Магията на изтока - тема 67

• 26 756
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Рос, той Жужито нали беше малко в немилост след като му хакнаха телефона и излезе, че с другите аджошита от обкръжението му си говорели за жени Rolling Eyes. Нищо, че било преди десетина години и като цяло нямаше нищо кой знае колко скандално, поне от това, което беше изнесено в нета от пльошкото, който се опитал да го шантажира и изнудва. Но, нали си ги знаем корейците, веднага спретнаха "лов на вещици", макар че не им се получи много и нещата бързо затихнаха.
Като цяло тяхното поколение малко се позагубиха в последните години. Каките ги набутват в разни нуна романси, но младоците поизбутаха батковците от главните роли.

И аз чакам днешния епизод на Through the Darkness, че да ги метна и двата. Много наблегнаха на разгадаването на природата на психопатите и се загуби инерцията от първите епизоди, когато наред с това имаше и повечко действие. Но, Ким Нам Гил, както винаги си е страхотен и си заслжава гледането.

Шош, щом си в такова настроение подхващай Д-р Рейн. Поне няма нужда да си много съсредоточена Wink.

# 331
Не Нам Гун Мин, а Намгунг Мин. Намгунг е много рядка корейска фамилия, която води началото са от Китай.
Мин е собственото му име.

Шо, да, на никой не му е до забава. Като видях и пълната/ тотална деградация на българина в днешната жестока битка за олио (?!?)... Действителността е отвратителна, та, поне да се разсейваме с кино.

2в1, той Жужин се ожени, ама и за бебе още нищо не сме чули.
Да, бе. Гледам, че масово сериали снимат 40+ годишните вече "госпожици" и ни ги предлагат все за неостаряващи, и с участия в нуна-романси.
Гледам днес и Хан Джи Мин и тя пак с крехко агнешко. Повечето корейски актриси на 40 и 40+ снимат масово, а техните набори мъже, истинското качество от Корея, което аз и ти търсим и искаме да гледаме - го няма, то липсва изобщо на пазара или се снима само в тв предавания, като Ин Сонг.

# 332
  • MJF
Мда, 2в1, заредих го Ghost Doctor Smile , може още днес да го почна.
Стола за всеки случай си примъкнах с толкоз духове. ooooh!

Eх , да бях дух, таз лудница щях да я оправя тихо и мирно. А виновните щях да ги направя на луди.

Ами ето, не им е само knit проблема на корейските телевизионери ами и в кастовете. Ахам.

Хехе, bb6,   голямо съвпадение . Снима си Tasuku Emoto, и аз съм го гледала наляво и надясно. Но ей на , тоз Red още не съм го гледала.

# 333
  • BG
Започнах Promise Cinderella. Чакам с нетърпение да видя дали ще ме изненадат да сватосат Пепеляшката с младежа, или по традиция ще го направят с брат му. Предизвикателството е голямо, все пак разликата с по-малкия брат е цели 10 години Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз, честно да си кажа, на младежа симпатизирам повече, макар и визуално да не е мой тип, но е оригинален и забавен, докато другият брат е много скован и скучен. Maeda Gordon- така се казва актьора, запомних го, защото... не знам, лесно се помни  Joy което не значи, че няма да го забравя. Обаче се чудих това Gordon името му ли е или фамилия, много неяпонско и странно ми звучи.

# 334
Започнах Promise Cinderella. Чакам с нетърпение да видя дали ще ме изненадат да сватосат Пепеляшката с младежа, или по традиция ще го направят с брат му. Предизвикателството е голямо, все пак разликата с по-малкия брат е цели 10 години Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз, честно да си кажа, на младежа симпатизирам повече, макар и визуално да не е мой тип, но е оригинален и забавен, докато другият брат е много скован и скучен. Maeda Gordon- така се казва актьора, запомних го, защото... не знам, лесно се помни  Joy което не значи, че няма да го забравя. Обаче се чудих това Gordon името му ли е или фамилия, много неяпонско и странно ми звучи.
Gordon е малкото му име. Даже си мислех да не е хаафу, но доколкото му прегледах биото, е чист японец. Ще проверя после тези канджи, с които се изписва малкото му име, че ми стана интересно. Не изключвам да е псевдоним, в Япония много известни личности ползват такива.  Иначе е хубавец, слагам дорамата в списъка.
ПС. Проверих петте канджи.眞栄田 Маеда 郷敦 Гоутон. Интересно защо не си пише малкото име на катакана.

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 18:35 от Atamagaokashii

# 335
  • MJF
Рос е спеца по Гордън Smile . Гледаме го последните няколко години. Аз в тоз  Promise Cinderella, Watashi no Kaseifu Nagisa-san (2020) и Renai Mangaka (2021) а Рос и в други го е гледала. Син е на ...., по -малък брат е на ..... Батко му също го гледахме до скоро на японския фронт.  Маеда е фамилията на Гордън.
Няма да ти подсказвам финала. Ще ти хареса като те чета Wink, дерзай до финала.
А, ето и Atamagaokashii се е включила.

# 336
  • BG
Joy шоши, отново ми напОмни защо съм ти фен. Мерси за разясненията- на теб и на съфорумката...( това ще ми е новият специален код)

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 19:21 от нощен гост

# 337
  • вятърничава
Не Нам Гун Мин, а Намгунг Мин. Намгунг е много рядка корейска фамилия, която води началото са от Китай.
Мин е собственото му име.
Пак ли сгреших, веднага се самонаказвам в ъгъла с вдигнати ръце. Wink
Хехе, bb6,   голямо съвпадение . Снима си Tasuku Emoto, и аз съм го гледала наляво и надясно. Но ей на , тоз Red още не съм го гледала.
А трябва! Трима хубавци тичат подир Kaho - Satoshi Tsumabuki, Tasuku Emoto и Shotaro Mamiya .
Скрит текст:
Kaho е съпруга на Shotaro Mamiya, домакиня и майка на дъщеричка.Заклещена у дома между мъжа, свекърва и дете. Съпругът е един чехльо...на майка си.
С Satoshi Tsumabuki са имали връзка преди 10г.Срещат се случайно на фирмена вечеря на съпруга и искрата пламна отново. И драмите започнаха. Много хубав Satoshi Tsumabuki. И Tasuku Emoto е голям чаровник, колега сваляч.
Финалът малко не го разбрах.

# 338
  • MJF
Ами този Red не помня да съм го срещала като постер по основния ми ресурс, та се разрових. За мен към момента тук го има, ще го погледна, докато не са блокирали и ....мизерниците.

нощен гост и аз съм ти фен Smile. Дерзай до финала щото чакам да изкажеш задоволство Wink.

Ghost Doctor
Минах първите 3 серии. Развеселих се от Sung Dong-Il, последно го помня на малкия екран като психиатъра в It's Ok, This is Love, мака че след това съм го гледала не един път де. Но аз П ги запомням безпогрешно и вовеки, особено на далекоизточния фронт Wink. Satisfied

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 12:46 от Шошулчо

# 339
Малко музика в неделния следобед:

Park Bom ft. Kim Min Seok (MeloMance) - Flower

И някакви нови момченца, събрани след поредното шоу за идоли.
TAN - DU DU DU

# 340
  • BG
шоши, изгледах го, малко със зор последните три еп. Направо медал трябва да му дадат в Япония на това хлапе, че през мойта цедка завършен/ изгледан най-трудно се минава Joy
Ако не беше младежа, щях да го зарежа още след 6 еп. Започна много добре тази история, но и липсваше повече романтика,  повече емоции и от другите главни участици. Някак монотонно, леко скучновато след средата вървеше действието. Главната, която в началото беше борбена и смела, а после рязко се промени до нерешителна и плаха, плюс безличния брат скапваха всеки следващ епизод. Няма нищо общо със Забранената любов с Такизава Хидеаки. Както и да е, накрая всичко свърши като по учебник, но японски Sunglasses
Но да се върна на Гордън- прекрасен е, толкова непринудена и естествена игра за толкова млад актьор, впечатли ме. Има ужасно изразителни очи и хубав плътен глас.  Ще се радвам да го гледам отново в нещо подходящо за моите предпочитания. Сега съм пак на Пепеляшка, ама този път друга- Black Cinderella, не възлагам големи надежди, да видим.

# 341
Shizuka-chan to Papa (Шизука-чан и татко) - епизод 1

Интересно начало на този нов японски сериал на NHK, но и темата го предполагаше. Националната телевизия винаги е била социално/ обществено ангажирана, а такива продукции получават голямо одобрение и широк кръг аудитория. Затрогващ, това е най-точната дума за този жанр японски сериали или човещинка, както обичам да казвам. Кратък и съдържателен, събран само в осем епизода.
Рихо Йошиока отново си е паднала на ролята. Умее ги такива героиниа, а и не са никак далеч от нея самата, като светоусещане.
Баща ѝ е с увреден слух, майката е починала, а Тя - Шизука (Рихо Йошиока) се грижи за него. Комуникацията между двамата е жестомимична, а на Шизука не ѝ никак лесно да се справя сама с работата, с неразбирането/упреците от страна на колегите ѝ и с различният родител, който има.
Турските майстори на дюнер-кебап бяха гвоздеят в първи епизод, хаха. Не очаквах да видя нещо такова в японски сериал. В Япония има много турски изселници, които държат кебапчийници и явно са решили да покажат и тази част от съвременното японско общество, все пак това е националната японска тв.
Радвам се да видя Юто Накаджима. Не съм гледала нищо последните няколко години с него, а и са симпатична двойка с Рихо.
Зрител съм. Началото на пролетния сезон при японците е открито. Набелязала съм и още 6 заглавия за следене. Да видим какво ще ми предложат и те.

# 342
Drag, I Love You
Вероятно само аз го гледам,но е наистина забавно (първите 4 епизода).Ромком с крими елемент.В момента е само комедия,но има шанс и за романтика.
Сюжетът - в драг кабаре е извършен опит за убиство,а в същото време полицията провежда операция под прикритие и разследва нарко картел. Едно момиче и един полицаи обединяват сили в собствените си разследвания.Някак си обединяват сили.
Разбира се,че полицая ще изглежда смешно.
Скрит текст:

и професионално гримиран Joy

# 343
  • MJF
Smiley последно дюнер-кебап на японския фронт гледах в онзи филм за телефонната бутка за събитията 2011. Дано се котирам и аз за Shizuka-chan to Papa та да го видя този колорит.Wink

нощен гост, Trophy . Гледаш ли финала как ти го направиха както искаше.
Мда, да го видим тоз Маеда как ще му се развият нещата "на екрана" нататък.
Бях сигурна че има медал в тез емотикони тук но сега не виждам Crossing Arms

Red / 2 изгледан. Честно казано след като го изгедах ако бях писала веднага почти нищо нямаше да имам като коментар. А сега съм Coffee и в пълна сила с критикарския ми дух Smiley. Актьорите да са спокойни , туй тях грам не ги касае, познати, гледани, нито има нужда да ми се доказват тепърва нито могат да ме разочароват - тепърва. Та на пангара е "творческия екип" :
Скрит текст:
Най- кратко филма е "пълна хамериканщина". Темп на историята - повече от среден 3 не мога да дам, как е сглобен разказа - същата оценка, развитие на образите същата оценка, псохология- причинно-следственост- същото. А иде реч за психологическа драма а не за друг жанр.
Последва "разследване" на Yukiko Mishima  и Rio Shimamoto. Yukiko Mishima е творец на Bread of Happiness (Shiawase no Pan)- минишедьовър, The Antique - добър, Dear Etranger
- спомням си че нямах грам забалежка към него, съвсем добре си беше, Reed of Glass
-сносна психологическа драма. За автор на роман по който се води че е писан сценария е даден Rio Shimamoto. Гледала съм и екранизирания First Love (2021) но не е тя причината/слабото звено в Red защото историята си е стандартна/тривиална. Куца ми изцяло как е разказана , заснета и сглобена.
bb6, щото за финала си споменала.
Скрит текст:
То и той като всички преди него в този филм. Нормална психологическа драма с добър потенциал, с чудесен каст и ....цялата работа развалена в постпродукцията. Не ми стана симпатичен нито един герой, никаква емпатия към никой от тях, а пък гледам психологическа драма.А дефакто героите до един са нормални хора, нищо човешко не им бе чуждо. От целия филм ми хареса само моментното включване на героинята на Kimiko Yo- майката на главната героиня. А Yoshi Sakou автоматично ми напомни за Saiai Wink

# 344
Официално - преводът на английски на Konin Todoke е завършен!
След пет месеца филипинката успя. И с Товако Омамеда ги въртя същите филипински номера, там дори изкара близо година. Тук успя и за пет месеца. Браво. Дори мисля да изгледам отново финала, че го забравих. Нана роди и преводът се появи.

2в1, той те чака. Отивай.

Има и още две от новите му реклами за KBStar, обаче не са качени в канала им в YouTube. Те са по-хубави, но нищо и на тази ще му се зарадваш.

Понеделник е - ден за Седжонг и Ан Хьо Соп. Миналият епизод завърши на интересно място - Той най-после разбра коя всъщност е Тя, но да видим как ще продължат и дано не ме разочароват.
Ооо, днес е ден и за амнезията на Ким Дже Ук. Щях да го забравя.

Общи условия

Активация на акаунт