Истанбул [тема 56]

• 55 316
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Пътувала съм с Ертурс до Кападокия и силно я препоръчвам. Имат страхотна екскурзия по Пътя на коприната. Екскурзоводите им са супер.
Аз пък точно тях не препоръчвам.
Най-малкото, защото трият всички отрицателни отзиви и мнения.Нашите ги изтриха.Останалото е въпрос на лични предпочитания.
Кападокия е страхотна за самостоятелна организация.Полетите до там са почти без пари
С малко търсене може да си намерите прекрасни места за нощувки. На място има два основни тура- червен и зелен, които ще Ви предложат на всеки ъгъл.

# 76
Ако не държите да спите в типичните каменни хотели, тип пещера, силно препоръчвам - нямам търпение да се върна пак там! Simple Smile

# 77
  • София
Здравейте,
Ох Истанбул ми е мечта 2020 преди да почне пандемията имах платена екскурзия .но пропадна. Сега пак правим план 3 нощи ,искаме много разходки и един от аквариумите . Ще пътуваме организирано ,но сме решили да ползваме само няколко от тяхните екскурзии , през другото време ще обикаляме сами. Надявам се на хубаво време края на март. Искам да ви питам каква навигация ползвате . И има ли обществени места където има интернет освен в хотела.

# 78
  • Sofia
В повечето заведения има wi-fi. Обаче не очаквайте да е много качествен. Често и в хотелите е бавен.
За навигация не мога да помогна, но търсете кои работеха офлайн. Вероятно някой ще се включи с инфо, назад по темите със сигурност е обсъждано.

# 79
  • Бургас / UK
Аз ползвам оффлайн навигацията на Гугъл мапс и съм много доволна. Трябва предварително да си изтеглите града, в който ще ходите и после няма да има проблем.

# 80
Здравейте, планираме второ посещение на Истанбул през април евентуално, с кола (ако случайно успеем да намерим евтини билети-може и със самолет). Въпроса ми е конкретно за хотел. И най-вече хотел с паркинг. Предния път беше изключително трудно да намерим хотела и след това паркинг, където да оставим колата. И затова сега ми се ще да намерим добър (към по-луксозен) хотел, но да има гарантирана опция за паркиране. Дали в самия хотел или да работят с платен паркинг, на който да можем предварително да си запазим място.

# 81
  • на Мелмак
Като резервирате, гледате дали самият хотел има паркинг, ако няма обикновено наоколо има платени паркинги. Ние при последното посещение даже място до хотела намерихме. Което си е късмет.

# 82
Здравейте, тази година ще има ли Фестивал на лалето?Плаща ли се вход нa влизане в парковете ?

# 83
  • София
Здравейте, планираме второ посещение на Истанбул през април евентуално, с кола (ако случайно успеем да намерим евтини билети-може и със самолет). Въпроса ми е конкретно за хотел. И най-вече хотел с паркинг. Предния път беше изключително трудно да намерим хотела и след това паркинг, където да оставим колата. И затова сега ми се ще да намерим добър (към по-луксозен) хотел, но да има гарантирана опция за паркиране. Дали в самия хотел или да работят с платен паркинг, на който да можем предварително да си запазим място.

За евтини самолетни билети сте закъснели. Ето няколко хотела с паркинг:

Kalyon Hotel Istanbul
Akgün İstanbul Hotel
Novotel Istanbul Bosphorus

Здравейте, тази година ще има ли Фестивал на лалето?Плаща ли се вход нa влизане в парковете ?

Не се плаща за вход в парковете. Колко лалета ще насадят - все още няма информация.

# 84
Предполагам повечето сайтове имат опция да се маркира хотелът да е с паркинг. Аз лично резервирам през Booking и опция да се търси място за настаняване с паркинг. Отделно както вече са писали навсякъде има платени паркинги, макар някои да са доста невзрачни и да изглеждат чак криминално 😀 /Между другото моя опит е е много положителен при ползване на паркинги, където и да съм оставяла колата на паркинг из града и то с ключа на повечето места никъде не съм имала проблем, за да не изпадам в подробности каква е тя и т.н. защото някой вероятно ще каже, че има значание, ще кажа само, че има смисъл да бъде открадната и представлява интерес/. Най-лесно за хотел с паркинг е да търсите голяма верига от висок клас. Ако ме ориентирате в коя част на Истанбул искате да отседнете и с какъв бюджет разполагате ще Ви предложа нещо конкретно. Simple Smile

# 85
Благодаря ви. Както казах, предния път беше много трудно с намирането на паркинг за колата и това ни беше най-големия проблем с престоя. Сега вече знам какво е и затова търсим вариант с паркинг към хотела. (В противен случай ще отседнем в същия хотел като предния път, защото поне знаем къде да спрем, въпреки че няма гаранция че ще има места).
Търсим нещо около Площад Таксим, предния път бяхме около Сиркечи. Бюджета е около/максимум 1000лв за 3 нощувки, 3-ма човека.

# 86
Ами бюджета Ви позволява да изберете много добри хотели за този период - да не кажа голяма част от 5*. Имате предвид 2ма възрастни и дете или 3ма възрастни, какъв тип настанявате търсите? /една двойна стая, апартамент, двойна и единична?/ Това е от значание. Както и предпочитаните дати за пътуване.

# 87
Двама възрастни и дете, началото на април. Стаята няма значение-може една, може и нещо тип суит/студио...
Аз сякаш харесах Taksim Metropark Hotel, но не съм сигурна дали разбирам опциите за паркинга им:
Паркинг
Частен паркинг е достъпен на място (резервация не е необходима) и цената е EUR 8 на ден.
Закрит паркинг (гараж)
Охраняем паркинг

Това значи ли, че самия хотел има паркинг?

# 88
В района около Таксим повечето хотели ползват друг паркинг, който не е подземен за хотел. Там уличките са тесни и не го позволява локацията. Просто няма такъв тип строителство, но използват частни, където настаняват гостите си.
Аз имах резервация за:

Локацията е отлична, няколко метра по права уличка и излизате точно на площада. Предлагаха също паркинг, който е частен, но от хотела предлагат да те настанят и упътят до паркинга. Не успяхме да отидем заради новите мерки, като отпаднат със сигурност ще посетя.

Иначе по зададените критерии ми излиза:

Нямам обаче лични впечатления. И друг път съм казвала, че пътувам с личен автомобил и не обичам да отсядам толкова централно в града. Предпочитам хотели на големи вериги в околността. Така избягвам доста от задръстванията движейки се по големите булеварди, по-спокойно е и предпочитам да пътувам 15 минути повече, но като пристигна в хотела да имам подземен паркинг. Въпрос на личен избор е.

# 89
Благодаря, Sonya. Мен ме притеснява, че именно централните хотели са в тесни улички и няма как да спреш на улицата, за да влезеш в хотела да помолиш само да те упътят за паркинг. Няма като в България да се качиш на тротоара на аварийки или в някое уширение на спирка на ГТ. Буквално няма къде да спреш. Затова искам предварително да знам, че мога да си паркирам някъде пред хотела.
А за какви мерки говориш Sonya, ние не сме се интересували и да не стане така, че никъде да не можем да идем....Разчитам, че до април едва ли не всичко ще отпадне и в най-лошия случай ще ни се наложи да си правим PCR тест.

Общи условия

Активация на акаунт