Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 40

• 40 618
  • 795
  •   1
Отговори
# 690
Да, направо в страницата на Grohe, в кухненската част разгледай системите Blue home, Blue Pure, Red. Освен филтрирана вода, правят газирана и гореща 100 градуса. Имат и подходящи смесители.

# 691
Привет,

Понеже ми предстои да събирам оферти, имате ли някаква идея горе долу колко трябва да струва труда на фирми за довършителни работи - примерно в нашата ситуация - 145кв чисти - стени -грунд, финна шпакловка, боя; 2 бани слагане на всичко нужно в тях, и слагане на ламинат. Опитвам се да планирам бюджет и нямам никаква идея какво да очаквам ( знам, че има евтини фирми от малцинствата и мега скъпи), ако може нещо средно да ми кажете, ще съм благодарна.

# 692
Привет,

Понеже ми предстои да събирам оферти, имате ли някаква идея горе долу колко трябва да струва труда на фирми за довършителни работи - примерно в нашата ситуация - 145кв чисти - стени -грунд, финна шпакловка, боя; 2 бани слагане на всичко нужно в тях, и слагане на ламинат. Опитвам се да планирам бюджет и нямам никаква идея какво да очаквам ( знам, че има евтини фирми от малцинствата и мега скъпи), ако може нещо средно да ми кажете, ще съм благодарна.

Лепене на плочки (гранитогрес) със стандартни размери между 40-50 лв/кв.м. На големи 60/120 и от сорта и на метро плочки, хексагони и т.н. 60 лв/кв.м. и нагоре. Ако са големи плочки и се ползват от нивелирещите ситеми си ги купувате като консуматив. Фугирането влиза в цената. Пилене под градус на външните ъгли е въпрос на договорка, но почва от 25 лв/л.м. и нагоре;
Фина шпакловка с Шийтрок и шлайфане от 10 лв/кв.м. нагоре;
Боядисване 2 ръце с латекс и грундиране при бял таван и един цвят в стаята от 6 лв/кв.м., като все по-често клони към 8 лв.;
Монтаж на ламинат от 6 лв/кв.м. и нагоре;
Оборудването на банята също не е много евтино, особено ако имате разни вградени смесители и т.н.
Ако искате фактура може да прибавите 20%, както е масово в този сектор.
Това са цени за София и на майстори с добри умения, без да са скъпчии.
След месец цените вече може да са други.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 20:41 от drago_2008

# 693
  • София
Здравейте, аз пак с въпрос около кофражните работи, понеже там ми е най-мътно - с кофраж на строителя, моля споделете какви са цените при вас, на м2?
Благодаря Simple Smile

# 694
В моите оферти от този месец е между 50 и 60 лв на м2 .

# 695
При мен между 38 и 47.50.

# 696
  • София
Да не би едната оферта да е за двустранен, а другата за едностранен?

# 697
Да не би едната оферта да е за двустранен, а другата за едностранен?

Не знам. Ето ги офертите:

# 698
  • София
Благодаря ви!
Явно цените вече са такива, нашата е 54 лв/м2 без ДДС, което ще коментираме.
При k.ivanov  е едностранен, защото се получават много м2.
Оффф, на всеки 20-30 години се дирижира криза, с която се обират трудно спечелените парички на хората Sad А тази даже дойде по-бързо!

# 699
Здравейте! Доста време не бях влизала...🙈
Върнаха проекта от общината, нанесоха корекциите и днес вече взех разрешителното за строеж! 😁
Фирмите, които ми дадоха оферти се опитаха да ме одерат януари и даже архитекта каза, че са високи.. 🤣
Ще се опитам да намеря още 2-3 оферти и ще видим. 🤷‍♀️
П. П. Стигнах до 30стр...доста сте изписали, утре ще продължа с четенето, за да ви наваксам..😁🙈😅

# 700
Ето едно запис на едно събитие от Архитектурната седмица - https://www.facebook.com/eneffect/videos/376533760989199
Надявам се да е интересно на някой.

katia_13, честито разрешение за строеж. Стискам палци да намериш добри оферти. Имай предвид обаче, че инфлацията е доста висока и това се отразява на всичко - дори на цената за труд.
Вчера на Архитектурното изложение си поговорих с някои фирми и те казаха, че въпреки, че са нямали желание са вдигнали цените драстично Sad.

# 701
  • В.Търново
Казаха ми, че след няколко месеца ще поевтинее отново желязото.Колко е вярно...Сега бил отворен държавния резерв, и за това цената е надута, понеже няма внос, след месеци щяло да се успокои положението.Да разчитам ли на такива прогнози?

# 702
Катя, защо върнаха проекта от Общината?

# 703
Nellytan1 , благодаря!
Катя, защо върнаха проекта от Общината?
Някаква дреболия беше. Честно казано не помня. Аз съм устроена да изтривам бързо ненужната информация от главата си. 😊
П. П. Зная, че цените са високи, но те януари ми даваха оферти с 2,2лв за жялязо та... 🤷‍♀️Мисля, че виждайки жена..и руса..🤣, решават да вдигнат още цените. Шегувам се. Имам 3г да започна строежа, въоръжавам се с търпение и действам лекичко.. без да пришпорвам.

# 704
Според мен всичко е с тенденция да поскъпва заради голямата инфлация.
Т.е колкото повече чакате, толкова повече парите ви се обезценяват. Според мен вложени днес е по-добре, отколкото след 2 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт