Истанбул [тема 56]

• 55 317
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Първият хотел /който аз бях избрала/ е удобен за подобен тип спиране. Може да погледнеш на стеийт вю. Между другото до него /в ляво като застанеш пред входа на хотел/ има огромен подземен частен паркинг. Вероятно изпозлват него, но и да не изпозлват него - цените са абсолюнто нормални и съм си го набелязала, ако не за отсядане в хотела то при следваща разходка по Таксим/Истиклял. Иначе искаха PCR за влизане в България, а на нас не ни се искаше да правим. В момента не следя мерките и не знам какво е положението.

# 91
  • На Изток от Рая
Здравейте, с приятелки планираме пътуване до Истанбул през април за фестивала на лалето, но освен пазари и забележителности ни интересува и нощният живот там:smile:. Дали можете да ни препоръчате нощни барове или дискотеки и изисква ли се някаква резервация преди това?

# 92
Здравейте, имаме планирана екскурзия в Истанбул 29.04-01.05. Моя приятелка каза, че тогава лалета били прецъфтели вече и няма да успеем да ги видим. Дали е така, вие като по-запознати да споделите? Благодаря!

# 93
  • Sofia
Изцяло зависи от времето. Ако април е топъл и слънчев, ще са преминали. Ако е хладен и дъждовен, е доста вероятно да има и свежи.
Те така ги садят, че да има няколко вълни на цъфтеж, но все пак, при топло време краят на април е късно.
Аз лично, ако голямата цел са ми баш лалетата, бих изтеглила с 2 седмици по-рано пътуването.

# 94
Къде е най-добре да се пазарува Найк маратонки, спортни панталони и тениски?
Гледам, че в края на другата седмица прогнозата е за малко по-топло време и се чудя дали да не прескочим че трябва да купуваме на детето дрехи.

# 95
На мен не ми е правило впечателние марки тип Найк в Истанбул да са по-евтини от където и да било в Европа. Високия клас марки тип Chanel, Jimmy Choo, Burberry са по-скъпи в Турция.

# 96
Да, аз предполагам, че е така, нали там шият/правят голяма част от тях. Найк е конкретната марка, която носи тийнейджъра Simple Smile и за нея питам. Къде в Истанбул? Ако отидем на Капалъ Чарши има ли гаранция, че няма да са ментета?

И къде да остседнем за 2-3 нощувки така, че да не ползваме градски транспорт. Ще обикаляме, което е за пешком разстояние и един аквариум, един мол с лего център и толкова сякаш.

И дали бихте ни препоръчали къде да се храним? Дали би било по-добре да запазим хотел с включена закуска и вечеря или да резервирам апартамент с AIRBNB и да се храним по ресторанти. Но пак остава въпроса къде. 5 човека сме, 3 от които деца.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 15:14 от Nivea ツ

# 97
  • Sofia
Аз имам същите наблюдения като Соня.
В Турция по-изгодно се намират само техните си марки и разбира се разни реплики на "големите", да не използвам по-силна дума.
А на Капалъ чаршъ е супер туристическо и скъпо.
За това, което търсите, аз по-скоро бих се поровила в нета да намеря някой аутлет със съответните марки, където може би ще има отстъпки и по-ниски цени.

# 98
Ако отидете на Капалъ Чарши на 100% ще купите реплики. Ако търсите оригинален Найк, то само в оторизирани магазини, както е в и в България.

# 99
Благодаря. Даже не се бях сетила за Аутлети около Истанбул.

И къде да остседнем за 2-3 нощувки така, че да не ползваме градски транспорт. Ще обикаляме, което е за пешком разстояние и един аквариум, един мол с лего център и толкова сякаш.

И дали бихте ни препоръчали къде да се храним? Дали би било по-добре да запазим хотел с включена закуска и вечеря или да резервирам апартамент с AIRBNB и да се храним по ресторанти. Но пак остава въпроса къде. 5 човека сме, 3 от които деца.

# 100
В Турция храната не е скъпа където и да предпочетете да ядете. Разбира се има разлика в цените, според типа заведение. Но моите наблюдения са, че и най-луксозните им ресторанти не са по-скъпи от ресторантите в София.
Аз лично предпочитам винаги да има закуска. Не обичам да станем и да започне някаква суматоха и напрежение, ама сега къде ще ходим, какво ще правим, макар да има храна на всеки ъгъл. Обичам да стана, да се приготвя, да сляза за пия кафе, да хапна и да се заредя с енергия за голямото обикаляне ха-ха.
А за отсядане зависи от бюджета Ви и какво искате да видите. В Истанбул във всеки квартал има какво да се види и хапне, дори да не е сред основните забележителости. Simple Smile

# 101
  • София
Здравейте,
Планирам пътуване през юни и Истанбул ще ни е мястото за междинна нощувка. С автомобил сме, така че паркингът е задължителен. Резервирах ето тези хотели (единия на отиване, другия на връщане). Като местоположение на картата ми се струват ОК, но изобщо не познавам града, районите читави ли са? Не ни е важно да са близо до забележителности или градски транспорт, само ще преспим и продължаваме. Хубаво ще е да не са в някой кофти/опасен квартал (ако изобщо има такива, наистина не познавам града).
Byotell hotel Istanbul
http://www.booking.com/Share-p3M2Er
Holiday Inn express
http://www.booking.com/Share-AdMDQS
Приемам и други предложения, разбира се - бюджетът е до около 100, максимум 150 лв за нощувка.

# 102
  • на Мелмак
До Мол оф Истанбул има един аутлет - Депозит - там има добър магазин на Найк, моите деца имат попадения. За ГТ до там не мога да помогна, разгледайте и други молове.

# 103
  • Sofia
Nivea ツ ако искате да видите основните исторически забележителности и да избегнете транспорт, то районът в червеното каре ще ви е най-удобен. Зумнете си го и го разгледайте, има безброй хотели там и скъпи, и евтини. Районът никак не е малък, само така изглежда на картинката!

Аз лично не ям сутрин и съответно закуска не ме вълнува, но с деца... вероятно е по-удобно да има. За вечеря, бих избрала да го правя навън. Изборът на заведения е огромен. Препоръчвам едно непретенциозно, което харесваме:  https://goo.gl/maps/zgM9aMp6aRgfVpdU9

По питането на Нелка – хотелите са в съвсем прилични квартали, но тук едва ли ще получите повече инфо, не са туристически места просто и ще е луд късмет някой да ги познава. Разгледайте през стрийтвю в гугъл да добиете някаква представа.

# 104
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те

Общи условия

Активация на акаунт