Имам си една мечта, подарък в коремчето да имам аз сега ! ~бебеправене 401~

• 33 280
  • 770
  •   1
Отговори
# 465
Ema87, имате една високорискова мутация ( хетерозигот фактор V)- 3-5 пъти повишен риск от венозни тромбози, повишено кръвосъсирване и склонност към образуване на тромб, и две нискорискови, като хомозигот 4G/4G се свързва освен с нарушения във фибринолизата и с повишен риск от повтарящи се спонтанни аборти, мутацията в АСЕ допълнително кумулира ефекта.
Задължително потърсете консултация с хематолог и при бременност ще се наложи терапия най-вероятно с НМХ. При хормонални стимулации може и от деня на О или трансфер да се наложи почването на терапия, и с тези мутации всички противозачатъчни ( за регулиране на цикъл, таймиране и т.н.) са табу.

Честито на новите бременни момичета и успех на всички!

# 466
Момичета един малко по страничен въпрос. Имам процедура за лазерна епилация на цели крака на 25.02. Това ще е втората ми процедура! Та въпросът е след като вече имам положителен тест, трябва ли да я отменя. Знам, че лазерната епилация е противопоказна по време на бременност. Благодаря!

# 467
  • Замък сред облаците
Отложи го, рискуваш перманентна пигментация.

# 468
Ema87, имате една високорискова мутация ( хетерозигот фактор V)- 3-5 пъти повишен риск от венозни тромбози, повишено кръвосъсирване и склонност към образуване на тромб, и две нискорискови, като хомозигот 4G/4G се свързва освен с нарушения във фибринолизата и с повишен риск от повтарящи се спонтанни аборти, мутацията в АСЕ допълнително кумулира ефекта.
Задължително потърсете консултация с хематолог и при бременност ще се наложи терапия най-вероятно с НМХ. При хормонални стимулации може и от деня на О или трансфер да се наложи почването на терапия, и с тези мутации всички противозачатъчни ( за регулиране на цикъл, таймиране и т.н.) са табу.

Честито на новите бременни момичета и успех на всички!
Много ви благодаря! Аз сега правя стимулация за овулация, но днес ми излезна резултата и съм много протеснена, чак в петк съм на АГ и тогава може би ще ме насочи към деуг лекар! Още съм в шок 😭😭

# 469
Ema87 не се притеснявай. Аз лично не познавам жена, която е направила това изследване и да не е излезнала мутация. И аз съм с няколко. Важно е да намерите добър лекар, който да назначи адекватна терапия, защото от моя кофти опит масово се изписват еднакви терапии без да се съобразяват с конкретния случай, а по-лошото е, че в последствие никой не следи дали терапията е адекватна (пак казвам това е моят горчив опит). Аз бях на фраксипарин и аспирин и едновременно с това ме блъскаха с конски дози прогестерон... Нито веднъж не провериха показателите на коагулацията или дали ми трябва прогестерона. За съжаление и аз нямах представа тогава от тези неща и само изпълнявах доверчиво каквото ми кажат Sad

# 470
Спокойно, стимулацията с фемара/летрозол не повлиява толкова като тези с конските дози хормони при класическо инвитро, още не е късно да се потърси консултация и да се направи план за действие. Има много проучвания, които намират връзка между липсата на имплантация или повтарящи се аборти и мутациите във фактор V, PAI и антифосфлипидните тела. В такъв случай се препоръчва прием на АП от овулация до менструация втората половина на МЦ и НМХ от положителен тест. Добре е да се направи изследване и за придобити тромбофилии (антифосфолипидни тела) - ако се установят и там отклонения тук ( в Германия) назначават и АП като терапия към инжекциите НМХ, за да се спре увеличената тромбоцитна агрегация.  При подходящо назначена терапия и доза НМХ и 1200 мг прогестерон на ден не оказват негативно влияние.
Хематологът е важен не само за назначаването на първоначална терапия, но и за последващото следене на показателите през бременността, наизуст изписани терапии без нужните показания и проследяване за съжаление не винаги водят до успешна бременност ( изпитано на собствения ми гръб).

# 471
Спокойно, стимулацията с фемара/летрозол не повлиява толкова като тези с конските дози хормони при класическо инвитро, още не е късно да се потърси консултация и да се направи план за действие. Има много проучвания, които намират връзка между липсата на имплантация или повтарящи се аборти и мутациите във фактор V, PAI и антифосфлипидните тела. В такъв случай се препоръчва прием на АП от овулация до менструация втората половина на МЦ и НМХ от положителен тест. Добре е да се направи изследване и за придобити тромбофилии (антифосфолипидни тела) - ако се установят и там отклонения тук ( в Германия) назначават и АП като терапия към инжекциите НМХ, за да се спре увеличената тромбоцитна агрегация.  При подходящо назначена терапия и доза НМХ и 1200 мг прогестерон на ден не оказват негативно влияние.
Хематологът е важен не само за назначаването на първоначална терапия, но и за последващото следене на показателите през бременността, наизуст изписани терапии без нужните показания и проследяване за съжаление не винаги водят до успешна бременност ( изпитано на собствения ми гръб).
Още веднъж благодаря за информацията, бъдете здрава!❤🍀🍀🍀🍀Утре започвам да търся хематолог!

# 472
Привет, момичета.
Честито на виделите две чертички! Спокойна и успешна бременност ви желая. Heart

На борещите се - кураж, сили и успех! Flowers Four Leaf Clover

Аз си ви чета инкогнито, защото нищо ново покрай нас. Чакам М след 2 седмици. На 15.02 имам час при д-р Д. Ставрев да се уточним за лапароскопията. Напрегнато ми е малко. Тайничко се надявам ни изненада чудото и да не се стигне до там. Но и да не се случи, действаме по план.
През това време пък си начесох крастата Grinning и сега им се радвам като дете на бонбон.
Скрит текст:

# 473
meri.d.3, много нежни са татуировките!
Така като гледам доста момичета се подреждаме за тест на 14-ти - ти, Амира, лютичето и аз за момента.
Нека ни е на късмет празника и се похвалим наведнъж всичките! Heart

# 474
Ние уж не правим целенасочени опити, не следя нищо и този месец. Но на 15ти ще си направя един тест преди прегледа, за всеки случай Grinning
Пу-пу, да ни е късметлийски месеца! Heart

# 475
Част от момичетата са за тестове около 14ти, другата част - за активно бебеправене около О. Като цяло ще е един вълнуващ Свети Валентин/Трифон Зарезан Grinning аз лично мисля да съм от тези дето ще се възползват, че могат да пият, защото дори и О не се очертава да е минала тогава, а и е под въпрос изобщо ще има ли опити идният месец Grinning

Meri, страхотни татуси Heart Eyes пожелавам ти един ден да разквазваш на малкото човече как мама си ги е направила точно преди да забременее Simple Smile)

# 476
И аз чакам М на 14-15ти, но може и да е друга датата.
 Вчера ви писах за тестовете за овулация, днес е 20 ден и естествено и той е отрицателен. Имах болки в десния яйчник предните дни и после изчезна. (обикновено така се случва като съм пред овулация). Имах и крампи, ЦС, но теста отрицателен. Обикновено и след О почват да ме болят гърдите, а засега не ме.
Така че си мисля, че този месец няма да е нашия. 😞 поне така няма да се надавам, че се е случило. Дори не мисля да си правя тестове за Б, защото обикновено почвам от 10-11 ден 😁
Стана дълго, извинявайте. Оплаках се. ❤

Едит: сега разбрах, че и една приятелка, с която бяхме вчера заедно е болна от ковид. Ще ходя да си правя тест и аз.

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 14:45 от Mimird

# 477
И аз се записвам в клуба на чакащите М на 14ти. Стискам палци на всички нас! Дано някоя от нас успее да подари най-страхотния подарък на половинката за Св. Валентин.
На всички забременели честито и пухкав финал!

# 478
Здравейте момичета ,ъпдейт от мен - от вчера съм с М, което си беше очаквано, тъй като сега чакаме мъжа ми да се изчисти. За съжалание цъфнахме и двамата с някаква стрептококова бактерия, която от болницата е лепнал той, та сега пак лечение и за двамата - край няма, да ви помрънкам малко Sad другата ми болка е, че си правих натоварване с глюкоза и ми е много висока КЗ и на гладно, инсулина също не пада на втория час - утре имам час при нов ендо, тъй като досегашния от два месеца не ми обръща внимание на КЗ, а си е висока. Всичко това може би също ми пречи да забременея ми каза АГ. На гладно ми е 7,67 KЗ 😥😥😥
За Ипократис - режима е супер, но явно от моите проблеми с КЗ и инсулин за 3 месеца на обиколки имам промяна, но на кг не съм свалила и грам, което ме накара всъщност да си самоназнача натоварването - предното го правих преди почти година.

Стискам палци на нечакащите М и чакащите О! 🤞🤞🤞💕💕💕

# 479
meri.d.3, харесват ми татуировките, фини са, не са прекалени, стоят супер.

Mimird, стискам палци да ти е отрицателен тестът за ковид. Имай предвид, че новият щам се открива по-бавно с антигенен тест. Ако днес ти е отрицателен, но имаш симптоми, направи пак след 2 дни.

licorne, хайде, ще си кажем "наздраве" на 14.02 Simple Smile И това е хубаво. Хареса ми идеята ти.

Иначе моят полип е махнат вече, спираме опитите за този месец и от другия ще си действаме естествено или с последно инсе.

Общи условия

Активация на акаунт