Частни училища - информативно-дискусионна тема 50

• 39 684
  • 828
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Сега прочетох последния пост в безбройните частни учители и съвсем се обърках. Не искате академично учене и заради това сте подложили 6-годишно дете на такъв ужас... не знам как са коментирам.

# 106
  • София
Е ясно е, че е някаква пързалка, или ще излезе реклама на поредното прогресивно/алтернативно училище Simple Smile

# 107
Аз само да питам Мария. Нали не държеше на многото часове математика? Пък сега се оказа, че детето е на частни уроци по 3 предмета на 6 години. И зорлем решава задачи за 2 клас.

# 108
Ами аз не знам по какъв начин да кажа отново, че съм объркана и че не мога да взема решение!

Детето има изключителен потенциал по математика и затова ходи на уроци, защото само иска.

Ходи на уроци по БГ, защото там е зле и учи да срича.  А реших, че все пак трябва да е подготвен, ако ще го пускам да се тества в някое академично училище. Не че го пуснах.

По английски аз държа, защото това е важно да го говори споконо. На всичко останало ходи, за да не ми виси вкъщи и да ми греда детски.

Но добре, брагодаря за отговорите и отделеното време.
Успех на всички деца.

# 109
  • София
Щом искаш да учи с деца със СОП, го записвай в Прогресивното. Там дори доста активно приемат деца със СОП, така че ще е на точното място. И софт скилс, и няма натиск. Само че ще бъде интересно какво ще напишеш след година-две. Особено като отсега имате частни учители  по български иматематика.

Честно, много си объркана! Изобщо не си в час какво правиш и какви ги мислиш- Пълен хаос е в главата ти.

# 110
Оф, кой учител от СМГ ще поеме 6-годишно? Моля ви! Приказки от хиляда и една нощ.

# 111
Оф, кой учител от СМГ ще поеме 6-годишно? Моля ви! Приказки от хиляда и една нощ.

Тва е пълна тъпотия. Каква е разликата дали ще поеме дете от ПУК или от 1ви клас, както е практика.

Щом искаш да учи с деца със СОП, го записвай в Прогресивното. Там дори доста активно приемат деца със СОП, така че ще е на точното място. И софт скилс, и няма натиск. Само че ще бъде интересно какво ще напишеш след година-две. Особено като отсега имате частни учители  по български иматематика.

Честно, много си объркана! Изобщо не си в час какво правиш и какви ги мислиш- Пълен хаос е в главата ти.

Ако не бях объркана нямаше да пиша. Този форум не беше ли за това майки да си помагат или съм се объркала и тук???
 И не разбрах коментара за СМГ, ако му е интересно, защо да не ходи.

# 112
Ама ние няма как да ти разчистим объркването. Нито пък искаме да убеждаваме някой. Взела си решение вече, че не искаш академични. И уж не си го пуснала на изпит. Мачът е свирен за тази година за вас. Няма какво повече да се терзаеш и да пишеш постове пързалки.

# 113
Ама ние няма как да ти разчистим объркването. Нито пък искаме да убеждаваме някой. Взела си решение вече, че не искаш академични. И уж не си го пуснала на изпит. Мачът е свирен за тази година за вас. Няма какво повече да се терзаеш и да пишеш постове пързалки.

Да, забравих че  СС е единственото академично училище в цяла България Grinning
Направо го провалих това дете.

# 114
  • София
На всичко останало ходи, за да не ми виси вкъщи и да ми греда детски.
Е нали искате щастливо дете? Smile

# 115
  • София
Ако запитването не е "пързалка", моят съвет при така описаната ситуация е да се избере училище, което няма да отнема от времето за частни уроци. Ако има кой да развежда детето по школи и уроци, то най-близкото ДУ, ако е прилично,  е  особено удачен вариант. После си да се търси подходяща гимназия.

# 116
  • София
Направо ще ти го кажа съвсем добронамерено като съвет - зарежИ я тая работа с алтернативни, соф скилс, правене на експерименти със сода за хляб и прочие. Очевидно, щом сте наели учители по математика и български, имате амбиции за детето и то вероятно има с какво да отговори. Търсете си училище, в което ще учи и ще покрива материала. Към момента сте изпуснали за СС и Питагор кампанията, но търсете следващото училище, в което се учи здраво. Колкото по-бързо се разделите с илюзиите за лесно и чудесно, както и с това "зубър вкъщи не ми трябва, искам щастливо дете", толкова по-добре. Иначе ще има да се чудите после какво ще е това щастие детето да е в посредствена среда, а децата на приятелите ви да са напред с материала.

# 117
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мария, разбирам колебанията ви, защото и друг път е имало такива в темата. Но не разбирам това да кажете, че не държите на математиката и бел в образованието на детето, а да го записвате на частни уроци по математика и бел, даже школа + учител по мат. Това са просто две противоположни неща. Искате да ходи в алтернативно училище, защото не държите на академичното образование, а ще ходи допълнително на частни уроци?

# 118
Не, записах го по мат, защото той искаше, защото му е интересно да смята и да учи таблици и тн.

По бел го записах, само да не изостава, защото не е ако, само ако решим че искам да го пробвам в някое академично училище, където ще проверяват училищната му готовност.

Иначе не са ми приоритет.

Само английския ми е приоритет. Затова съм склонна да го запиша в билинвинално училище, само заради това. Но и уроци вършат работа.

# 119
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ясно.
Значи в тази тема всички те съветват да заложиш на училище, в което се учи. Много е лесно местенето от топ академично  училище в което и да било друго, ако евентуално детето не се чувства добре. Но местенето от алтернативно в академично - трудна работа. Пропуските се натрупват.

Общи условия

Активация на акаунт