Истанбул [тема 56]

• 54 749
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте! Предстои ни екскурзия до любимия град с ТА. Предвидено е задължително посещение на МОЛ Истанбул. Тъй като аквариума сме го виждали, се питам дали в района можем да си купим Истанбулкарти и да ги синхронизираме с хес кодовете, направени ни от агенцията?  И въпрос относно Kорабчето до Саръер. Иска ми се по светло да стигнем до  Саръер, а на връщане по тъмно да се насладим на нощен Истамбул. Възможно ли е? Корабчето, което тръгва в 17ч от Еминюню  връща ми се обратно или крайната му спирка е Саръер?

# 331
  • София
Здравейте! Предстои ни екскурзия до любимия град с ТА. Предвидено е задължително посещение на МОЛ Истанбул. Тъй като аквариума сме го виждали, се питам дали в района можем да си купим Истанбулкарти и да ги синхронизираме с хес кодовете, направени ни от агенцията?  И въпрос относно Kорабчето до Саръер. Иска ми се по светло да стигнем до  Саръер, а на връщане по тъмно да се насладим на нощен Истамбул. Възможно ли е? Корабчето, което тръгва в 17ч от Еминюню  връща ми се обратно или крайната му спирка е Саръер?
Алекс, да връща се обратно веднага след като пристигне. Това е до 19 юни, дотогава е валидно разписанието. След това ще има ново.
Фериботът, който тръгва от Еминюню в 17.00 часа пристига в Саръер в 18.25, а в 18.30 е обратния му час на тръгване. Но това означава, че няма да можете да разгледате и да се разходите из Саръер, защото това е последния курс на ферибота. По-късен няма. А ако знаете какви вкусни бюреци има там Simple Smile
Истанбул карт можете да си купите отвсякъде и да ги синхронизирате почти навсякъде. Включително и на рецепцията в хотела, в който ще бъдете. Не ги мислите отсега.

# 332
Роже, благодаря! Ще размисля за бюреците и да включа в програмата разходка из Саръер .

# 333
  • София
Алекс, просто хващате ферибота от Еминюню в 15,15часа или в 16.00 часа и ще имате 2, респективно 1 час за разходки в едно от най-приятните и различни крайбрежни местенца в Истанбул, за което никак, ама никак няма да съжалявате.

# 334
  • Димитровград
Приятел ми купи истанбулкарт от Мигрос, но изглежда различна от другата карта, която имам. Дали е нормална истанбулкарт?
Скрит текст:

Така изглежда досегашната ми карта:
Скрит текст:

# 335
Приятел ми купи истанбулкарт от Мигрос, но изглежда различна от другата карта, която имам. Дали е нормална истанбулкарт?
Скрит текст:

Така изглежда досегашната ми карта:
Скрит текст:
Нормална си е. Новите сега са с какви ли не различни снимки. Иначе нашите старите са като вашата досегашна.

# 336
  • Димитровград
Благодаря! Забравих да пиша, че цената и вече е 25 лири(досега беше 13 лири).

# 337
Благодаря! Забравих да пиша, че цената и вече е 25 лири(досега беше 13 лири).
И ноември беше 25 (при лира 17-18 ст.)

# 338
Здравейте и ние утре сутринта пътуваме за Истанбул. Ще сме там до неделя или понеделник. Ще пътуваме с колата, хотел резервирахме в квартал Фатих. Маршрут нямаме кой знае какъв, понеже все решаваме в последния момент. С ММ сме ходили и друг път, детето ще е за пръв път, но ще я караме спокойно, каквото видим видим. Мислим да посетим Аквариума, Леголенд, корабче задължително и забележителностите по центъра, ако има време за още нещо супер, ако не другият път.

# 339
Моля да споделите някои хотели или апартаменти от които сте доволни! Близо до историческата част и до транспорт. Желанелно (но не задържително) да има паркинг Simple Smile

# 340
Здравейте, мои роднини търсят апартамент под наем/Airbnb с гледка към Босфора. Предпочитани квартали са Bebek и Sariyer.

Нямам никакъв опит в запазването през частен домакин. Моля да препоръчате места за настаняване. Става въпрос за едномесечен престой.

Благодаря предварително!
Честита Баба Марта! Бъдете здрави!

# 341
Здравейте, предстой ни посещение през април месец с приятели. Ще отседнем в района на Еминьон. Искаме една от вечерите да си направим разходка по Босфора с вечеря. Моля за насоки от къде може да си резервираме такава разходка.

# 342
Ох Роже, Роже, къде по напред човек да се разходи? Ще решаваме на място. Винаги искам да видя още и още, но този път съм обещала да бъде лежерно, спокойно, до където стигнем и каквото успеем да видим. 

# 343
Ние още се чудим дали да отидем с кола ( бихте ли препоръчали хотел с истински паркинг, находящ се в историческата част) или с автобус на Метро да отидем. Много искам самостоятелно да пътуваме и да не се занимаваме с агенции. Нямам възможност да изчета всички теми назад, а и в Истанбул нещата се променят постоянно. Преди малко четох нещо съвсем различно за Истанбулкард от това, което до този момент четях от стари теми. Има ли такива сред вас, които са пътували с автобус? Трудно ли е придвижването от автогарата до историческата част?

# 344
  • София
Ох Роже, Роже, къде по напред човек да се разходи? Ще решаваме на място. Винаги искам да видя още и още, но този път съм обещала да бъде лежерно, спокойно, до където стигнем и каквото успеем да видим. 

да, Алекс, мисля, че по-лежерно и спокойно от пътуване с ферибот по Босфора и разходка из спокойния и провинциален Саръер, който няма нищо общо с лудницата на Истанбул е най-лежерното и спокойно нещо, което можете да направите Simple Smile Там просто времето е спряло. Никой за никъде не бърза, дори и в крайбрежните ресторанти...

Общи условия

Активация на акаунт