Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 40

• 41 930
  • 795
  •   1
Отговори
# 495
Разкошна къща! Като от списание! Искаме още снимки!😊☀❤

# 496
LaDiDa, влюбена съм, уаууу!

# 497
  • Sofia
LaDiDa, страхотна къща! А гледката е … нямам думи!
Ехе, това е страшно много. То добре, ще платите таксата, ама ако консумирате толкова, как ще го плащате?

РЗП- то е над 300 кв.м., две термопомпи са предвидили, отделно ни се иска сауна да сложим някога, а само тя е 8 kW. Също зарядна станция за кола, ако се наложи в някакъв момент … уж всичко да предвидим, а дали така е правилно, не знам.

# 498
  • София
LaDiDa, все добри хора да събирате, красиви спомени да създавате и много интимни разговори с морето ви пожелавам!
Чудесно е, но то и нямаше съмнение, че така ще стане Simple Smile

Освен WMF (на мен ми идват малко солени), като купувам метална посуда, гледам просто да е 18/10 стомана и досега нямам пропуск Simple Smile

# 499
  • Пловдив
LaDiDa, нямам думи  Heart Heart Eyes
Абсолютна разкошотия ! Настилките са страхотни ,а столът с цвят фуксия е черешката .Толкова красота и едновременно уют ... Heart  Heart

nellytan, понеже нашите проектанти са в София не ми се искаше да ги занимавам с Енергийния паспорт и да ми го пращат по пощата .Надзорната фирма има проектански екип и им възложих  те да го направят .Буквално са преписали EE проекта и затова неразбирам каква е функцията на този паспорт при новостроящи се къщи .Вероятно , пак за да се осигурява работа на специалисти  и  да се разделяме с определени средства.

# 500
  • Варна
LaDiDa страхотна къща! Много хубави моменти в нея!

# 501
Благодаря на всички за помощта и LaDiDa, завиждам ти най-благородно!

# 502
  • Бургас
LaDiDa много хубава къща, възхищение от красотата и уюта. Много хубави моменти в къщата и да посрещате деца, внуци и приятели дълги години.

# 503
LaDiDa, страхотен интериор - пълен разкош! Искам да попитам за стълбата - по зиг-зага на стъпалата /от външната страна/ някакъв профил ли има и стъпалата с дърво ли са облечени? Просто се влюбих в тази стълба... Искам и аз такава Simple Smile

# 504
  • Бургас
LaDiDa, личи си, че е правена с Кеф. Много щастливи да бъдете в тази прекрасна къща!

# 505
  • София
LaDiDa, поздравления, абсолютен разкош! Много здраве и любов!

Хора, скочихме и ние в дълбокото, купихме си желязото. С тухли и керемиди няма да бързаме, вероятно сега е върхът на паниката у спекулата.
Въпрос - какви кофражни плоскости се използват, може ли да покажете конкретен вид? За момента сме свели избора до двама строители, но са много заети и стресирани от ситуацията и нямат време за отговори на "умни" въпроси без подписан договор. Самите те обаче споделят, че ще имат работа до есента най-късно, защото предположенията им са, че който вече е започнал, ще добута донякъде, а който не е - няма да се хвърли...

# 506
LaDiDa, прекрасна къща, честито!

nelina_london, енергийният паспорт представлява точно това - обобщение на проектните характеристики на сградата. За сгради 5-та категория се изготвя  и подписва от техническият ръководител на обекта, и няма нужда да се заплаща допълнително за него. Реално може всеки да си препише данните от проекта в образеца, но трябва да е подписан от техн. р-л на обекта.

# 507
  • Plovdiv
Sofyia, на каква цена купихте желязото? Ние в момента също обмисляме дали да започнем строежа, но като гледам не само желязото е нагоре, сравнено със септември 2021, а и бетона, сигурна съм че и дървения материал.

# 508
  • Бургас
Искам да попитам за стълбата - по зиг-зага на стъпалата /от външната страна/ някакъв профил ли има и стъпалата с дърво ли са облечени? Просто се влюбих в тази стълба... Искам и аз такава Simple Smile
Стъпалата са с паркет, същия като на помещенията. Първо облякоха стъпалата с дърво, под него подложиха OSB, после монтираха стъкления парапет и най-накрая залепиха отвън MDF профил по шаблон.

# 509
Момичета,намирате ли арматура и от къде. В Пловдив е страшно. Спешно ми трябват 2 тона. Да сте вземали последните дни от някъде ?

Общи условия

Активация на акаунт