Имам си една мечта, подарък в коремчето да имам аз сега ! ~бебеправене 401~

• 33 267
  • 770
  •   1
Отговори
# 525
  • Замък сред облаците
Извинявай, не съм искала да те засегна умишлено и по никакъв начин не съм осъзнала, че коментарът ми може да подейства така. За мен това са някакви обективни факти, като това че небето е синьо. Не знам жена да не се е борила по някакъв начин с килограми, независимо от цифрата. Не се срамувай, погледни прагматично - има причина, трябва да има и правилен начин за справяне с нея. Дали ще е лекарства, дали ще е режим на хранене, дали ще е спорт, дали ще е комбинация от тези неща - винаги има начин, понякога отнема повече време да намериш твоя. Аз бях 2-3 години с много за моите мерки тегло и не се чувствах ок, наистина идеята за забременяване, въпреки че не бяхме решили още да правим целенасочени опити беше това, което ме подтикна да се хвана в ръце и да започна да смъквам.
Но пак повтарям - оставиш ли го за след раждането, ще ти е по-трудно. Съдя по мои приятелки - недоспиване, тичане покрай детето, грижа за дома, после работа и буквално 1 от 10 намери време да се погрижи за себе си. По-трудно става след децата явно, приоритетите са други, затова е важно да си дадем по-добър старт за собствено спокойствие и от грижа към себе си, така ми се струва.

# 526
Благодаря ти, Мери. Дано това е последния ден, в който плача, заради тъпото тегло, което НЕ ИСКАМ върху себе си. Както казах, това е ОГРОМНА БОЛКА И КОМПЛЕКС ЗА МЕН. Всеки ден се моля това да се махне, да успея да се преборя с всичко това и никога повече да не изпадам в такава ситуация.

АА, сега прочетох последния ти пост. Явно не си ме разбрала, защото аз точно това искам - да се преборя с теглото преди бременността. С колкото се може повече кила. Не искам да забременея 100 кг и после да имам да свалям не 30, а примерно 45 в най-добрия случай. Това не е добре нито за мен, нито за детето. И аз се извинявам, че така свръхемоционално реагирах, но наистина ми е голяма болка. Благодаря ти за извинението, оценявам го Simple Smile

# 527
  • гр. София
Така аааа, ето я и темата, в която съм във вихъра си... Килограмите 😁. В момента се мъча да падна под 90 на 170см. Цяяяяял живот съм ходила гладна и дебела. Истината мили момичета е, че АА е абсолютно почти права. Има хиляди извинения за да не отслабваме и да, има и здравословни проблеми налични, но при наличие на режим на хранене и достатъчно движение се свалят кг. Просто трябва да нацелим точният режим и точното натоварване.
Само с едно не съм съгласна с АА да свалиш преди идея за бременност. Понякога това може да отнеме години, а медицината е достатъчно напреднала за превенция от доста по големите рискове от многото кг, при адекватно следене де. Аз например преди две три години стигнах 125 кг. Сега съм на 40 и още не съм виждала двете чертички. Няма за кога да чакам, но да, преди всичко съм си  виновна аз.
Съншайн, на мен пък не са ми комплекс килограмите, даже напротив, чувствам се доста по красива от много други дами, ние винаги сме били по чаровни и добри, НОоо..... С годините кг дават отражение. И няма значение колко ендота и диетолози смениш, ако сама не се вземеш в ръце. Прегръдки на всички ви :и дебелички и слабички (кльощи както ги наричам аз)

# 528
Аз съм си правила Вега тест 2 пъти, като там ти показват кои храни тялото ти обработва или не обработва добре, като първия път ограничих някои от тях и при второто тестване вече ги усвоявах по-добре. Много е полезно, аз ходих защото много от храните ми причиняват ужасни киселини и не беше изненада, че са тези, които не усвоявам добре. Теста е безболезен, само трябва да стоиш на един стол около 40-50 минути.
Полезно е и при диети - едни отслабват с кисело мляко и варени картофи, аз не ги усвоявах изобщо при първото тестване, така че го препоръчвам с две ръце.
Съгласна съм ,че кг пречат адски много и е хубаво да се внимава,  но аз имам 2 много близки приятелки , едната в момента е в 7ми месец бременна ,забременя на 1ви месец опити 97кг 165см. Другата 155-7 см 110 кг , миналата година забременя 4 пъти за 10 месеца , и 4те пъти направи аборт по желание .
Отделно познавам още 4-5 момичета с НАДнормено тегло (подчертавам над , защото всички са около 100 кг) ,които забременяват без проблем , а дори не знаят кога им е овулацията .
Ето това не мога за си го обясня ..
Аз също съм с ИР , пия метфогамма от 1000 на обяд 1т на вечеря 2т.
От септември 2020 до юни 2021 бях свалила 12кг без особено ограничение , намалих захарта, спрях газираното и хляба. В момента съм 74кг на 170см , имам да свалям поне едни 7-8 кг и няколко см в талията (там е целият проблем) ,но все отлагам . Ако до март не забремения отивам на диетолог и спазвам стриктно всичките му заръки.
Някоя от вас чувала ли е за ВЕГА ТЕСТ , постоянно ми излиза във фб , но не обръщам особено внимание.

# 529
Така аааа, ето я и темата, в която съм във вихъра си... Килограмите 😁. В момента се мъча да падна под 90 на 170см. Цяяяяял живот съм ходила гладна и дебела. Истината мили момичета е, че АА е абсолютно почти права. Има хиляди извинения за да не отслабваме и да, има и здравословни проблеми налични, но при наличие на режим на хранене и достатъчно движение се свалят кг. Просто трябва да нацелим точният режим и точното натоварване.
Само с едно не съм съгласна с АА да свалиш преди идея за бременност. Понякога това може да отнеме години, а медицината е достатъчно напреднала за превенция от доста по големите рискове от многото кг, при адекватно следене де. Аз например преди две три години стигнах 125 кг. Сега съм на 40 и още не съм виждала двете чертички. Няма за кога да чакам, но да, преди всичко съм си  виновна аз.
Съншайн, на мен пък не са ми комплекс килограмите, даже напротив, чувствам се доста по красива от много други дами, ние винаги сме били по чаровни и добри, НОоо..... С годините кг дават отражение. И няма значение колко ендота и диетолози смениш, ако сама не се вземеш в ръце. Прегръдки на всички ви :и дебелички и слабички (кльощи както ги наричам аз)

Благодарение на ММ аз се чувствам красива и секси през повечето време. Съгласна съм,че зависи от нас и досега винаги ми се е получавало като се взема в ръце както казваш Simple Smile ноооо сега е друго - каквото и да правя качвам от въздуха Sad затова се обръщам към друг лекар - явно трябва да пия и лекарства, за да се регулират нещата. Стискайте ми палци за утре! 🤗🥰❤

# 530
Момичета, за мен тайната на нормалната фигура е движение и нищо друго! Аз съм против диетите и за мен те не са здравословни. Просто се хранете с по-полезни храни и не яжте много сладко, тренирайте редовно (може и вкъщи) и всичко е постижимо. Аз цял живот съм била около 60 кг при ръст 174 см.

# 531
  • София
Лиска са и ти каза и го закова  🤣, земи едно ИР и се движи и виж дали става хаха. Тук става за много силен метаболитен синдром, тялото ти буквално си кътка мазнини и си му е кеф да е пухкаво 😁

# 532
Мацето, разбирам, но човек трябва от някъде да почне, а не само да се самообвинява, че е в това положение. Виждала съм много случаи на хора с доста наднормено тегло, които свалят и стават неузнаваеми. Ако волята я има, ще се случат нещата, само не трябва да се отказваш.

# 533
Споделям моят опит , момичета.
Никога не съм имала проблем с КЗ и Инсулина , но след пъвият аборт хапвах толкова сладко , че инсулина ми беше 17 а КЗ 5,17  , при тегло 60кг. 173 см . Преди втората бременност стартирах с инсулин 14 почнах глукофаж XR 750 вечер и едни капки сутрин ( хомеопатика не помня точното име ) след 30 дни направих контрола инсулина си беше 12 . Намерих групата за инсулинова резистентност прочетох първата страница има доста добре описани хранителни навици , които пимагат за нормализирането на инсулин и КЗ + момичетата там ми рязасниха доста неща .
Та какво направих аз :
-Махнах глукофажа + и тези капки
- Махнах сладкото
- Махнах въглехидрата
- Записах се на кухня и треньор ми изготви менюто
- Спазвах стриктно ( ама наистина )
- Винаги съм била активна , но в този период засилих активността си .
Резултата :
След 3 седмици :
- Инсулина ми беше -6
- КЗ - 4,17
- Забременях точно в този месец .
Сега съм пред нов опит за забременяване , и сладкото е в седмицата веднъж
- Тестото също е в седмицата по един път
- От другата седмица пак ще се запиша на кухня .

Успех , момичета .! 😊

# 534
Браво Жасмин. А би ли обяснила какво представлява записването на кухня. Режим ли се изготвя, с доставка ли е и какви са цените?

# 535
Браво Жасмин. А би ли обяснила какво представлява записването на кухня. Режим ли се изготвя, с доставка ли е и какви са цените?
SunLove, аз съм от малък град и при мен нямаше много голям избор на кухня , но пък понякога това олеснява избора 🙂.
Кухнята за която говоря :
Собственика е треньор + има образование за здравословното хранене .
Показах му кръвните ми резултати и какво целя . Седнахме разпита ме за хранителните ми навици , какво ям и какво и какво не . След това обсъдихме главно какво ще вклюва генерално менюто .
Имах закуска , обяд , вечеря не беше гладуване , напротив хапвах си но качественно . Цената за седмица понеделник - петък беше 100 лв имаше опция доставка , но предпочитах да си взимам храната от място . Всичките хранения се дават наведнъж и са надписани , кое е за закуска , обяд .... .
Всеки ден менюто беше различно и не знаех какво ще е , така поне не омръзва .
Сега не съм мерила инсулин и КЗ от близо 2 месеца ( минах през аборт в 13г.с) дала съм си малко почивка , но( това не означава ядене на въглехидрати и сладко постоянно )  , а от време на време . Скоро влизам в етап на бебеправене и започвам кухнята на ново .
Ако си в по- голям град ще имаш по- добър избор и ще сравниш цени и качеството на услугата.
🙂

# 536
Чудех се дали да се включа и аз за темата с кг, просто за да споделя за себе си. Аз съм 90кг 166см и не нямам намерен проблем, аз просто обичам да си похапвам и пустата моя воля много ме предава. Допълнително ММ ме харесва така и дори и намек не е направил за кг, което е още по-голяма  демотивация.
Единствено ме притеснява, че от сладкото много се увреждат яйцеклетките, доста съм го ограничила в последно време, но не мога да намеря правилното хранене за себе си. А и само като знам, че нещо ми е забранено и само то ми е в главата.
Ние иначе сме с мъжки фактор, получихме си новата заповед и се надявам скоро да започнем.
Само да уточня, че със стимулацията бях качила 7кг за 2 седмици и после пак за има няма толкова си ги свалих без усилия. Знам че с тези кг ще е проблем при едно забременяване, примерно кръвно, диабет и т.н, но когато преди 2.5г започнахме опити аз бях с 10 кг по слаба, но то не бяха хапчета, то не беше стрес, на моменти депресия. За това не искам да чакам да свалям, защото може да стане и обратното още.
Е излях си душата по тази тема, която и за мен е деликатна. Не ме съдете, просто ви споделям.
Стана много дълго, благодаря ви.
Харесването започва първо отвътре ❤️🥰❤️

# 537
По темата за съденето ще споделя нещо много лично. Преди години работех с една доста сърдита и злобна жена на възраст към 50+ години. Постоянно се караше и навикваше всички. Мислех си тогава "какъв да е човек, който не е искал деца и си живее сам с мъжа си". Изобщо през ума не ми е минавало, че някой може да иска, но да не може да има деца. За мен беше сигурно, че ако искаш ще имаш. Минаха се години, ошамари ме живота. И наскоро едно младо семейство с две деца, майката и бащата от домове за деца, млади без опит, без образование. Чудят се как да свързват двата края и с ММ им помагаме, когато се наложи. Та питаме майката защо не си потърси работа и двете деца са на ясла/градина. И тя обяснява, че не може защото всички работи, които й предлагат са с работно време, така че бащата трябва да ги води сутрин. Той можел (работата му позволява), но те пред него много се лигавили и правили фасони и за това няма как той да ги води. И ние с ММ не можехме да повярваме, че заради такава причина ще стоят без пари и ще се чудят как да си плащат сметките. Казахме, че това е несериозна причина, а отговора беше "вие нищо не разбирате, защото нямате деца" и още куп словоизлеяния, които ще спестя, но идеята беше, че сме бездушни хора без деца, които не разбират как децата ще се травмират, ако на градина ги води тати, а не мама.
Ако някой ми беше казал преди години, че това което мисля за моята колежка, някой ще ми го каже за мен в очите нямаше да повярвам. Понякога ни се случват неща, които мислим за невъзможни, за това гледам вече да не съдя, дори да имам право.

# 538
Момичета, всяка от нас се бори с нещо, не се засягайте. Нека не забравяме, че писането в Интернет минимизира емоциите, с които нещо е написано и нерядко може да изглежда не както е в действителност.
Благодаря на АА за препоръките за килограмите, това се отнася и за мен, и аз имам 10-тина за сваляне, поне...
Успех на всички в техните битки!

# 539
  • София
Луна не е нужно да имаш деца за да прецениш че това е абсолютно несериозна причина 😀. Имам дете и ММ го води и взима от градина, такива оправдания са абсолютно излишни.

Общи условия

Активация на акаунт