Истанбул [тема 56]

• 54 592
  • 748
  •   1
Отговори
# 630

за Мода поемате надясно като слезете от ферибота. Навсякъде в Истанбул става за пазаруване на дрехи. Можете да отидете до МОЛ Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi, в който има доста евтини магазини вкл. и Вoyner и LC Waikiki, и откъдето редовно пазаруваме не само дрехи. Всъщност никога не съм могъл да си обясня защо примерно ризи и обувки от U S Polo Assn там са на тройно, четворно че и на петорно по-ниски цени отколкото в магазините на U S Polo Assn в София.

Това мнение ми хвана вниманието.
Аз старателно си записах локациите, които препоръчвате за локум, баклава и т.н.
Но освен традиционните храни и сувенири, наистина какво и къде си заслужава да се пазарува?

И благодаря на ***Mimeto*** на туровете. Тъкмо щях да питам имате ли препоръчана фирма. И друго. Преди години аз съм била на краткия тур. Заслужава ли си да се търси фирма с дългия тур до Черно море? И някой използвал ли е фирма за дневен тур?

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 10:36 от Fancy

# 631
Дългият тур по Босфора на общинската фирма го рекламират като най-стария тур по Босфора изобщо.
Два пъти сме го ползвали и не виждам причина да се търси друго.
Всеки ден от Еминьоню малко след 10. Избягвайте уикендите. Отива се по-рано, за да се купят билети от страничната каса. Често има опашка. Не става с истанбулкарт.Не знам колко са сега като цена, но преди време бяха към 8 лв еквивалент двупосочно.

# 632
Здравейте,
ще сме там между 26-28 март 2022 -някой знае ли дали парк Емирган работи и има ли вече лалета?

# 633
В момента има ли намаление в US POLO което да е по-съществено, 50+20% примерно?

# 634
  • София
Здравейте,
ще сме там между 26-28 март 2022 -някой знае ли дали парк Емирган работи и има ли вече лалета?
Ето - https://istanbuluseyret.ibb.gov.tr/emirgan-2/
Няма нито едно лаленце, а красивото езеро е със сняг, а не с вода. Wink Иначе паркът ще работи. Той е отворен цялата година. Все пак има някакви работници, които подготвят езерото. Може би скоро ще го напълнят. И в посока Белия Павилион част от тревата жълтее леко. Може и да се отворят скоро, но дали са лалета или нещо друго, не знам.

Ако не се отваря линка, кликнете на "Туристически камери" и после на картинката с Емиргян.

# 635
Значи няма да се разкарваме до там-рано е;
Ние ще сме изцяло в азиатската част;
Посещаваме я за поне 6-ти път и я харесвам много;
Искам Препоръка за добър морски рестрорант на Босфора от към азиатската част
Пазара в Кадикьой къде се намира, някъде до Мода ли?

# 636
За пазара пише три страници назад.

# 637
Аз силно се надявам пролетта да избухне до 1-ви когато пътуваме. Simple Smile
Да се наканим да пътуваме и да няма лалета.

# 638
  • Димитровград

Ето - https://istanbuluseyret.ibb.gov.tr/emirgan-2/
Няма нито едно лаленце, а красивото езеро е със сняг, а не с вода. Wink
Няма сняг в езерото, а е изпразнено и  го почистват от калта

# 639
  • София
Това белеещото към скалите не е ли сняг?

Иначе наистина работят усърдно по почистването на езерото и най-вероятно скоро ще го напълнят.

Интересно, в горното мнение бях писала, че чистят езерото и че все пак нещо жълтее в посока Белия Павилион. Вие виждате ли написаното? Аз не. А ако реша да го редактирам, излиза целия текст. Simple Smile

# 640
аз още се надявам 1-2 април да има нещо цъфнало
разбрах ,че сега ги засаждат лалета с пъпки и то за една седмица си разцъфват, пък и го дават 15-20 градуса
много ми се искаше да посетим аквариум истанбул, че бил по-хубав от sea life, но ще изгубим повече от половин ден така, затова реших да видим sea life, последния ден преди тръгване
в същия мол преди имаше музей на ледените фигури
има ли го още и интересен ли е
същото ми е питането и за музеят на мадам тюсо

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 13:02 от The Invisible

# 641
  • Димитровград
Интересно, в горното мнение бях писала, че чистят езерото и че все пак нещо жълтее в посока Белия Павилион. Вие виждате ли написаното? Аз не. А ако реша да го редактирам, излиза целия текст. Simple Smile
Такъв текст не се вижда. Simple Smile

# 642
  • София
Такъв текст не се вижда. Simple Smile
  Явно е някакъв бъг. Когато реша да редактирам, се показва целият текст:

Joy

Мисля, че музеят на ледените фигури не съществува от години. На Мадам Тюсо е на Истиклял, не е в мола.

# 643
  • Бургас / UK
Подкрепям Роже за Тепе Наутилус,много хубаво МОЛ-че. Няколко пъти съм го посещавала , Мармарай спира точно до него и е супер удобно.

Колко да избухне като до вчера плющя сняг в Истанбул Smile Но ще се пооправи де. Аз нали следя времето изкъсо,гледам ,че от понеделник горе долу ще става -15-16 градуса и вятър ,ако няма ще изкараме късмет .

Това езерце в Емиргян и на мен ми прилича като покрито със сняг .Много е красиво!

# 644
Подкрепям Роже за Тепе Наутилус,много хубаво МОЛ-че. Няколко пъти съм го посещавала , Мармарай спира точно до него и е супер удобно.

Колко да избухне като до вчера плющя сняг в Истанбул Smile Но ще се пооправи де. Аз нали следя времето изкъсо,гледам ,че от понеделник горе долу ще става -15-16 градуса и вятър ,ако няма ще изкараме късмет .

Това езерце в Емиргян и на мен ми прилича като покрито със сняг .Много е красиво!

Оф и аз така се надявам за пустите лалета ... от 2014г. искам да ги видя и сега ,за наш късмет-ЙОК 🥺 Всяка сутрин проверявам камерите в Емиргян и Султан Ахмед ,да видя ,аджеба , има ли някакво раздвижване от работници,които да ги садят 😅🤣🤣

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 16:19 от bubsan6

Общи условия

Активация на акаунт