Имам си една мечта, подарък в коремчето да имам аз сега ! ~бебеправене 401~

• 33 270
  • 770
  •   1
Отговори
# 510
  • Замък сред облаците
7 дни след овулация. В идеалния случай при О на 14 ден, се пуска на 21 ден прогестерона, но реално ако овулацията е на 18 ден примерно няма да е достоверно на 21 ден, а на 25.

# 511
АА, благодаря ти. Аз не засякох овулация този месец, днес е 20ти ден. Кога да ида в такъв случай? Има ли смисъл въобще да ходя

# 512
  • Замък сред облаците
Колко дни ти е обикновено цикъла? Друг път кога си засичала О?

# 513
Ами 30-35 дни ми е. Правила съм си тестове 3-4 месеца. Повечето пъти на 17-18 ден.

# 514
  • Замък сред облаците
На 25 ден тогава пусни, но имай едно на ум, че може да не е съвсем точно.

# 515
Добре, много благодаря

# 516
  • София
Скрит текст:
Благодаря за мненията. Аз от 5-6 години имам проблеми с кг, преди не. Утре съм на преглед при нов ендокринолог, надявам се да ми обърнат внимание и да ми помогне с адекватно лечение и припоръки. Утре сутрин ще пускам тсх и гликиран хемоглобин. Относно препоръката на АА за стоп на опити докато не сваля 30 кг - моите извинения, но и много по-пълни жени са си износвали бебетата. Нямам намерение да чакам години наред и тогава да правим бебе с ММ. Само да нормализирам кръвната захар и си почваме. С риск да изглеждам глупава в очите ви, отнема време всичко и смятам да действам паралелно. Преди съм смъквала до 10 кг отгоре да имам и после пак нагоре, но за първи път съм качила толкова много. Подчертавам,че съм на режим последните 3 месеца. Не съм безотговорна.

Не търся оправдание. Обясних,че последните 2 месеца КЗ се качва и моята ендо въобще не обърна внимание. Аз съм от семейство на лекари и съм свикнала да се изследвам и профилактично и затова сама си назначих обременяването. Ясно е,че съм с ИР, дано не сте прави за диабет, може би е преддиабетно състояние. Утре след прегледа ще дам ъпдейт.

Ако звуча отбранително е,защото майка ми ме тормози за килограмите цял живот и няма никога да й простя,че и когато съм била в норма пак ме е тормозила,че трябва да отслабвам. Тя просто прекалява от тревога,но ми вреди по този начин. ММ ме харесва адски много и пълничка, така че това ми дава сили да не се срина психически. За инфо - висока съм 166 и съм 102 кг в момента. Имам си бюст и нормално тегло за мен е 65-68 кг.

Съншайн, въпреки че не се боря с много килограми, постоянно се боря с излишни такива. Просто сама трябва да се убедиш, че за да имаш лека и спокойна бременност, тези 30кг ще са ти огромна помощ ако ги свалиш. Не е риска само от гестационен диабет, имаш риск високо кръвно, прекламсия, секцио може да ти откажат или да е с пълна интубация. Мисли си как с всеки свален кг ще имаш по добра овулация, по здрави яйцеклетки!. Обаче сега е различно от всички предишни отслабвания, сега ще го правиш за една мечта, не за себе си и ще имаш повече сили за това. Успех! И както казват, бебеправенето не е спринт, а маратон, няма за къде да бързаме Simple Smile

# 517
  • Замък сред облаците
Мацето много добре го е описала. Отделно че е доказано, че теглото на родителите при зачеване предопределя и предразположеността към наднормено тегло на децата. И другото което е - ако това да родиш здраво дете със здрава бременност не ти е достатъчно мотивация, не виждам да го направиш и след едно раждане, оттам може да помислиш какъв пример би дала на бъдещото си дете и с какъв модел ще расне то. Това бяха немалка част от въпросите и казусите, над които самата аз разсъждавах когато заговорих за забременяване за пръв път преди 2-3 години, макар че имах по-малко килограми за сваляне (максимум бях 74кг на 165см, ужасно топчеста, беше ми тежко да се движа и се задъхвах от най-малкото усилие).

# 518
АА, не си права да предполагаш такива неща за мен. Или поне да ми ги беше написала на лично. Разбира се, че няма да дам подобен пример на детето си. Аз имам ЗДРАВОСЛОВЕН ПРОБЛЕМ,  който ми пречи на отслабването. Мотивирана съм да го направя и ще успея. Колкото и подигравателно да ми се струва изказването ти. Била съм на 4 различни диетолога и съм сваляла досега в едната диета 10 кг, с друга 15 кг, с трета 18 кг. Изобщо не си права за това, което си написала за мен. Аз не съм някаква булимичка или анорексичка, която по цял ден се тъпче. Направо съм втрещена какви грешни неща предполагаш за мен! Поне на лично да ми ги беше написала,а не пред всички. Това е просто възмутително!!!
И ОТНОВО не си разбрала - МОТИВАЦИЯ ИМАМ!!!! Казах, че не искам да чакам с години, и че ще правя нещата успоредно. НАПРОТИВ имам огромна мотивация и винаги съм я имала. Както казах от 6 години почти се боря с килограмите, но в момента имам утежняващи проблема ми неща - Хашимото и КЗ. Така че, ако обичаш си подбирай по-умело думите, преди да решиш открито да обиждаш.

Маце, благодаря ти, наистина си права за това, което казваш и ти си много по-умерена и възпитана от съфорумката горе.

Може и аз да реагирам свърхмерно, защото ми е писнало да ме обвиняват с неистини и да ме нападат за килограми.

Наясно съм, че трябва да отслабна и ще го направя. Както казах, нито съм се отказала, нито отричам някое от тези неща. В момента съм толкова безумно уплашена от тази КЗ и от това какво ще ми каже утре лекаря, че само това ми липсваше нападки и обвинения и тук.

# 519
  • Замък сред облаците
За пореден път изкривяваш тотално прочетенето и не вникваш в същността. Както и да е, всеки си носи сам кръста. За справка и аз съм с хашимото, не е чак такава пречка.

# 520
Не разбирам, защо трябва да пишеш в тази тема, след като за съответен проблем съм писала в друга. Ами вземи прочети какво си написала. Пак повтарям, ако го правиш от добро - пиши на лично, не да ми четат излиянията всички тук и да се срамувам. Между другото и ти се засрами, че ми приписваш неща, които не са вярни и не ме познаваш, за да правиш лични нападки!

И проблема ми е в кръвната захар явно, а Хашимотото ми утежни нещата. Това, че при теб не е така, не значи, че и при мен е същото.

Последно пиша за това и сигурно всички ще ме намразят - поне да се беше извинила като виждаш, че предизвикваш зверски емоционална реакция.

# 521
Съгласна съм ,че кг пречат адски много и е хубаво да се внимава,  но аз имам 2 много близки приятелки , едната в момента е в 7ми месец бременна ,забременя на 1ви месец опити 97кг 165см. Другата 155-7 см 110 кг , миналата година забременя 4 пъти за 10 месеца , и 4те пъти направи аборт по желание .
Отделно познавам още 4-5 момичета с НАДнормено тегло (подчертавам над , защото всички са около 100 кг) ,които забременяват без проблем , а дори не знаят кога им е овулацията .
Ето това не мога за си го обясня ..
Аз също съм с ИР , пия метфогамма от 1000 на обяд 1т на вечеря 2т.
От септември 2020 до юни 2021 бях свалила 12кг без особено ограничение , намалих захарта, спрях газираното и хляба. В момента съм 74кг на 170см , имам да свалям поне едни 7-8 кг и няколко см в талията (там е целият проблем) ,но все отлагам . Ако до март не забремения отивам на диетолог и спазвам стриктно всичките му заръки.
Някоя от вас чувала ли е за ВЕГА ТЕСТ , постоянно ми излиза във фб , но не обръщам особено внимание.

# 522
  • Замък сред облаците
Не мисля, че някога съм се опитвала да засрамя някого. Опитвам се да ти дам гледна точка, над която да помислиш, защото вярвам че ще ти е полезна, ще ти помогне да се почувстваш по-добре, да забременееш и да родиш здраво дете. Вярвам, че това са приоритети за всички ни тук, в крайна сметка темата е за подкрепа. Ако само се потупваме по-рамото и не си даваме храна за размисъл или не се подтикваме да направим най-доброто за себе си, тогава обезсмисляме идеята ѝ. Не бъди толкова дефанзивна, тук наистина никой не се старае да засрамва никого. Всички сме хора и сме се сблъсквали с един или друг проблем в една или друга степен. Оттам и различните ни гледни точки. Но засрамване и лични нападки? Не...

# 523
Нарочно не съм писала за кг тук. Това е огромна болка за мен и не желая да го обсъждам. Писала съм в друга тема, защото е здравословен проблем. Мен ме е срам от това, че съм дебела, не се приемам така, чувствам се ужасно, а това че въпреки диетата не свалям не мога да опиша колко зле ми се отразява. Надявам се, че утре на прегледа при новия ендо ще получа адекватно лечение и съвети как да се справя с това.

Забравих да напиша, че от последната диета преди настоящата се докарах до операция на жлъчката. Защото не знаех, че имам камъни и от храненето нещата ескалираха неимоверно много. Оперираха ме, след това бях добре, даже бях отслабнала до 78 кг, което си е постижение за последните години борба. После рязко пак бум 15 кг, после ковид, хашимото, плюс 5, след това уж вкарах хормоните в норма, започнах да свалям и септември пак бум още 7-8 без да съм яла сладко прекомерно и да съм се тъпкала с нищо. Като че от въздуха качих, докато цифрата стана 101, което вече ме стресира неимоверно. Ето я цялата ми почти история за последната година и половина. Добре че преди година и половина намерих любовта на живота си, та това ме спаси като цяло. И още нещо - имам двигателна активност и спорт. Засегнах се, защото ако човек те чете и слуша какво говориш за мен - аз съм дебелана, която не иска да отслабне, не е наясно с рисковете и умира от желание да роди НЕЗДРАВО дете. Еми АА нищо подобно няма. И отричам да се приемам като дебелана! Аз съм разумен човек и искам да съм здрава, кг да са ми в норма и да имам едно здраво и прекрасно бебенце!

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 21:10 от Sunshinegirl84

# 524
Съншайн очевидно си свръх емоционална на тази тема,но АА не е написала нищо с което да те обиди.Прочетох няколко пъти написаното и от двете ви,аз НЕ виждам нищо обидно или порицателно.Просто се е опитала да даде друга гледна точка,и по някакъв начин да обясни някой факти.Написала е,че самата тя е размишлявала когато са започнали опити над тези неща.
Стегни се момиче,никой тук няма да те сочи с пръст и да ти обяснява,че трябва да отслабнеш,за да забременееш.Няма такова нещо!!Просто всеки се опитва да даде друга гледна точка на нещата.
Другото което е,НЕ СЕ СРАМУВАЙ от себе си..НИКОГА!
Обичай тялото си,за да ти отвърне и то със същото!
Желая ти ендокринолога да подходи към теб както трябва,и да успееш да се пребориш с това,което те измъчва,и скоро да се похвалиш!🤗

Общи условия

Активация на акаунт