МАРТ бебче се задава, нека засега в корема на мама да си шава! ❤💙 Тема 8

• 43 597
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Миленка, утре се прибираме вече! Всичко е наред с нас двамата, но той прекара жълтеница и беше под лампа снощи. Днес ни е последен ден в болницата, но вече е започнал да качва килограми. Храненето ни е малко хамалогия: хем го кърмя, хем цедя, но като се приберем вкъщи ще гледам да махна цеденето.

# 496
Първо бебче за темата ли имаме вече Simple Smile ?

# 497
Аз пак да се оплача... отново съм на тръни, този път, че евентуално може да съм се заразила с варицела. Надявам се да не съм, лошото е че инкубационният период е дълъг и ще си почакам още 2 седмици.

# 498
Аlmond, ние избързахме и моя Тодор се роди на 31.01 в 6:00 сутринта. Тежи 2800гр, 49см. 💙

# 499
Ех, че хубави новини! Честито, да е жив и здрав Тодор и много да ви радва Blue Heart И честито първо бебче на темичката ни, скоро да я напълним всички с добри новини Flowers Hibiscus

П.С. Моят син се беше родил с абсолютно същите мерки и ние бяхме 6 дни в болницата на лампа и термолегло Blush Всичко ще е наред, в началото може да ти е малко по-трудно заради по-упорита жълтеница, но и това ще премине Simple Smile

# 500
Страхотни новинии! Честито бебче ❤ Да е жив и здрав Тодор и много радости да носии!

Аз пак съм чела между редовете явно последните дни 😂 Страхотни мерки като за по-рано родено бебче. Бързо възстановяване на теб и на бебо!

# 501
Честито бебче! Да ви носи много хубави моменти!

# 502
Да, постояхме малко повече в болницата на такова легло за по-лесна адаптация и тъкмо ми го дадоха и билирубина се повиши, но с малко фотосолариум (😀) и вече е добре, утре се прибираме.
Роди се в 35+6г.с. и искаха да го наблюдават малко повече от нормалното. За сега е много спокоен, хапва и спи.
Не писах по-рано, защото притесненията и мъките бяха големи за мен. Чувствам се много изтормозена физически и психически най-вече. Още спя със здраво стиснати зъби от нерви.
Иначе раждането беше.. песен. На 30.01 реших, че трябва да изчистя основно вкъщи, да смв готови за бебето, нали.. 😀 и вечерта в 18:00 започнаха леки болки със стягания, но реших, че е от преумора въпреки че и майка ми ми помагаше, болките бяха поносими и не бяха на равни интервали. Ту св появяваха, ту изчезваха. В 22:00 реших да пия Но-шпа, имаше краткотраен ефект. В 00:00 вече реших, че трябва да ги засичам, защото си бяха менструални болки, отново поносими. Караше ме да ходя по малка нужда през пет минути. Бяха на 5минути, по 30тина секунди. Реших да взема душ за всеки случай и видях кръв и цялата тапа как пада. Кървенето не спря, макар и леко, за това напъхах всичко в куфара, който не беше съвсем готов и тръгнахме. На прегледа при приема се установи, че имам 7см разкритие, регулярни болки вече, никакво изтичане на води. Приеха ме в 2 без нещо и бурята от емоции започна. Лекарят ми (др Цонев от МД-Варна) беше блестящ просто. Не ме оставиха да лежа и за секунда, дадоха ми гимнастическа топка и той ми показваше как да дишам, как да застана, какво да правя, за да не ме боли и всяко едно нещо действаше. Болките бяха абсолютно поносими и леки, в 5:00 имах 9см разкритие, което изобщо не усетих. Изчакаха ме до 5:45 да стигна 10см, но не се случи и тогава ми пукнаха водите и започнаха силните контракции. За две контракции стигнах до 10те см и започнаха напъните. С 1 напън и 1 шев (който дори не е бил спешен, но е кървяло) се роди и моя Тодор. 💙 с перфектни мерки за седмицата си. Наистина бързо и леко раждане е второто раждане.
Ама то и първото ми беше такова. 😀

# 503
Есенна, аз ти честитих във февруарската тема, но още един път - бъдете здрави и се радвам, че скоро ще сте вкъщи.

За варицелата, Съншайн, иди си пусни тест за наличие на антитела, за да си спокойна, че си го изкарала. Ако си изкарала няма шанс да се заразиш.

# 504
Чудесни са новините! Честито и жив и здрав да е Тодор!

# 505
Есенна магия, все едно чета моята история преди четири години 1:1 балабар с почистването и кървенето Simple Smile.

Но важното е, че всичко е минало леко и скоро ще си бъдете вкъще да се радвате един на друг и да се гушкате. Бъдете здрави Simple Smile

# 506
Есенна, аз ти честитих във февруарската тема, но още един път - бъдете здрави и се радвам, че скоро ще сте вкъщи.

За варицелата, Съншайн, иди си пусни тест за наличие на антитела, за да си спокойна, че си го изкарала. Ако си изкарала няма шанс да се заразиш.
Попитах майка ми, казва че не съм я карала.
Няколко пъти през живота си съм имала близък контакт със заразен и не съм се заразявала, сега не е бил близък, но бяхме в едно помещение. Вчера бях в лаборатория, не се сетих да пусна. Не знам дали, ако видя негативен резлутат за антитела няма да се панирам, сега се старая да не го мисля.

Честит да е Тодор ! Нека бъде жив и здрав Heart

# 507
  • Варна
Еха, честита рожба, Есенна магия Blue Heart . Да е здрав, обичан и с късмет в живота!
Танче, като те четох и изтръпнах. Дано не се повтаря, тази кошмарна нощ.

# 508
Есенна магия, да е здрав и много послушен Тодор 💙 преди почти 3 години сина ми се роди с почти същите размери 2740, 48 см, но не ни държаха повече, не е бил и на лампа, може би защото той се роди точно 37 седмица, просто беше спрял да се храни. Важното е, че  от утре вече ще си бъдете вкъщи и всичко ще е наред 😊

Съншайн вече няколко пъти като ходим при педиатърката има деца болни от варицела, доколкото разбрах контакта трябва да е доста близък, не се заразяваш толкова лесно по въздушно капков път, според мен няма от какво да се притесняваш 😊

Моя проблем с мелилакса се облекчи горе долу. Дори с клизмата ми беше много много трудно ... но пък все едно камъни махнах от корема си, толкова ми тежеше .. надявам се сега вече и спазмите напълно да отминат и вече ще си държа вкъщи мелилакс, повече от 2-3 дни няма да търпя.

П.п надявам се нямате нищо против да вписвам родените бебчета на първа страница. 😊

# 509
  • sofia
Есенна, честито ти момченце! Да расте здрав и силен! 💙

Общи условия

Активация на акаунт