НОЕМВРИйчета 2❤2❤ Тема 7

• 23 065
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
С водата нямам проблем, но наистина ако играе не иска и да чуе. Може да давате “наздраве”, на Коки му харесваше преди. В нас има няколко шишета от тези на Девин спорт, пие от тях когато го намери, а ако е жаден си ги търси. Пие и от чаша, ако му дам. Сокове, айрян или чай не иска да пие. Може да опиташ с диня, у нас се яде много.
Явно при нас също дойде този пубертет. От една седмица е ужасен - иска на стола, реве че е на стола, иска вода - реве като му в давам и т.н. Не знам период ли е, от зъбите ли (вади кучешките сега) или не, но нервите са ми много опънати.
Беше го хванал и летния вирус, намали много яденето, да не кажа, че една седмица караше на 5 солети на ден. Сега обаче си хапва доста и се чудя скок ли е, свързано с говора или с махането на памперса. Доста нови неща му се събраха накуп и започна да става и към 6 сутрин. Съвсем я докарахме 😄

Ангелче, гуш. Знам какво ти е 🤗 а като те чака детето се събираш бързо ❤ И аз харесвам този цитат

# 601
Пие много вода, фреш и мляко от всякакви пособия.
Мина и злоядият период и много хапва. Постоянно се иска нещо за гръзкане и между храненията. На био щанда в лидъл има един зрънчо от просо, който няма мирис и вкус на нищо, защото е само и единствено направен от просо, но дребното го обожава... Дори в момента ме преследва с ''осе дентоу'' (още зрънчо) и не мога да си напиша съобщението от даване на дентуту.

Дагни, я разкажи малко за този злояд период. Че май сме в разгара му в момента.

# 602
Някой успя ли да махне памперса вече?
Може да съм изпуснала, но какви методи използвате, колко време отне? Ако може, да разкажете и да дадете кураж на останалите 😅
Аз съм се захванала сега къде успешно, къде - не. Нямах намерение толкова рано, но смяната на памперс е борба при нас и ми е по-лесно да бърша напикано от пода 😁 Пък и сме вкъщи по цял ден в жегите, та се възползвам малко да е гол, като имам надежда в следващите месеци да успеем да махнем памперса.

# 603
Аз искам да попитам някой друг дава ли нощни дежурства? От детето, което заспиваше само и на обяд и на вечеря, се превърна в ревящ тиранозавър Рекс. И нощем в духчето Каспър.

# 604
Здравейте.
При нас е следното.
Раничко става и има една дрямка към обяд.
После заспива за лека нощ към 22.30-23.00 часа.
Сега заспа към 21.25 часа.
Снощи по някое време спа доста не спокойно.
От две седмици спи във неговото легло.
Но като видях че спи не спокойно и го взех при мен да спи.
Снощи на два пъти по жела да го кърмя.

А за памперса бях взела гащички за да махнем памперса.
Ще опитам да го държа без памперс през деня.
Да но успеем.

# 605
Аз го махнах миналия месец. Остана само за съня, като много често се буди сух. Имаше няколко вечери, в които дори ходи 2-3 пъти на гърне по негово желание. Не бързам с него за сега. Стана много лесно, за два дни започна да казва като му се пишка, за ако му отне около 4-5 дни да започне да казва. Чета му книжките за Каю и Арчи от зимата, взех и стикери и с тях потръгна лесно. Имаше един период може би края на май, когато казваше и си вършеше всички на гърнето, но в един момент не искаше. Седеше на него и нищо не правеше, ставаше и пишкаше до гърнето. Тогава го прибрах и се бях отказала. Сега сам седна и започна да пишка в него. В банята стои и като влизаше с мен прояви интерес. Реших да опитам да махна памперса и то взе, че стана 🤷🏼♀ Сега дори да е с памперс казва и отива към банята. Един минус - сутрин става много рано и иска да иде на гърнето и след това не спим повече, а вечер като не иска да спи по 10 пъти ни вика да го водим

Нещо и заспиването при нас даде назад. Както заспиваше сам в кошарата, сега иска да се гушка

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 21:53 от Cve7i

# 606
Памперс не съм махнала, макар да опитвам вече почти месец. Почти никакъв напредък. Пиша си в гащите и си трае. За акото се обажда, но доста често е и фалшиво повикване. Щом я сложа на гърнето, скача.
Но брат й въпреки опитите, се научи на 2,6 г.
За момента заспива сама, но има и вечери, като настоящата, когато мрънка и някой стои с нея, докато заспи и после я мести в леглото. Нощем често се буди с някакви писъци. Обикновено сама се успокоява след две-три минути.

# 607
И аз от месец горе-долу съм го пуснала гол вкъщи, но не съм много сериозна, не го следя, не го слагам на 30мин, не го оставям да виси по половин час и тн.
В някои дни дори сам си казва, сядал е даже сам да си свърши работата, в други дни пък предимно по пода 😁😁
Сигурна съм, че вече разбира много добре, често изпълнява като му кажа, чудя се дали с постоянство ще стане.
Иначе Cve7i, това си е най-добрият и най-лесният вариант- детето да е готово и само да поиска, обаче чета и английските форуми и някои си чакат до 3-3.5год детето да поиска, което пък за мен е доста късно. В крайна сметка, каквото стане, имам надежда за няколко месеца да успеем, дано да ни се получи.

# 608
Аз съм против това да се слага детето на определен час. Така не разбира защо и какво да прави. Чакам да ми каже, първите дни казваше като се напишка “моко” - мокро, тогава му обяснявах, че трябва да казва по-рано и го слагах на гърнето, нищо че вече се  беше изпишкал.
В чужбина ги чакат сами да си кажат, но тук в градината го искат без памперс. Няма как да се чака

# 609
  • Варна
Ние имахме един безуспешен опит с гърнето. Махнах памперса, сложих слипчета, изкефи се, опика навсякъде, но проблемът беше, че изпадаше в истерия дори като се доближим до гърнето. Нито искаше да седне, нито да го докосне. Реших, че няма смисъл да го тормозя и още същия ден обухме памперса. Ще пробваме пак след 1-2 седмици може би. Все пак оставих гърнето наблизо и сега имаме прогрес - започна сам да сяда в него, както е с памперса.
Иначе въобще не знам каква тактика да прилагам, направо голям експеримент ще е с Борко. Дано за второто вече да сме изгладили процеса и да имам някаква яснота. Grin Бях решила, че като сложа слипчетата посля няма връщане, обаче ето, че има. После пък говорих с приятелка, която научила малката да ходи на гърне, докато е с памперс. ¯\_(ツ)_/¯ Без опикаване вкъщи, без драми, но с често слагане на гърне (след всяко ядене, преди къпане и между това време) + обясняване какво се прави. Освен това смятах да съм от хората, които махат едновременно дневния и нощния памперс + обедния сън, после четох допълнително инфо и се отказах от тази идея.
Иначе и аз като Цвети му чета книжки за гърнето от няколко месеца, взимам го с мен във вц и му обяснявам какво се случа, купихме и стикери.
До тук сме засега с процеса. Simple Smile Много се надявам да стане до края на лятото, ама каквото той си реши в крайна сметка.

# 610
Моите и двамата през деня са без памперс от началото на юни. Някъде от средата на май започнаха да сигнализират като пишкат, започнах да ги слагам, после започнаха да казват преди да се изпишат или сами да си носят гърнетата. Навън беше малко по трудно докато се отпуснат да започнат да пишкат, но вече сами ме водят до дърво/храст или започват да си вдигат блуза/дърпат гащи. Инциденти сме имали най-много 3-4 пишота за един ден от общо 2ре деца. Мислех, че с момчето ще е по-трудно, но се оказа, че той стиска повече, девойката понякога докато каже и се е изтървала. Навън понякога не ги чакам да кажат, а ги водя и действаме, защото се отплесват и не казват. Случва се и за си повтарят пишо,пишо, но да не идват при мен, а докато си обикалят по площадката и ако не съм разбрала може и да има напикани. Като цяло мислех, че са малки, ама явно не са, смятам, че минахме с доста малко инциденти, не мога изобщо да кажа, че съм бърсала по цял ден напикано, както си мислех, че ще бъде.
След сън понякога са сухи, друг път не, но те през нощта пият вода, така че там няма да бързам, евентуално като се позадържим в София може да пробвам обедния да махна, че той често е сух.
Със спането сме много зле - един спи с мама, един спи с тати и нз до кога ще е така. На обяд без проблем си спрат в кошарите, вечер не искат да чуят за тях. Сега сме в Гърция и се налага да спим в една стая всички, съответно приспиването е истински ужас, постоянно се закачат, бърборят си, хилят се и какво ли още не ... Ама и това ще мине Grinning

# 611
Аз също започнах с памперса да го слагам, но според мен се обърка, защото имаше моменти когато казваше, че пишка и после гледаше надолу и казваше “къде, моко”. Навън и при нас беше по-трудно, първите дни стискаше. Нямахме инциденти, но трябваше на час да го подканя като пак не пишкаше. За момента го държа като момиче навън, още не може да пиша прав, защото си опишква дрехите, но мисля със застудяването есента да го уча. Сега последните дни като играе се залисва и се усеща чак като е пишнал малко, но каквото такова. Нося си поне 2 бр бельо и панталонче с мен и сменям. Да в бива и здрава пералнята, че доста помага 😁 Особенно и като беше с вируса с повръщането.
Започнах да му пускам тв и когато гледа също е зомбиран и не се усеща, казва като е пишнал леко. Но и с памперс да е пак си казва. Сега сме станали в 6 и е с нощния памперс (напълно сух), защото баща му спи в спалнята и не мога да му взема бельото 😁, вече 2 пъти ходихме до гърнето.

# 612
Аз вчера го слагах често на кукуто и нямаше нито едно напикаване. Даже излязохме на разходка за два часа и се прибрахме със сухи гащи. Понякога си казва, но все още не мога да разчитам на това. Иначе разбира много добре и като го сложа на кукуто се напъва и после много се радва, че е свършил работата.
Мисля, че напредваме добре, аз и на това съм доволна, надявам се, че скоро ще започне повече да си казва.

# 613
  • София
Дагни, я разкажи малко за този злояд период. Че май сме в разгара му в момента.

Vessy, не помня вече, сякаш беше преди цяла вечност. Много са ни динамични последните 2 месеца... Само знам, че си мина от самосебе си злоядството. Сега открива нови неща, които не искаше да ги яде преди. Държи да яде сам, което хем е хубаво, хем цапа малко и се ядосвам понякога.
С памперса сме тотал щета. Понякога го оставям нецеленасочено гол да си играе и той пишка където иска и даже си прекъсва пишото, за да го направи на поне 2-3 различни места... че нали мама да тича след него с парцала. Веднъж и ни се изака на пода на КИЛИМА....че и си го настъпи... че и си го разнесе. Абе ужас. В гърнето имаме много успешни пишаници, но аканици само 2 броя. Ще махаме памперс чак догодина. Госпожите в яслата и без това диппломатично и уважително ми отказаха съдействие. Живи и здрави да са ни, иначе са много готини (у)
Темпераментът напоследък е devil 666, направо е пожар. Ни се води, ни се кара ... и не ще вече и напът с нас.
Но айде да не мрънкам само, а и с нещо да се похваля: говори много и постоянно събирам похвали отвсякъде. Прави много изречения с по 3-5 думи и казва сложни думи. Нямам точна бройка колко са, но мнооого. Мъжът ми все ме юрка да му водя записки в ексел както правих със захранването, но нямам сила.. Имам много работа в службата, а и жегите ми влияят много уморително.
Това е от нас. ЦелуФки

# 614
Ние сме в тежка регресия на съня, характерна за около 18 месеца. И казвам ние, защото наистина всички сме в регресия. След последните две седмици спя в унес, в очакване или да се метне от леглото или да почне да пищи и да седим будни с часове нощем.

Иначе на мен много ми помагат разни книги, честно казано не се чувствам натоварена от детето във всекидневието. Разбирам всички периоди през които минава, нуждите му и желанията му к ги приемам. Нямам проблем с нищо от това. Но понеже съм му толкова отдадена през деня просто искам да започне пак да спи нормално и да заспива нормално....

Общи условия

Активация на акаунт