Имам си една мечта, подарък в коремчето да имам аз сега ! ~бебеправене 401~

• 33 262
  • 770
  •   1
Отговори
# 540
Здрасти, хора! Как сте? Прочетох всичко по-горе и ми стана интересно кои от вас се познават лично? Защото разговорите ни тук ме удовлетворяват точно защото не познавам никого и мненията ви са безпристрастни ❤ Лично аз не бих се обидила на ваш коментар за каквото и да е, даже ми действат отрезвяващо, но както и да е.
Относно храненето и килограмите имам само да споделя нещо. Занимавах се със спорт професионално над 10 години. Все имах килограми да свалям... Хора, честото хранене уж по малко често ескалира в преяждане. В месеца в който спрях да ям месо свалих 6кг 🤷♀ И не на последно място движете се повече от колкото ядете! При мен чудесно действа фастинг по поне 12-14ч на ден и го препоръчвам като започнете от 8-9ч дневно и се увеличава постепенно. Преди вечно бях подута, но сега се чувствам по-добре. Разбира се това си е някакво мое мнение и просто споделям. Вярвам,че първо трябва да се заобичате в тялото си такива каквито сте! Повярвайте ми в месеците в които се мразех, че съм по-пълна и бях на "диета" продължавах да пълнея!! Емоционалното ви състояние се отразява на опитите ви за отслабване и за забременяване! ❤❤ В момента съм в такъв период и аз, напълнях с 2-3кг от нищото и не ми се получава забременяването 🤷♀

# 541
Да добавя и още нещо, което за мен е тъжна истина. Понякога няма значение, колко усилия си положил и дали си направил всичко по силите си.
Аз съм правила всичко по учебник, едновременно ме седяха АГ, имунолог и генетик, бях на сумати терапии и накрая пак завърши с мисед... Направихме пълни изследвания (всичко, което предложиха като варианти) на абортивен материал и заключението беше, че е било здраво ембрионче...Та понякога(поне за себе си мога да кажа) не е само до усилията, които ти полагаш. Има неща, които явно не зависят от нас и са извън силите ни на контрол.

# 542
Аз снощи не се стърпях и направих тест(един ден преди закъснение)Появи се някаква сянка,но по скоро си беше изпарителна😔и си чакам ц днес или утре.Хубав ден!

# 543
Много ми е чудно защо правите тестове преди закъснение, а като се появи някаква бледа черта или сянка, казвате изпарителна и чакам цикъл.
Аз ако съм, ще съм хукнала за още тестове или за кръвен. Не съм привърженик на кръвния тест без причина, но бих се разтреперала дори и при бледа сянка на тест.
Sunny884, надявам се в крайна сметка да се похвалиш с категорично положителен резултат.

# 544
Здравейте! Преди година писах тук, после си взех почивка от всичко, а накрая се обърнахме към репродуктивен специалист. По принцип не знам дали мястото ми е тук, но последните страници ме провокираха да пиша, тъй като и аз съм с инсулинова резистентност. Факт е, че има жени с доста излишни килограми, които забременяват за норматив, но това невинаги е правилото и много от нас са потвърждение за това. Когато отидох за първи път при АРТ лекарката ми предвид инсулиновата ми резистентност и поликистозни яйчници, ми каза, че трябва да спазвам нисковъглехидратна диета и да съм активна - йога, спорт, нещо. Нищо, че нямах излишни килограми по нейна преценка (при нея отидох с вече свалени 15 кг) и нищо, че аз вече година бях спазвала въпросната нисковъглехидратна диета безумно стриктно, та дори и на почивки в други държави. Просто когато имаме висок инсулин и глюкоза, те увреждат яйцеклетките, а понякога на яйчниците им трябва повечко време, за да свикнах с по-нисък инсулин и глюкоза, за да се нормализират нещата. И тези инсулин и глюкоза трябва да се държат ниски, защото дори и да свалим килограми, когато веднъж си го имал това, лесно пак може да се отключи. Работата не приключва с веднъж свалените килограми.

Тъпото е, както LunaeLumen отбеляза, че понякога правим всичко, но резултат пак няма. Въпреки това, когато се вкарат в ред въпросните три показателя (захар, инсулин, гликиран хемоглобин), шансовете се повишават многократно Heart

Искам също да призова всички момичета, които се чувстват изгубени, а разговорите с близки не помагат или пък дори не успяват да проведат такива разговори, да се обърнат към психолог. Аз от известно време всяка седмица говоря с психолог и бремето е много по-леко вече. Отделно, че нещата винаги са по-дълбоки, отколкото си мислим.

За себе си ще кажа, че съм с поликистоза, инсулинова резистентност, тромбофилия, Хашимото и три неуспешни инсеминации. Четвъртата и май последна ще е утре Heart Иначе правихме опити 1 година преди да се обърнем към АРТ гинеколог. При половинката ми всичко е наред, остава да преборим некачествените яйцеклетки.

# 545
  • Замък сред облаците
Успех, Стоун! Дано този път стане!

# 546
Като човек, който преди малко повече от 10 години е тежал 110 кг, мога само да кажа, че човек трябва вътрешно да узрее за това, че трябва да отслабне. Процеса на сваляне на кг е много дълъг и първия препъни камък е, че очакваме едва ли не за 1-2 месеца са станем фиданки. Уви, не става така. Аз навремето успях да сваля 50 кг за година време, но бях абсолютна стриктна в режима, който спазвах. Но режима запопнах, когато бях готова за него и бях абсолютно убедена, че ще отслабна. Тогава не беше така прословуто да се търсят здравословни причини защо сме дебели и съответно нито изследвания съм пускала, нито нищо. През годините откакто отслабнах имам отново варирания с едни 15 кг, които и в момента съм ги трупнала, защото и ММ обича да похапва и все гледам да му приготвям вкусотии и като има с кой с споделяш трапезата ми е малко трудно да се въздържам. 😁 Сега започвам да готвя режимни храни, защото и двамата имаме нужда да свалим малко и така и на двамата ще ни е по-лесно.

При мен М още няма. По едното приложение съм с 2 дни закъснение, а по дръгото с 1 ден. Сутринта направих тест, който си е абсолютно отрицателен. Няма сенки, няма изпарителни.. една самотна чертичка само се мъдри 😁 Явно биохимичната разбута цикъла и сега не знам кога да очаквам М. Ако беше дошла щях да съм в групата на правещата валентински опити, ама сега си нямам идея. Ще трябва да се заредя с тестове за О за следващия цикъл.
Момичета нали няма значение колки дена е М за дължината на цикъла? Защото при мен беше 2 дена докато се изчисти, после 3 дена нищо и после 1-2 дена зацапване по хартията само.

# 547
  • Замък сред облаците
Абе то че няма значение, уж няма, ама ако е бил толкова кратък и това е необичайно за теб, причината може да е хормонална (не се е удебелила лигавицата примерно и е бил кратък и оскъден). Ходи ли на АГ да те погледне?

# 548
Стоун, следя те в темата за ИР и се надявах да се включиш и тук. Пожелавам ти успех и възможно най-доброто развитие на нещата!

# 549
АА 2 дена никога не ми е бил. По принцип върви 4, като само 2 и 3 са по обилни. Ходих тогава на преглед и по време на кървенето, като тогава видя, че има още кръв за изтичане и седмица след това, като тогава вече всичко беше наред. Остава ми само да си почакам още малко и да ида за да видим на какво се дължи това закъснение.

# 550
Днес цял ден имам някакво зацапване, ама не червеникаво ами някакво ръждиво по-скоро. 2 дни преди цикъл съм, но никога досега не ми е зацапвало преди цикъл. Та си мисля, може ли да става дума за късна овулация. Иначе си имам леки болки ниско долу(който също попринцип нямам) Извинявам се за глупавия въпрос, ама много взех да се обърквам.. Че май и цикъла ми покрай мен Joy

# 551
На мен също ми се случва цикълът ми да започва така. Едва ли е толкова късна овулация, освен ако сте с много нередовен цикъл.

# 552
  • Замък сред облаците
Понякога тръгва със зацапване цикъла, редица причини - смяна на времето, стрес, хормони, опити за бебе, щитовидни хормони... Сигурно ще тръгне утре, вдругиден.

# 553
Здравейте, момичета, надявам се всички сте добре! Аз днес минах на преглед при доктор Станулов. Погледна изследванията ни, прегледа ме и каза, че причината за ниското ми АМХ е размерът на яйчниците - по-малки са отколкото се очаква за моята възраст, което означава, че просто ще влезна по-рано в менопауза, но добави, че имам време да родя и 3 деца, ако искам. Другият месец ме изпрати на цветна снимка, а след нея ще започнем с инсеминации, ако не е станало до тогава. Обнадежди ме честно казано и се чувствам по-спокойна, че има някакъв план, който се следва.
Имам час при доктор Калчев другата седмица и се чудя дали да не ида все пак, май по-скоро ще ида.

# 554
  • Замък сред облаците
Страхотни новини, Рей!

Общи условия

Активация на акаунт