Частни училища - информативно-дискусионна тема 50

• 39 572
  • 828
  •   1
Отговори
# 75
Обиновено човек учи за да се развива, да знае, да достига повече. Ако за вас престижна гимназия е всичко до което свеждате образованието, значи няма накъде да се говори повече.
То по тая логика не трябва нищо да правят, защото много често последната дума е на съдбата. Ама все пак човек трябва да изпитва прогрес.
[/quote]

Точно! Образованието започва от мемента, в които завършиш университет. Поне това е моето мнение. И дори съм убедена в него. И затова не виждам смисъл от напрягане за всичко преди това.

# 76
  • София
Загледах специално заради твоя пост класацията на училищата по точки БЕЛ и МАТ. Прогресивното имат явили се 7 (седем) деца. Едва ли имат само 7 седмокласници в цял випуск, нали така! Какво се случва с останалите седмокласници от училището? Правиш изводи от резултатите на 7 деца, които вероятно са седемте най-големи отличници на випуска. Никой не може да те задължи детето ти да се яви на НВО, ако не искаш.

# 77
Загледах специално заради твоя пост класацията на училищата по точки БЕЛ и МАТ. Прогресивното имат явили се 7 (седем) деца. Едва ли имат само 7 седмокласници в цял випуск, нали така! Какво се случва с останалите седмокласници от училището? Правиш изводи от резултатите на 7 деца, които вероятно са седемте най-големи отличници на випуска. Никой не може да те задължи детето ти да се яви на НВО, ако не искаш.

В момента 5, 6 и 7 клас са по 8 деца. Все пак това е училище на 4-5 години. До сега са приемали само по 1 паралелка от по 7-8 деца.

# 78
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мария, ти вероятно си от хората като Стив Джобс - предприемачи в кръвта си, за които не е нужно образование, но преобръщат света. Да, има такива хора.

# 79
  • София
Аз не бих заложила на извадка от седем деца, за да взема решение за своето дете. Бих заложила на големите извадки, включително на държавните училища.

Мария, кого се опитваш да убедиш в това, което пишеш - нас или себе си? Ние вече сме минали по този път и сме направили своите размисли и изводи. В момента си с романтични представи от любов към детето си. Искаш да постига нещата по магичен път - хем да му е лесно, хем да става хубаво, хем на теб да ти е лесно.

# 80
  • Blondeville
Мария Б, значи и в университета няма значение какво се учи, после направо излизаш от него и ставаш директно CEO заради невероятните soft skills, които си придобил преди това?

Обиновено човек учи за да се развива, да знае, да достига повече. Ако за вас престижна гимназия е всичко до което свеждате образованието, значи няма накъде да се говори повече.
То по тая логика не трябва нищо да правят, защото много често последната дума е на съдбата. Ама все пак човек трябва да изпитва прогрес.

Точно! Образованието започва от мемента, в които завършиш университет. Поне това е моето мнение. И дори съм убедена в него. И затова не виждам смисъл от напрягане за всичко преди това.
[/quote]

# 81
  • софия

[/quote]
Хм, според житейски философи “образованието” започва преди да се родим.

# 82
Седемте деца от Прогресивното едва ли са се класирали с час по общи приказки. И без една решена задача. Wink Отделен въпрос е доколко това е заслуга на самото училище.

# 83
Мария Б, значи и в университета няма значение какво се учи, после направо излизаш от него и ставаш директно CEO заради невероятните soft skills, които си придобил преди това?

[/quote]

Няма разбира се! Има значение само какво допълнително си натрупал като знания и най-вече опит след като си завършил университет. Никой не наема хора, защото са завършили университет, нали?

# 84
Но и много малко наемат без университет. Може би само в IT индустрията наемат с онази гимназия и курсовете. Телерик ли бяха?

# 85
  • Отвъд алеята зад шкафа
И още нещо - меките умения не могат да направят някой предприемач, ако не го носи в себе си. Някои предприемачи от световна величина пък са най-големите ръбове и са ужасни за комуникация. Виж, за един добър служител и изпълнител, са важни меките умения, но са някъде на трета,  четвърта позиция след необходимото образование и знания по конкретната професия.

# 86
Аз не бих заложила на извадка от седем деца, за да взема решение за своето дете. Бих заложила на големите извадки, включително на държавните училища.

Мария, кого се опитваш да убедиш в това, което пишеш - нас или себе си? Ние вече сме минали по този път и сме направили своите размисли и изводи. В момента си с романтични представи от любов към детето си. Искаш да постига нещата по магичен път - хем да му е лесно, хем да става хубаво, хем на теб да ти е лесно.

Ами те не искат ли всички това. Grinning

Истината е, че исках детето ми да влезе в разлино, алтернативно училище.

После записах маликия на изпита в CC. Ден преди крайната дата за плащане реших, че няма смисъл и се отказах.

След като видях колко възторжено всички говорят за изпита в CC реших, че явно аз нещо не съм в час и започнах да мисля за Питагор и за изпита там.

После мъжа ми кажа, че съм луда и че не иска някакъв зубър вкъщи а щастливо дете, без домашни.

После си казах, че ние нещо сме сбъркани., Затрова питам вас защо искате тези училища за децата си?

# 87
Изгрев е точно за вас.

Не, че нещо, но не съм забелязала нито моето дете, нито на другите наоколо да са нещастни.

# 88
  • София

И аз мога да кажа същото за моето образование. За радост в момента има университети, които не са този тип загуба на време. Нито има това безпредметно зубрене и т.н. Но това е друга тема.
Някакъв мит е това тежко учене в ПЧМГ. Нито веднъж голямата не е учила след 21-22 часа, като във времето за учене се е включвала и подготовка за състезания и олимпиади, както и спорт. Малката сега е 6 клас, до 18 часа си е научила, много рядко до 19 учи. Разбира се, може да се мотаеш цял следобяд и да седнеш да учиш в 20 часа, или пък да пътуваш по час до училището и обратно още толкова, но моите са научени да си планират времето от началните класове, и никога не са били целодневно, а училището ни е на 15 минути с кола, спорта на 15 пеша. 
Тези така рекламирани като академични училища не са нищо повече от моята хубава МГ навремето, само езиковата подготовка е по-добра.

# 89
  • София
Едно е да ти се иска да е по магичен път, съвсем друго е като родител да осъзнае, че не става по магичен път.
Ако питаш за мен - не, не съм искала това за децата си. Инфантилно е да се очаква  да е лесно, но за сметка на това много хора се връзват на такива послания. Няма лесно, а става с труд. Дори да се научи бебето да си улучи устата с ръка, пак не е лесно и се сърди, когато без да иска се удари по носа.

С мъжа ти се оправяйте както си знаете. За мен зубър е комплимент, а не обида. Зубърът е достатъчно умен и достатъчно трудолюбив и упорит, за да постига високи резултати. Като иска щастливо дете без домашни, после ще търси добър частен учител да наваксвате и доста ще се озорите с вътрешните си конфликти защо не сте се усетили по-рано. Давам ви горе-долу до края на втори клас, максимум до четвърти клас и ще ви светне, че работата не става така със щастливото дете.

Общи условия

Активация на акаунт