Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 40

• 41 935
  • 795
  •   1
Отговори
# 480
  • В.Търново
Честито на всички довършили новите си домове! Simple Smile

Тъкмо на 17 март трябва да ни е готова визата за проект.
Какво ще посъветвате? Да започваме ли въобще проекта или да чакаме.Ако трябва след време ще вадя нова виза.

# 481

drago_2008, дали може да споделиш какви са тези корнизи? Има ли ги в Амазон?

Не, поръчах ги по телефона от Пловдив с доставка до адрес. Ето тези, че нашите кабели са над прозорците и не можем да монтираме като тези на nelina https://markita.net/shina-aluminieva-%E2%84%9613-dvojna-shiroka-25m.html

# 482
  • Sofia
Честито на всички довършили новите си домове! Simple Smile

Тъкмо на 17 март трябва да ни е готова визата за проект.
Какво ще посъветвате? Да започваме ли въобще проекта или да чакаме.Ако трябва след време ще вадя нова виза.

Смятам да си довърша проекта (нашият е започнат), а дали ще започнем да строим веднага не знам. И без това започва да ми се отщява…

# 483
  • София
Честито на всички, които са на финал!
Бихме се радвали на снимки Simple Smile

toltek, контейнерът е с размери 6х3 м, колкото стандартен гараж, панелите са 40 мм, с полиуретанови пяна, гаражната врата е обикновена метална. Има санитарен възел със сифон на пода и малка душ слушалка. Проектиран е като гараж сглобяема конструкция. Поръчан е с усилена ел. инсталация и трифазен контакт, за да може в бъдеще да се използва като работилница, лятна кухня и т.н.
 След като(ако) започнем да строим, ще направим и неговите ивични основи и ще го преместим.
Взехме го предварително именно за да спасим някой лев... Обиколили сме всички фирми в Сф, даже ходихме до АС контейнери -Буграс.
Офертите през август 2021 г бяха с 40% по-ниски от тези в началото на януари 2022. Тогава сключихме договора за изпълнение с Виталбокс, но всъщност изпълнителят е Балканконтейнер. Първият ни даде по-добра цена, въпреки че е търговец.

# 484
Благодаря за информацията. И аз разучавам от доста време за такъв фургон, който да си сложа на парцела и да го ползвам като работилница, защото с тия цени явно всичко ще трябва да си правя сам. И аз получих оферти, като имаше разлики някъде двойно - две еднаки цени, но едната в евро!. Та накрая се отказах - като разучих как ги правят, неспазвайки никакви технологии се насочих към складов контейнер от Containex. Ходих да го видя на живо - балкан разлика като здравина и качество! Обещаха утре да пристигне - чакам го 10 дена.

# 485
Знам, че някъде назад беше коментирано, но не мога да го открия и затова искам да попитам знаещите:  каква мощност сте поискали за еднофамилна къща във визата за проектиране и какъв дебит на вода, за да ги попълня в приложението по чл.140а. Смятам да се топля с термопомпа и РЗП под 200кв.м. Благодаря за помощта предварително!

# 486
  • Пловдив
До 15 kW(присъединителна 11,5 kW ,ако не се лъжа) трифазна партида .При присъединяване от ВИК дружество няма дебит.

# 487
Нелина, понеже го правих в София скоро и с теб го обсъждахме - пускам информация. За ЧЕЗ няма до 15 kw. Попълва се 15kw и таксата е ниската. В този случай задължително е трифазен.

# 488
  • Пловдив
Аз го нотъртих на EVN  ,след като ни
обрулиха 2300лв за заявени 15 kW .Те ми потвърдиха ,че нямало до .Трябвало да се заяви 11,5 kW ,защото отпускали 15 ,но постоянната гарантирана мощност е 11,5 .Един вид правят разлика между предоставена  и присъединителна .Така че ,при попълване да се попита  .Явно във всяко дружество отново си правят ,каквото си искат .

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 18:48 от nelina_london

# 489
  • София/Варна
Ние сме при ЧЕЗ, 15кВ и е ниската такса.

# 490
  • Sofia
Ние ще искаме (или сме поискали) 40 kw, горе- долу толкова изчислиха ОВК и ел.

# 491
  • София/Варна
Ехе, това е страшно много. То добре, ще платите таксата, ама ако консумирате толкова, как ще го плащате?

# 492
Nelina и Drago ,  много благодаря за отговорите!

Nelina , вашия енергиен паспорт кой го направи. ОВК проектанта ли? Ако съм разбрала правилно от това, което си цитирала от закона би трябвало и той да може да направи това?

Искам да попитам дали може да ми препоръчате лунички за бани. Гледам тези в Амазон - https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B096YBY9FQ/ref=ewc_pr_img_ … V3D3EEK1&th=1
Според коментарите са добри. Вие какви ползвате?

# 493
  • Бургас
Знам, че някъде назад беше коментирано, но не мога да го открия и затова искам да попитам знаещите:  каква мощност сте поискали за еднофамилна къща във визата за проектиране и какъв дебит на вода, за да ги попълня в приложението по чл.140а. Смятам да се топля с термопомпа и РЗП под 200кв.м. Благодаря за помощта предварително!
Ето снимката от нашия договор:

Тоест поискайте да ви предоставят до 11.5Кв.
Ние сме с термопомпа, зарядна станция за автомобил и до 200кв.м.

ToniShu, вчера вечерта минах през Айко и точно на входа срещу мен гледам един кашон с тенджери на  WMF на промоция. Днес ги разопаковах и ми се струват досто добро качество.

Днес пак цял ден бяхме на къщата. Чистих, мих стъкла, сложихме осветително тяло на верандата. Вчера пак не спахме там, защото нямаме завивки. Преди малко се прибирахме, взех един душ и съм труп.
На всички ви благодаря за милите думи. Изключително съм ви признателна и на приятели казвам, че от тази тема съм научила наистина адски много! Всички сте страхотни и винаги сте помагали с информация.
Сега, докато се прибирахме с колата, си говорихме с мъжа ми, че тази къща се появи като "хапче" по време на Ковид. Имахме си мента, глог и валериан и запълнихме с много работа, но хубави емоции изминалата година и половина, в които нямах желание за пътувания.
Наистина сме много щастливи, защото я правихме спокойно, без стрес, без да бързаме, изобщо с КЕФ.
Направих няколко снимки и ги споделям с вас, с уговорката, че не е съвсем довършено. Висят кабели от щорите- оказа се, че нямаме ток и се смяхме много с моя мъж днес. Аз поръчах във всекидневната четирите щори да са с ел. задвижване, без да питам мъжа ми и днес беше просто потресен от мен. А аз с олимпийско спокойствие: ще намериш ток, ще намериш, ти всичко оправяш.... Хахаха... Картините, от които реално тръгна проекта за интериора, също не са сложени. Още им избираме местата. Не съм купила и килими.

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

# 494
  • Sofiа
LaDiDa, обожавам вашата къща. В гледката ви съм влюбена отдавна, но сега се влюбвам и в стълбището и стола фукция Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт