Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 40

• 41 920
  • 795
  •   1
Отговори
# 510
В София желязото е кът.
Ние поръчахме 8 тона за началото на април.

# 511
  • София
Със исгурност знам, че на пристанище Бургас вчера са влезли 80 000 тона желязо, разтоварени са и чакат транспорт (но не знам накъде).

# 512
Супер, звучи обнадеждаващо.
Със исгурност знам, че на пристанище Бургас вчера са влезли 80 000 тона желязо, разтоварени са и чакат транспорт (но не знам накъде).

# 513
  • София
Не бих таила надежди, но поне ако продължи да не се намира, бих си имала едно наум, че може и наистина да се случва спекула. Пък може някой да строи МОЛ някъде и да си е поръчал желязо отвън.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 12:45 от ToniShu

# 514
  • Sofiа
Хора, скочихме и ние в дълбокото, купихме си желязото. С тухли и керемиди няма да бързаме, вероятно сега е върхът на паниката у спекулата.
Въпрос - какви кофражни плоскости се използват, може ли да покажете конкретен вид? За момента сме свели избора до двама строители, но са много заети и стресирани от ситуацията и нямат време за отговори на "умни" въпроси без подписан договор.
Честито и успех!

Ето ги нашите. На повечето строителни обектин съм виждала от тези да използват.
По-радко съм виждала и едни кафеви - хидрофобен шперплат.
Само не разбирам защо вие ги издирвате. Би следвало строителя да си има, те са за многократна упортеба. Освен самите кофражни платна има и други необходими материали

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 15:26 от Valery

# 515
  • София/Варна
Строителя си определя с какъв кофраж работи(има или ще си купи). Кофражните плоскости наистина се използва няколко пъти, а вече греди и кюнебеци, шпани и т.н. са си за многократна употреба. Не виждам причина Вие да избирате тези неща.

# 516
  • В.Търново
Честито на всички довършили новите си домове! Simple Smile

Тъкмо на 17 март трябва да ни е готова визата за проект.
Какво ще посъветвате? Да започваме ли въобще проекта или да чакаме.Ако трябва след време ще вадя нова виза.

Смятам да си довърша проекта (нашият е започнат), а дали ще започнем да строим веднага не знам. И без това започва да ми се отщява…
А аз се чудя дали въобще да почвам проекта...

# 517
Ние си купихме кофражните платна, тези кафявите.
Част от тях стават за преизползване, друга част дават фира...
Строителя си определя с какъв кофраж работи(има или ще си купи). Кофражните плоскости наистина се използва няколко пъти, а вече греди и кюнебеци, шпани и т.н. са си за многократна употреба. Не виждам причина Вие да избирате тези неща.

# 518
  • София
Благодаря ви много, значи ще изчакаме. Имаме ги в КС и се пробваме да направим груба сметка към момента.
Явно с кофражните платна е въпрос на договорка Hands V

# 519
  • София/Варна
Моя опит сочи следното, когато са техни ги пазят повече и ги кроят по-смислено. Когато  са техни накрая си събират и платната и боклуците, като са твои ти се оправяш с отпадъка.
В количествената има кофраж задължително, вече е въпрос на договор със строителя,дали материала е от вас или дават цена за труд и материал.
Кофража освен плоскостите има греди и подпори. Гредите и подпорите няма никакъв смисъл да ги купувате.

# 520
  • София
Аз да потвърдя само, че е отвратително да изхвърляш кофражни платна - тежат, обемни са, мръсни са...гадост. А при нас хем бяха малко, само от бетоновата стъпка на оградата.

# 521
Честито на всички довършили новите си домове! Simple Smile

Тъкмо на 17 март трябва да ни е готова визата за проект.
Какво ще посъветвате? Да започваме ли въобще проекта или да чакаме.Ако трябва след време ще вадя нова виза.

Смятам да си довърша проекта (нашият е започнат), а дали ще започнем да строим веднага не знам. И без това започва да ми се отщява…
А аз се чудя дали въобще да почвам проекта...
Моят съвет е да си почваш проектирането и без това ще ти коства мнооого време. Докато ти излезе РС нещата ще са се укротили. Тези приказки ау ами сега как ще се строи, как ще се купуват апартаменти много съм ги слушала през годините. И никой не е спрял да строи, да купува и да живее. Да, ще има високи цени, но каквото такова. Я паднат, я се вдигнат още повече. Почвай смело! Ако чакаш току виж животът ти превалил.

# 522
  • София
И аз не виждам защо да не си направите проекта, ни яде, ни пие, дори и да не почнете да строите на момента.

LaDiDa - страхотна къща Simple Smile

# 523
  • В.Търново
Благодаря ви! Simple Smile
Колко време отнема долу-горе да се направи окончателния проект?

# 524
  • София
LaDiDa Честито, желая ви безброй щастливи моменти. Влюбена съм в паркета ви,. може ли да споделиш от къде сте го взели и дали сте доволни?

За проекта, може да отнеме време, особено ако архитекта и проектантите са ангажирани може да отнеме много време. Започнахме работа по нашите юли 2021, още не сме подали частите за разрешение за строеж. Последните две седмици се наложи да правим някои корекции по почти всички части, на надзора сме пратили само част архитектура. Та след многословието, бих казала да не отлагате. Докато сте готови цените ще са съвсем различни.

nelina_london обсъждахме преди време топлоизолациите и каква и колко см сте сложили вие. В крайна сметка се наложи след изчисленията да променим нашата и се получи точно както беше казала ти. Та ще бъде 15 см каменна вата. Респект към знанията ти:relaxed:

Общи условия

Активация на акаунт