Истанбул [тема 56]

• 54 618
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ние ходихме миналата година в него. Просто трябваше да убием някъде два часа докато валеше дъжд.

# 586
Ние ходихме миналата година в него. Просто трябваше да убием някъде два часа докато валеше дъжд.

А какви са ви впечатленията?

# 587
  • Варна
И пак да попитам - знаете ли дали е разрешено да си купя рози за градината  от Турция и да си ги внеса през границата???
[/quotе/

Разбира се че е забранено , и то не само Турция , но и всички държави по света защото няма как дА се осъществева фитоконтрол.Дори прясна/неконсервирана храна е забранено.Виждал съм как по границите директно в коша изхвърлят прекрасни продукти.Малко по различно е сега на границата с Турция , поради курса на лирата турските градове по границата се наводняват от българи и пазарите се ошушкват като от скакалци( хляба се продава в ''опаковки'' по 5 и 10 бр. Simple Smile няма кой да купи 1 Simple Smile Simple Smile Simple Smile ) .Съвсем разбираемо заради алъш вериша и келипира турските граничари и митничари гледат със широко затворени очи , вкл.туби от вода пълни с гориво , нещо напълно немислимо в нормална среда.От магазин за мебели споменаха , че 90 % работят за България Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Колкото до рози и каквито и да е саксийни/градински цветя , то и у тях както и у нас основно са от Холандия Simple Smile
Не си мислете , че стъпвайки на азиатския бряг влизате в друг град - се си е същия , не че няма места които си заслужават , но не го свързвайте със задължително и бързане . Колкото до алкохола и заведенията могат да бъдат и мн.скъпи , е можем да изкараме и на 2 геврека , два бюрека или тава джигер, може и на сии фууд/яни ракъ , каса Ефес ............... всичко си е според зависи и според кефа.Само си помислете да изброите манджите и глезотийте на 18 млн. ориенталски град колко дена ви трябват  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 588
И пак да попитам - знаете ли дали е разрешено да си купя рози за градината  от Турция и да си ги внеса през границата???
[/quotе/

Колкото до рози и каквито и да е саксийни/градински цветя , то и у тях както и у нас основно са от Холандия Simple Smile

Има и турски сортове.
Точно тях търся, защото колекционирам.

# 589
  • Варна
Има и турски сортове.
Точно тях търся, защото колекционирам.

всичко става в тарапаната когато турските граничари и митничари гледат със широко затворени очи  Simple Smile Simple Smile особено ако сте с кола и са на НЕвидно място

# 590
  • София, Хаджи Димитър
Ние бяхме миналата седмица в Истанбул и четири човека си пътувахме с една Истанбул карта не се притеснявайте

А колко струва пластиката и колко пари заредихте?
Сигурно е, че може, ние бяхме двама и пътувахме с една, нищо че един местен ми твърдеше че не може. Снощи си дойдохме. Понеже при  пристигането не се справихме със зареждането на старата ми карта, си купих нова, то си пише 25 лири Истанбулкарт, но  и мисля директно и с толкова я зареди. Зареждах няколко  пъти, но си признавам, че въобще не следях колко парички теглят. А на толкова таксита скоро не бях се возила, но това беше трудната част да се разберем къде искаме да отидем  и колко ще струва. От хотелът ни, малко под Урду до автогарата Байрампаша-80 лири, но така се разбрахме с момчето от хотела, всъщност излезе около 70.

# 591
  • Бургас
Цялата програма ни е все в европейската част' четох за два квартала  kadikoy и uskudar' ще има време само за единия
Кой бихте препоръчали
Мислехме и за Бейлербей' но е по-неудобен и по-далеч
В кои завения продават алкохол' знам че не във всички.

Юскюдар е по-близо до Еминьоню. Момината кула можете да видите там,за съжаление само отвън,защото ,по последна информация, е затворена за ремонт. На 5 мин пеша от фериботния терминала ,по посока Къз кулеси, сме яли страхотен пълнен картоф в едно от заведенията ,които са от страната на водата.
Кадъкьой е малко по-надалече,но пък има много хубав пазар за хранителни стоки ,най-вече риба и морски продукти,както и много заведения за хранене.Ако не ме бърка паметта,близо трябва да е и Бикът в Мода.
Което и да изберете,няма да съжалявате,въпреки ,че и аз като *Чефи* клоня към Кадъкьой, защото все още не сме били там и ще бъде ново преживяване и преоткриване на малка част от Любимия град 🥰 Смятаме да прекараме голяма част от втория ни ден там ,ако е живот и здраве до 02.04 😁
Здравейте,
бихте ли ми казали къде точно се намира този пазар за хранителни стоки. Гледах един клип и наистина беше много хубав, не става въпрос за седмичния пазар, някъде в централната част е,  но не го намирам на картата.

# 592
  • Sofia

Пазарът е тук

# 593
  • Димитровград
всичко става в тарапаната когато турските граничари и митничари гледат със широко затворени очи  Simple Smile Simple Smile особено ако сте с кола и са на НЕвидно място
На турците не им пука какво изнасяш. Никога не са проверявали колата, освен за мигранти на последното гише. Вносът в България се контролира от българските митничари.

# 594
  • Бургас
Благодаря

Това ли е всъщност.

# 595
  • Wonderland
Ако тук не се намери препоръка, не знам къде! Grinning

Мили Истанбул познавачи, можете ли да ми препоръчате романтичен ресторант, по възможност с красива гледка, който да не е high end/гурме и супер скъп?

През април празнуваме годишнина от сватбата и съм запазила няколко нощувки в града, иска ми се да намеря и някое романтично място за вечеря на самата годишнина, но не искам да плащаме безумни сметки.

# 596
  • София

Нали казах, ако искате да убиете два часа време става. Но има десетки места в Истанбул, които не можете да посетите никъде другаде, за да влезете в музей, какъвто има в почти всяка европейска столица, включително и в София.

# 597
  • Sofia
Добрева, пазарът е всъщност цял район с доста пресичащи се улички, на които има множество ниски сгради, магазинчета, сергии, заведения и т.н. Намира се в границите, които съм очертала в предния си пост.
Вашата картинка е доста зумната и в момента, през телефона не мога да се ориентирам добре.
Всъщност да, забелязах Арменската църква, така че да, това е районът.

# 598

Нали казах, ако искате да убиете два часа време става. Но има десетки места в Истанбул, които не можете да посетите никъде другаде, за да влезете в музей, какъвто има в почти всяка европейска столица, включително и в София.

Ходим за пореден път и повечето забележителности сме ги виждали по няколко пъти. Търсим и нещо по-необичайно и забавно.

Музеят на восъчните фигури ни хареса при предишното посещение.

# 599
  • на Мелмак
И ние редовно си ходим и винаги ще има и още много за посещение и гледане. Последно бяхме януари, от месец ММ ми вика да ходим, та скоро пак ще сме там. Вие сте незаменими! Аз не мога да съм толкова от полза, но ви слушам и следвам съветите ви Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт