Истанбул [тема 56]

• 54 715
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
Майка ми прочела в програмата на някаква организирана екскурзия, но не може да я намери отново. Пишело, че се намира на последния етаж на мол в Азиатската част.

# 361
  • София
В Емаар е най-новата тераса със стъклен под на голяма височина.
Атракцията е по-скоро ходенето по стъклото, отколкото панорамните гледки от там.

# 362
  • София
Сега ме питаха за някаква панорамна тераса в търговски център в Азиатската част, някой може ли да ме ориентира? Благодаря предварително! Simple Smile

Да и аз разбрах за нова атракция в Истанбул , стъклена тераса.Искам да знам къде се намира 😃
Emaar Square Mall
https://www.mynet.com/metrelerce-yukseklikte-cam-zemin-uzerinde- … s-7785870-myvideo

# 363
Роже, благодаря за хубавата новина, която ни донесе. И аз току - що я прочетох във фейсбук и побързах да видя дали някой я е споделил.
Чудесно. Благодаря отново.
Само мога да пожелая на всички ни хубави и усмихнати предстоящи моменти в Истанбул.

# 364
  • Някъде в Европа...
Влизам да се запиша в темичката, че смятам да подновявам дестинацията Истанбул (засега си мисля датите на нашия Великден) и виждам чудесните новини от Роже....
Сега остава и нашето МЗ да побутне малко заповедта си и да премахне глупавите 72 ч за предоставяне на резултат от тест след влизане в Бг...Не е премахнато още, нали?

# 365
Здравейте, все още нямам инфо  по имейл за новите мерки в Турция и затова да ви питам и вас.
Видях, че Роже е пуснал инфо, благодаря, че отпадат маските ( при определени условия) и че отпада ХЕС кода!
Обаче сега виждам във Фейса, че започнаха по групите да пускат някакво "разширено" инфо
Копирам една от точките:

"...Няма да се изискват документи за ваксина, преболедуване или тест от хора, които ще влизат в страната ни през нашите сухопътни, морски и железопътни граници..." Това за влизане в Турция

целият пост в групата "Истанбул хотели и забележителности"
Скрит текст:
Циркуляр от 04.03.2022г., а мерките влизат в сила от 03.03.2022г.
1. Вече няма да се носят маски на открито и на закрито, където може да се осигури дистанция.
2. Маски ще продължат да се използват на затворени места, където не може да се постигне дистанция между хората като училища, болници, кина, театри и във всички видове обществен транспорт (включително междуградски) като автобуси, микробуси , совалки, влакове, метро, ​​фериботи и самолети.
3. Прекратява се прилагането на HES кода в търговски центрове, театри и др., превозни средства за обществен транспорт като автобуси, влакове и самолети.
4. При влизане в Турция по въздух все още ще се изисква ваксина или преболедуване(6 месеца, считано от 28-ия ден от първия положителен резултат от PCR теста), или тест PCR тест(до 72 часа) или антигенен (до 48 часа).
5. Няма да се изискват документи за ваксина, преболедуване или тест от хора, които ще влизат в страната ни през нашите сухопътни, морски и железопътни граници.
6. Деца под 12-годишна възраст ще бъдат освободени от PCR/Antigen тест доклад и заявления за сертификат за ваксинация пи влизане в Турция.
Това вярно ли е или е фейк?

# 366
  • София
Joy Joy, разбира се, че е вярно и не е фейк.
Още преди два дни съобщихме новината, а днес турското правителство е издало декрет, с който въвежда отпадането на ограниченията.
Тъй като съм един от модераторите на групата "Истанбул хотели и забележителности" във ФБ, която цитираш искам да кажа, че всички новини, които пускаме там са проверени и достоверни.
А специално тази цитирана новина днес пусна Мимии / Мария Иванова/, която е администратор на групата, а и всички тук в тази тема  отлично я познават  / една от К.О.Т.К.И- те/ и вярват на казаното от нея.
А това, че не си получила имейл с инфо за падане на ограниченията не трябва да те учудва.
Мудността на някои наши държавни органи е всеизвестна.....

# 367
Много красив град, уникални ресторанти, може да си изкараш там спокойно 1 2 седмици и да си разглеждаш! Simple Smile

# 368
Благодаря Роже!
Вас ви разконспирирах във фейса преди време по пътепис, до тогава се обръщах в женски род към вас тук Simple Smile Wink
Но другите съфорумци не зная как се казват и в кои групи членуват и са модератори... да ме прощавате....
Понеже  като публикувахте новите мерки цитирахте 2 точки от 5, които били важни за нас туристите и в тях не видях тази, че е отпаднало изискването на тестове, сертификати  за влизане в Турция.

Министърът на здравеопазването на Турция Фахретин Коджа обяви новите 5 решения, взети по време на заседание на научния съвет към министерството. Двете най-важни от тях, касаещи и туристите са: Първо- премахват се маските на открито и на закрито ако помещението е достатъчно проветрено и има разстояние между хората. И второто важно решение: премахва се HES кода.
А, честито !!!

Аз видях този ваш пост, извинявам се, ако е имало друг и не съм прочела.

Значи да стягаме куфарите Simple Smile !!!!

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 21:47 от Joy Joy

# 369
Т. Е няма нужда от тест и сертификати, с изключение на влизане по въздух ли?

# 370
  • Някъде в Европа...
Т. Е няма нужда от тест и сертификати, с изключение на влизане по въздух ли?
Да..
Сега искам и нашето МЗ при влизане в България от Турция ако не премахне изцяло мерките, поне да намали тези 72 ч карантина до представяне на отрицателен резултат от тест (ако влизаш в БГ без сертификат и тест, направен в Турция)..

# 371
  • Свети Влас
Момичета, добър вечер !
Гледам любимият ни град на живо във Фейсбук

# 372

Само да кажа, че ние си прекарваме чудесно в Истанбул. Обиколихме доста места, а днес за трети път бяхме на БосфорТур /на детето много му хареса/. 💜

# 373

Само да кажа, че ние си прекарваме чудесно в Истанбул. Обиколихме доста места, а днес за трети път бяхме на БосфорТур /на детето много му хареса/. 💜

Не е ли студено на корабчето?

# 374
Здравейте в петък ни предстои пътуване с агенция до Истанбул,но за наш късмет времето ще бъде лошо.. Какво може да разгледаме при лошо време в този случай и двореца Долмабахче може ли да се посещава свободно без да сме в група 😉

Общи условия

Активация на акаунт