Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 40

• 40 827
  • 795
  •   1
Отговори
# 360
Относно закрепването на шкафове за стената, особено горен ред на кухня - имало специални шини за тази цел. Ние си съобразихме размера на кухнята с колоните , а също така ще се сложат две шини за да се хванат шкафовете. Все пак бях посъветвана чиниите да не ги слагам в горния ред шкафове, защото с тях най-често се претоварвало, защото можеш да конценрираш 12 чинии една върху друга

# 361
  • В.Търново
Благодаря ви много! 🥰
За да се вместим до 100кв.м ще е толкова всекидневната, до към 25кв.м.Не ни пречи тази големина. Все пак трябва и да се топли с нещо. 😃 Сега в апартамент 80кв.м. за януари на газ 500лв.

# 362
  • Sofia
Valery, толкова точно на моите мисли си го написала! Като гледам колко нерви и време ще попилеем за тази къща, много искам на финала да е това, за което сме си мечтали.

Viktoriq, лично на мен, сякаш повече ми харесва разположението на дневната в квадратната къща. И в двете не ми допадат подредените една до друга спални и също не виждам сервизно помещение, а поне при нас се оказа, че такова е задължително.

# 363
Сервизното помещение ще бъдв в гаража, оставихме го голям и ще си има за всичко място. За квадратната къща много ме притеснява влизането от коридора право в кухнята.

# 364
  • Велико Търново
Виктория 95, правоъгълната къща ми е малко като конюшня, не искам да те обиждам ни най малко. Но издължена форма с пристройка до нея ми наподобява това. Всъщност, по ми харесва разпределението в нея и със сигурност ако гледа на юг съвсем ще я харесвам защото ще хване целия юг.
Гледах два пъти и се връща 3ти и определено съм за дългия проект!

# 365
  • Пловдив
И аз гледах доста време проектите на Виктория . Квадратните къщи винаги са по-симпатични на външен вид ,а правоъгълните хващат по- хубавото изложение .
 Виждам , че правоъгълната има еркер ,но може още някоя чупка да и се добави, освен ако не е с плосък покрив.А , изложението на парцела запад -изток ли е ?
Гаражът на улична регулация спестява още една дворна врата с автоматизация.От друга страна в квадратната къща е добре да се предвиди врата на гаража към градината.Правоъгълната къща е по-добре ситуирана в двора ,ако гледа на юг .Каква  е ,обаче, реалната възможност съседния парцел от юг да бъде застроен и да ви останат 6м или 9м ,респективно за различните проекти, до другата къща ?
 Нещо ме гложди и в ситуирането на стълбището .Принципно , много рядко се качвате от входната врата ,директно към спалните .По -скоро от дневната ,затова ако е извън нея е хубаво да е близо до вратата и .В квадратната къща общата баня на втори етаж ,също е с повече обиколки от едната спалня.
Не успявам да видя размерите в синьо и затова не мога да се ориентирам за големината на дневната част и съответно мебелите .А, веранда или пергола ще има ли?

# 366
  • София/Варна
Дойде време и аз да искам помощ:) Голям турски сериал сме с тези проекти, всяка седмица нещо размисляме, променяме и се чудим. Прикачвам двата последни варианта и моля за забележки и мнение. В правоъгълната къща , архитекта твърди, че зоната за сядане ще ни е малка, вие какво мислите?
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
И на мен дългия вариант ми харесва повече.
Не се влиза в кухнята, не трябва да обикаляш стълбището, за да отидеш до баните на горния етаж.
Колко остава за трапезария,че щяло да е притеснено?

# 367
Благодаря за мненията първо. Всяко ще ни бъде много полезно.  Парцела както виждате е дълъг и тесен, което ни ограничава доста. Съседи имаме , живеем в малък град , къщите са си построени , на един етаж са и от двете страни.
Плосък ще ни е покривът.
С дългата къща хващаме, прекрасното изложение и  ще ни спечели двор и острани към оградата , там ще станат 6.80, а до края на къщата ще останат 15 метра. Дневната част в нея е 55 крадрата, като сядането идва някъде 22 квадрата само то. 
Качвам още проекти , имат номера.
Скрит текст:

Скрит текст:

# 368
  • Пловдив
Тогава съм за правоъгълния вариант . И как ще малее трапезарията при такава площ ? Гаражът нарочно ли се ситуирва там ,за да затвори юга откъм улицата ли ?

# 369
Гаражът има два варианта , да е до ограта ситуиран и на 3 метра от нея. Мъжът ми държеше от едната страна да е затворено, но с течение на времето си промени мнението и ще сме си на 3 метра от съседите, само дето взехме разрешително.

# 370
  • Пловдив
Да , това го видях и мисля ,че е правилното решение при вас  ,защото  така ви уголемява южното пространство.При нас е на границата, но е от другия край на къщата и затвореното пространство го ползваме за хидрофор ,климатични тела. Въпросът ми бе свързан с това ,че гаражът го ситуирвате долу към южната граница ,а не в другия край -горе на север. Затова питах дали е с цел да ви прикрие двора от улицата.

# 371
Да, това беше целта. Друго да уточня , 22 квадрата остават за меката мебел с телевизора, а кухня и трапезария са 33 квадрата, архитекта ни съветва да е обратното, но това ще ме лиши от мястото на самата кухня, за него това е оптималният вариан:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 372
  • София/Варна
Ако Ви допада стълбището да е в дневната, то варианта на архитекта и на мен ми допада повече, защото
-коридора става по-просторен
-от моя опит повече се влиза от гаража, отколкото през парадния вход и така да се каже пътя на мрасотията свършва бързо и не минава пред тоалетната

# 373
  • Пловдив
В такива случаи винаги е по практично стълбището да е в хола ,което си има плюсове и минуси.
Положителните страни са бързият достъп до втори етаж ,защото както казах през 99 % от времето сте в хола  и се качвате нагоре  и обикновено се пести площ.
Минус е ,че топлината заминава нагоре и съответно всичко се чува .
Оказа се ,че при нас , зимата с излитащата топлина нагоре е плюс ,защото изобщо не се включва отоплително тяло на втори етаж ,така че за всеки е строго индивидуално.

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 12:04 от nelina_london

# 374
За стъпалата , винаги съм била на мнение, че, когато са вътре в кухнята или хола, къщата трябва да е с по-голям мащаб, нашите квадрати ми се струват малко и не искам да си взимам от пространството в хола и кухнята за стъпала. Може и да не съм права, но така мисля.

Общи условия

Активация на акаунт