жени от същата грешка.
    Не правете опити за ново бебе след извънматочна, ако не сте си направили следене на овулацията от коя страна е и ако не сте направили цветна снимка на здравата си тръба!
    Имам чести цистити.
   Февруари месец забременях ИЗВЪНМАТОЧНО. Казват, че уроинфекцията може да е повлияла, но има и други мнения - ендометриоза е направила сраствания в дясната ми тръба. Претърпях изключително тежка и нескопосана лапароскопия, от която едва се възстанових и още не съм напълно възстановена - почистването може да не е било направено съвсем добре, защото имам силни болки в стомаха и червата.
    Минаха точно четири месеца и аз май съм отново БРЕМЕННА пак след цистит. Вероятно пак с извънматочна бременност. Не правете същата грешка!
     В момента съм много уплашена, защото въпреки, че знаех, че е редно да следя овулацията от коя страна е и ако е отдясно, защото дясна тръба ми е отстранена, да пропускаме опити с мъжа ми, ние решихме да не се вглъбяваме и да оставим природата да си свърши работа. И сега: "Ох!". Тя си свърши работата, ама май не както трябва.
     Сега, дали уроинфекцията е виновна, не знам. По-скоро е това, че овулацията ми е била отдясно за моя беда.
     И така положението е следното:
     Последен цикъл - 4 юни.
     Първи опити - около 17-18 юни.
     Предполагам, че именно тогава е станало зачеването, защото три, четири дни преди това имах направена снимка с бариева каша на стомах. Чувала съм, че рентгеновото облъчване по някакъв начин увеличава шанс от забременяване, но бях забравила за това.
    Имахме друг полов контакт на 22.06 - но предполагам, че не тогава е станало. На мен сметките ми излизат от 18-ти.
    На 23 юни - много оскъдно, едва забележимо еднократно розовишкаво. Предполагам, че тогава е станала имплантация.
   Та...
   На 24 вечерта, понеже коремът взе да ми расте прекалено, още преди закъснение на цикъл, и имах прилошаване, както и болки в гърдите, така беше и при предишната извънматочна, решаваме да направим с мъжа ми тест. Ранен Престо. Беше отрицателен.
    На 25.06 - към 5 сутринта, получавам силни болки подобни на циститните, но и на извънматочната ми бременност. Отивам в кухнята - тестът се позитивизирал.
   Правя нов тест Престо с вече сутрешна урина - много бледа втора черта. Но въпреки това си я има. Потретвам следобед - същата работа.
   През деня почват силни болки. Пускам ЧХГ - 0.200 IU/L при референтни за небременни 1 IU/L.
   Това уж показва, че не съм бременна.        
    Стойността ми не е мръднала от предния месец, когато не бях бременна. Същата си е.    
    Отивам на гинекологът, който ми направи лапаоскопията - виден специалист от Майчин дом. Казва, че жълтото тяло е отдясно.    
   Стресирам се още повече. И че трябва ново ЧХГ след два дни. И в понеделник пак на ехограф. Според него болките са циститни и вероятно не съм бременна. Но може и да съм все пак при три положителни теста. Тестовете понякога, особено високочувствителните Престо, улавяли бременността преди кръвните, не знам точно защо. Не изключва съмнение за извънматочна. Прибирам се - тотално притеснена. Тази сутрин болките продължават, а имах и много силна, режеща болка като режеща при хемороид. Такава беше и предния път при спукването на тръбата. Обаче след изхождане в тоалетната се облекчи. Иначе болки си имам. Според мен, пак е това чудо.
Имам няколко въпроса и неясноти към по-запознатите от Вас:
    - Ако бях нормално бременна, от предполагаемата дата на цикъла, до 17, 18-ти (когато по всяка вероятност е била овулацията ми), са минали точно 13-14 дни.
    От 18-ти до 23 (зацапването) са минали 6-7 дни.
    От 23 имплантацията до болките и теста вчера са минали точно 2-3 дни. Чат Джи Пи Ти твърди, че Престото може да открие по-рано бременност в урината отколкото кръвния тест.
    Как мислите - кръвният текст кога трябва да се позитивизира - 2-3 дни след имплантация не би ли трябвало?
   Общо до вчера бяха 21 дни от деня на цикъла ми.
   Четвъртият Престо вчера вечерта пак беше с втора много бледа чертичка.
   Как мислите, бременна ли съм или не?
Шансът за извънматочна с позитивни тестове и отрицателно ЧХГ е голям, нали?
В крайна сметка какво се оказа?

# 580
Здравейте. Вчера ми бе премахната едната тръба понеже имах извънматочна бременност. Това се случва след ин витро. Преди година и половина ми беше първата бременност - кухо яйце. Точно от премахната тръба. 6 месеца след нея ми беше първият опит ин витро, който завърши с БХ.. много съм потънала. Реших да си взема почивка и ще си ползвам целият болничен, който ми дадоха за лапароскопията. Дали може да ми дадете съвети как да мина през този труден период.. просто съм на ръба и не виждам какво да направя за да се справя. Обмислям варианта за психолог, но не виждам как би могъл да ми помогне. По-скоро се ориентирам към групи с жени преминали през репродуктивни неуспехи. Дали има такива ?

# 581
Съжалявам за трудния период, през който преминавате. Миналата година ми премахнаха лявата тръба заради ИМБ, тази година имах биохимична бременност,  но аз имам все пак 1 детенце и някак  по-лесно успях да премина през неприятните периоди, затова мога само да ви съчувствам искрено. За съжаление това са периоди, които трябва да преминем, възстановяването е както физически, така и психически и понякога отнема доста повече време да се възстановим емоционално. Ако мога да ви дам съвет, той е да си дадете време - месеци, година, колкото се налага, посетете и психолог, ако прецените, че имате нужда и не може да се справите сама с тези емоции. Аз избрах да мисля по-филосовски върху тези неприятни периоди - някак си успях да си втълпя, че моментът не е бил сега, че има защо Господ/съдбата/Вселената да ми е изпратила тези изпитния, към днешна дата, мога да кажа, че наистина тогава не е било времето - сега ми предстоят други житейски неща, които нямаше да се случат, ако бях забременяла.
Изпращам ви прегръдка и искрено ви пожелавам добрите новини да дойдат скоро.

Здравейте. Вчера ми бе премахната едната тръба понеже имах извънматочна бременност. Това се случва след ин витро. Преди година и половина ми беше първата бременност - кухо яйце. Точно от премахната тръба. 6 месеца след нея ми беше първият опит ин витро, който завърши с БХ.. много съм потънала. Реших да си взема почивка и ще си ползвам целият болничен, който ми дадоха за лапароскопията. Дали може да ми дадете съвети как да мина през този труден период.. просто съм на ръба и не виждам какво да направя за да се справя. Обмислям варианта за психолог, но не виждам как би могъл да ми помогне. По-скоро се ориентирам към групи с жени преминали през репродуктивни неуспехи. Дали има такива ?

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 22:40 от Memento_mori

# 582
Благодаря! ❤

# 583
Много съжалявам. На мен ми отне година да се възстановя след ИМБ (психически ). Странно е как загубата не нещо, което не си видял или усетил може да те счупи . Както е написала дамата преди мен - трябва време, рано или късно нещата ще се случат. Желая ви късмет и вяра.

# 584
  • София
22г. ме оперираха, минахме няколко инвитро опита неуспешни, и може би чак сега започвам да приемам, че не е писано да се случи. но ние имаме 1 дете

Общи условия

Активация на акаунт