Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 40

• 40 855
  • 795
  •   1
Отговори
# 375
Без да съм видяла фасадата говоря малко наизуст. Но понеже и ние сме с плосък покрив и искам да кажа, че основното предимство на такъв е свободата във формата на самата къща. Та при такива идеални форми не виждам защо ще си го причинявате. Също така, на плосък покрив по мое мнение повече подхожда квадратна форма, а не правоъгълна.  Според мен не е случайно, че не сте сигурни. Без да ми се обиждате, но не са ми домислени вариантите, които ви дават. Имайте предвид, че после с колони, комини, съвсем отесняват нещата.

На квадратния вариант ми харесват спалните повече на втория етаж, но така проектиран губите много място за коридори и наистина трябва да се заобикаля, за да се стигне до сервизното помещение на втория етаж. Освен това не може като влизаш да те посреща кухненският остров директно.

# 376
При правоъгълната къща няма да имаме вътрешни колони, защото ширината позволява да е без, това особено много ме блазни, а за проектите, аз качих правихме над 10 различни и това, което дадох като два крайни варианта беше оптималното за нашите нужди и най-вече възможности, защото сме ограничени както казах от самият парцел.

# 377
  • София/Варна
Поле с ширина 6,50-6,80см. без никакви колони ще има доста дебела плоча, нещо от порядъка на 22-24см.

# 378
  • София
За къща в нашенски условия, според мен е лудост да няма антре, тук улиците не предполагат чистота... Аз се ядосвам, че нямам преддверие преди коридора, та мислим варианти как да ограничим вкарването на кал от входната врата.

# 379
Аз имам система 😀 Събуваме се пред вратата и вкарваме обувките после в шкафа, забранила съм да влизат с обувки и в сегашната къща.

# 380
  • София
Ама това предполага чиста площадка пред входа, а нашата е открита и винаги е прашна - няма как да стъпим на нея боси (засега)

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 21:40 от ToniShu

# 381
  • Велико Търново
Дааа, ние нямаме антре и е мръсно при влизане винаги!!! Буквално, щом стъпят гости и става мръсно с първата крачка. Отделно пода е бял и всяка стъпка изглежда като отпечатък на коминочистач.
Мислим вариант да преправим входа със стъклена врата и да стане нещо като филтър, но сега лятото като се влиза и през верандата ще бъде същото, така че ще се разубедим сами. Просто ще си бъде мръсотия навсякъде.

# 382
  • В.Търново
При плосък покрив как ще се изчиства натрупания сняг през зимата?

# 383
  • Пловдив
Плоският покрив пак има наклон ,колкото и да е минимален ,но точно защото задържа повече време вода и сняг има реноме на проблематичен.

Мъкненето на мръсотия отвън в къща  , може да се минимизира ,но не мисля ,че има начин да се елиминира .Всъщност ,у нас , зимата е по-чисто ,защото обикновено влизаме през гаража и се събуваме и обуваме на стъпалото му (малко по-нисък е от къщата).Лятото ,обаче ,дори да не е особено красиво ще метна по една пътека на врата вътре и отвън на верандата ,защото миналото лято бе ужас.

# 384
Когато ние пректирахме къщата се опитах да отделя едно пространство, което ще се ползва само при излизане/влизане в къщата. Надявам се то да е достатъчно и да не влиза много кал и прах навътре.
В момента се събуваме (в повечето случаи) пред вратата, но пак се случва да влезе някой с обувки. Уж бърша, но пак се разнася мръсотията, защото сегашното ни коридорче, е част от използваемата част от апаратамента. Т.е. минаваме постоянно през часта, където уж не трябва да събуваме обувките Simple Smile.

# 385
Здравейте! Интересувах се да закупя гараж или паркомясто в Тракия, Пловдив. Но като чух цени 12 000 евро за паркомясто и 18-20 000 евро за гаража, рязко ме отказаха. Това нормална цена ли е?

# 386
  • Пловдив
Да , нормална цена е .Цените са такива от почти 2 г .Имаме приятел в строителния бранш  и преди година  всичките му познати го атакуваха да ги уреди  с гаражи по 20 -25 хил € в широк център.

# 387
  • Сливен
За София ми казаха вчера цена 60 000 евро за гараж,не е ли лудост това.Каква кола трябва да имаш за да си купиш толкова скъп гараж?
Един познат иска да си дава гараж под наем в нова кооперация,в един от кварталите,за Сливен става дума,постоянно му предлагат да го купуват,последно за 30000 лева.

# 388
За София ми казаха вчера цена 60 000 евро за гараж,не е ли лудост това.Каква кола трябва да имаш за да си купиш толкова скъп гараж?
Един познат иска да си дава гараж под наем в нова кооперация,в един от кварталите,за Сливен става дума,постоянно му предлагат да го купуват,последно за 30000 лева.

На цената на апартамент. Скоро май ще съм само пешеходец. Grinning

# 389
  • София
Обаче, много моля, нека имотните обяви се коментират в съответните теми - търсачката помага да ги намери човек.

Общи условия

Активация на акаунт