МАРТ бебче се задава, нека засега в корема на мама да си шава! ❤💙 Тема 8

• 43 625
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Не съм пробвала свещички и клизми, защото до сега все се оправях с повече течности, плодове, но сега .... ако няма ефект от мармалада ще ходя до аптеката за мелилакс. 😒

# 466
На мен Дуфалак ми помага..пак е лактулоза. Eva Q също помагат, просто вече ми е трудно поставянето им, защото мн често ги ползвах в предходните месеци.

# 467
Затова си слагам Мелилакс, защото са на основата на мед, по-естествени са, имат бърз ефект и само омекотяват, не се привиква към тях. Мисля да си взема 1 или 2 клизми за болницата, ако случайно не дават там, защото нали те питат дали си ходила да тоалетната, особено ако се наложи секцио.

# 468
  • sofia
В болниците дават рициново масло Simple Smile
Вземете магнезий с повече оксид,  не Магнерот, аз благодарение на него нямам никакви проблеми.

# 469
При мен нещата по обсъжданата тема рязко се подобриха, даже на моменти почти се стига до доста редки изхождания, от както употребявам прясно мляко не само за закуска с овесени ядки, а и като средство за “гасене” на киселините. По около 1 литър пия на 24ч от нискомасленото, доволна съм много, а и Гавискона няма как да го пия по 3-4 пъти, а млякото по 3-4 глътки няколко пъти на вечер, като се сабудя, ми действа на секундата. Преди да го преоткрия ползвах Мелилакс.

# 470
Ами аз пия доста прясно мляко и повече от литър на ден, от известно време не толкова, но никога не ми е действало така, така че за всеки е различно.
Ям плодове като круши и киви, но пак не действат много, но се държа някак, надявам се след раждането да станат по-нормални нещата. Мелилакс си слагам като е много зле положението, по едно време не можех без да сложа, но сега са по-добре нещата. Последните 2 пъти си слагах, защото пак нещо ми притиска и ми е трудно, а с тях напъвам по-малко и ми е по-спокойно.
За рициново масло съм чувала, че може да се използва, за да се стимулира раждането. Някой чувал ли е такова нещо?

# 471
Аз също започнах с Мелилакс, действа светкавично, но с тях не ми е така пълно изхождането. С Евакю сякаш по-добре ми се получава. Така или иначе вече нищо друго не помага 😕 Понякога имам сутрини когато изпивам един литър чай (лайка, липа) с мед и лимон и все още това проработва, но не всяка сутрин ми се налива с такива количества. Кивитата отдавна нямат ефект - и 5 да изям, овесените съвсем.

# 472
  • София
Овесени ядки и ако ги сварите водата от тях много бързо действат. Пийте повече пробиотици те също много помагат. Аз ако не пия днес пробиотик утре вече съм се запекла. Киселини боря с необианацид. От изкуствените храни ми излизат и за това ги избягвам.

# 473
  • Варна
Пробвали ли сте зелева чорба или сладко от рози (дават ги разхлабващи)? Аз си взех Ева кю, но още не съм ги ползвала. Тези дни ще пробвам зелевата чорба и ще дам отзив.

# 474
  • София
Аз за зелето знам, че образува газове и в ситуация запек не е много препоръчително, защото ще заболи корема още повече.

# 475
А от газовете какви контракции се получават, по-добре да не знаете. Така се бях наредила, защото много ми се яде кисело зеле и други все газообразуващи храни, но вече съм си казала, че ще ги избягвам, колкото мога. Точно след като си казах това и свекървата реши цяла седмица да прави неща, които образуват газове, явно искаше да ме довърши. Grinning

# 476
И аз съм с такъв проблем и пия лактулоза.
Да се оплача, днес пуснах тест за антитела за Ковид и имам 70 😁😁😁
Мъките, притесненията и последствията при мен не са си заслужавали

# 477
  • Варна
Ооо, аз не говоря за самото зеле, а за чорбата. Тя е доста солена и май имаше нещо общо с ефекта на обратната осмоза. Леля ми пиеше след операция на корема. Но на никого , не искам да налагам мнението си. Просто споделих какво съм чувала. Все пак, даже аз не съм го пробвала, за сега. Затова започнах и с въпрос Blush

# 478
Аз пак да си кажа на мен спирулина на прах ми действа добре, в прот3ина си я слагам, тя нали така или иначе е доста препоръчителна за бременни... Но не ходя всеки ден. Уж пробиотици да пия... Не мога нещо навик да си направя... Намалих желязото за да не ме запича, ще видим сега, като пусна тия дни изследвания, как ще са и да знам дали да си го пия редовно или пак така през два дни..

# 479
Пепи ние имаме зелева чорба, защото си слагаме зеле всяка година, но не съм чувала нищо за ефекта й за корема. Не съм и пробвала, не ми допада да я пия 🤣 опитвам я когато готвя зеле за да знам колко е солена и колко да сложа 😁

Общи условия

Активация на акаунт