Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №26

• 42 596
  • 880
  •   1
Отговори
# 180
Един въпрос и от мен.
- Миялна Бош, тбалетки Финиш от най-високите класове, най-тежката програма на 70 градуса.
И въпреки това не мие добре тенджери от неръждаема стомана (модел на ВМФ, ако има значение, https://wmf.bg/komplekt-tendzheri-quality-one-4ch ). Всичко друго измива - лъжици, вилици, чинии, йенско стъкло, пластмаса, емайлирани съдове...  Само тенджерите не мие. И не, че остава мазно или друго мръсно, но по дъното остава нещо като окис. Ако съм готвила с ориз понякога се вижда образът на всяко оризче. Опитвам да сложа една снимка, ако е увеличена леко се забелязва (нямам оризов десен в момента Wink ) Оправя се само с яко търкане с Роли.

Някакви идеи?

Пробвала ли си с други таблетки ? Пак ли се получава същото ?

# 181
Не, не съм.  Ама тези са топ, а и препоръчани от Бош.

# 182
Не, не съм.  Ама тези са топ, а и препоръчани от Бош.
Виж с Фейри Платинум + . Те са по-топ от Финиш .

# 183
Не, не съм.  Ама тези са топ, а и препоръчани от Бош.
Спокойно - и аз съм така с моя бош, не можа да измие засъхнало от броколи + спагети, водата им с 3 пъти интензивна и Сомат Голд. Просто има неща, които искат гъбата или телчето.

Относно бекото, както казах там, просто го видях, че е с повече комплекти, сега какво значи това в крайна сметка спрямо 15 и 14 комплекта, не мога да кажа без да го видя на живо. Аз си го представих като, където да сложиш примерно тавата насочена към края на съдомиялната, и да има място и за тенджера, и вече чиниите.

# 184
  • при него
Черна станция, аз съм в потрес от моите тенджери ВМФ. Не са от високия клас, но не бяха малко пари. Разочарована съм силно. И аз съм с добра съдомиална и с финиш мисля бях последния път, преди това ползвах таблетки на Миле. Искам да ти кажа, че проблема може да е в тенджерите, аз съм тотално недоволна. Ако не забравя, следващия път ще снимам да видиш при мен как излизат. Имам ги от 4-5 месеца, не е да са някакви стари и похабени, но явно не случих.

# 185
  • София
Един въпрос и от мен.
- Миялна Бош, тбалетки Финиш от най-високите класове, най-тежката програма на 70 градуса.
И въпреки това не мие добре тенджери от неръждаема стомана (модел на ВМФ, ако има значение, https://wmf.bg/komplekt-tendzheri-quality-one-4ch ). Всичко друго измива - лъжици, вилици, чинии, йенско стъкло, пластмаса, емайлирани съдове...  Само тенджерите не мие. И не, че остава мазно или друго мръсно, но по дъното остава нещо като окис. Ако съм готвила с ориз понякога се вижда образът на всяко оризче. Опитвам да сложа една снимка, ако е увеличена леко се забелязва (нямам оризов десен в момента Wink ) Оправя се само с яко търкане с Роли.

Някакви идеи?

Същото ми се е получавало с всички миялни и с всички тенджери от „неръждаема“ стомана, както и с най-различни препарати. Според мен не е от марката на миялната, на препарата или на тенджерите, просто стоманата си се окислява, дори и когато хромникелова.

Между другото, това на снимката не е много зле, понякога се получават едни синини...

При мен се оправя се с дозиране на препарата - една от причините да използвам прах, а не таблетки. Когато имам тенджери, слагам повечко препарат и/или по-малко съдове в миялната.

Даже температурата не е от такова значение. Измиват ми се и на „ауто“, и на едночасовата, даже и на еко-то.

# 186
Да, и синини има понякога, съвсем окисление. И моите подозрения са за стоманата, но защо при черпаците и другите неща го няма този ефект?  Иначе не пречи на готвенето, а от другите параметри на тенджерите съм доволна. Ако се случи повече и ме дразни търкам с Роли за 2 минути и готово.  Но ми се искаш да има някакво вълшебно решение Simple Smile

# 187
  • при него
Ми да си сипем по едно и да спре да ни пука за тенджерите... Simple Smile

# 188
  • София
Да, и синини има понякога, съвсем окисление. И моите подозрения са за стоманата, но защо при черпаците и другите неща го няма този ефект?  Иначе не пречи на готвенето, а от другите параметри на тенджерите съм доволна. Ако се случи повече и ме дразни търкам с Роли за 2 минути и готово.  Но ми се искаш да има някакво вълшебно решение Simple Smile

Черпаците може да са от друга стомана, а и не са подложени на такова температурно въздействие като дъното на тенджерата.

Това е резултат химическа реакция и според мен няма нужда от никакво търкане. Ако тенджерата излезе окислена от миялната, може да я сложиш на котлона с 1 пръст вода и малко сода бикарбонат да поври няколко минути.

Друга възможност е, ако ти се струва замърсена, преди да я сложиш в миялната да направиш същото, но не със сода, а с 1-2 лъжици оцет. Оцетът ще разтвори мазнините, които предизвикват окисляването.

И все пак, първо опитай с повече препарат в миялната.

# 189
И при мен се получава така със съдовете на ВМФ.
Измиването има положителен ефект, ако сложа съда под максимално голям ъгъл спрямо долната перка - излизат блестящо лъскави.
Ако сложа тенджерата или тавата легнала - ефектите са описаните от ЧС и Вилемина.

Основно ме притесняват петната като от нефт и звънях в магазина. Отговориха, че всичко е наред и нямало смисъл да се притеснявам.

# 190

Измиването има положителен ефект, ако сложа съда под максимално голям ъгъл спрямо долната перка - излизат блестящо лъскави.
Ако сложа тенджерата или тавата легнала - ефектите са описаните от ЧС и Вилемина.

Би и пояснила? Да не са успоредни на пода/перката, а наклонени ли?

# 191

Би и пояснила? Да не са успоредни на пода/перката, а наклонени ли?
Точно така - максимално голям ъгъл. Ако можеш, подпри ги на друг съд за по-голяма устойчивост.

# 192
Това по дъното става или от нишесте от зърнените или от белтъци от месата. И при мен все остава тук там по иноксовите съдове- без значение от марката. Измива се идеално нa ръка само с ето това просто Бинго (само с гъба не става):
Скрит текст:

# 193
  • София
Ние вече не го и мием окисляването, да ви кажа - най-много с една гъба с веро да минем, преди да ползваме съда (в случай, че синее, да не би да е от гланца). Не е препарат, не е като да се отслоява метала... И май наистина го има това с разположението на съда, ще тествам, определено.
Тавите ми не са неръждема стомана и никога не е имало такъв случай с тях - само тигани, тенджера и WMF купите.

# 194
в случай, че синее, да не би да е от гланца
При мен няка как да е от гланца, защото аз гланц не ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт