Истанбул [тема 56]

• 54 715
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
Цитат
Преди малко четох нещо съвсем различно за Истанбулкард от това, което до този момент четях от стари теми.
Какво е различното?

# 346
Цитат
Преди малко четох нещо съвсем различно за Истанбулкард от това, което до този момент четях от стари теми.
Какво е различното?
Цената вече е25 лири и се свързва с HES код, всеки трябва да има отделна карта. Различно от всичко, което изчетох до днес. За някой може изобщо да не е нова тази информация. Във форума на Магеланци има подробности.

# 347
Че тук да не би да казват /казваме нещо различно?

# 348
Преди малко четох нещо съвсем различно за Истанбулкард от това, което до този момент четях от стари теми. Има ли такива сред вас, които са пътували с автобус? Трудно ли е придвижването от автогарата до историческата част?
При истанбулкарт има промяна заради ковид.
Пътуваме с автобус без агенция.
За мен придвижването автогара – историческа част не е сложно. По-лесно ми е от градския транспорт в София (не съм в Сф). Simple Smile

# 349
Че тук да не би да казват /казваме нещо различно?
Вече споделих, че не съм изчела всички теми назад и не твърдя, че казвате нещо по-различно. Това съм го коментирала в друг контекст.

# 350
  • Димитровград
Не знам какво сте чели, но това на първа страница е актуално(само цената на ИК не е 10 или 13 , а 25 лири).
Скрит текст:

# 351
Да, разбрах, че е актуално. Бях започнала да чета от по-стари теми и затова се изненадах когато стигнах до това. Паралелно и в друга тема го прочетох. Препоръчаха ми да търся хотел в района на Сиркеджи. Ще се радвам някоя от вас, ако се включи с някакви предложения относно конкретен хотел.

# 352
Ние още се чудим дали да отидем с кола ( бихте ли препоръчали хотел с истински паркинг, находящ се в историческата част) или с автобус на Метро да отидем. Много искам самостоятелно да пътуваме и да не се занимаваме с агенции. Нямам възможност да изчета всички теми назад, а и в Истанбул нещата се променят постоянно. Преди малко четох нещо съвсем различно за Истанбулкард от това, което до този момент четях от стари теми. Има ли такива сред вас, които са пътували с автобус? Трудно ли е придвижването от автогарата до историческата част?

Здравейте,
аз от няколко години пътувам с автомобил. Последните пъти отсядам в хотели в района Серкеджи, дано да го изписвам правилно, това една сприка преди Египетския пазар. Повечето хотели нямат собствен паркинг, но винаги ви предлагат къде точно да си оставите автомобила.
През цялото време се движа пеша или с градския им транспорт, който е много добре уреден. Ползвам агенция само за резервация в хотел. Дават ти адреса и с навигация се справям чудесно.
Завиждам ви, много го обичам този град.

# 353
Може ли някой с опит да каже за вечеря на лодка по Босфора. Предполагам, че има различни фирми, които предлагат, коя е добър избор? И каква е ориентировъчната цена за такова удоволствие?

# 354
И аз за това питах по-нагоре, но никой нищо не казва. Намерих няколко сайта може да погледнете.
https://www.getyourguide.com/istanbul-l56/bosphorus-turkish-night-cruise-t64959/
https://www.bosphorustour.com/Istanbul-Bosphorus-Dinner-Cruise-a … h-Night-Show.html

# 355
  • София
Аз съм била на вечеря на яхта по босфора, ето линк за да видите актуалните цени към момента, останахме много доволни от всичко.
https://www.turnatour.com/

# 356
  • София
Министърът на здравеопазването на Турция Фахретин Коджа обяви новите 5 решения, взети по време на заседание на научния съвет към министерството. Двете най-важни от тях, касаещи и туристите са: Първо- премахват се маските на открито и на закрито ако помещението е достатъчно проветрено и има разстояние между хората. И второто важно решение: премахва се HES кода.
А, честито !!!

# 357
  • Димитровград
https://www.raillynews.com/2022/03/son-dakika-hes-kodu-kontrolu-kaldirildi/
""We no longer have to use masks in the open air. If the ventilation is sufficient in closed environments, the mask is not necessary if the distance rule is followed. In the new period, the HES code application has been removed. No HES code will be checked at the entrance to any institution or organization.""
Сега остава да уточнят отпада ли синхронизирнето със Istanbulkart.

# 358
Сега ме питаха за някаква панорамна тераса в търговски център в Азиатската част, някой може ли да ме ориентира? Благодаря предварително! Simple Smile

# 359
Сега ме питаха за някаква панорамна тераса в търговски център в Азиатската част, някой може ли да ме ориентира? Благодаря предварително! Simple Smile

Да и аз разбрах за нова атракция в Истанбул , стъклена тераса.Искам да знам къде се намира 😃

Общи условия

Активация на акаунт