Истанбул [тема 56]

• 54 712
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте в петък ни предстои пътуване с агенция до Истанбул,но за наш късмет времето ще бъде лошо.. Какво може да разгледаме при лошо време в този случай и двореца Долмабахче може ли да се посещава свободно без да сме в група 😉

ДА, разбира се,  че може самостоятелно. Има по-големи опашки, но си е до късмет. Давам примерно само, когато го посещавах аз през 2018г. входът за студенти беше 20 лири. Сега със сигурност има поскъпване, но няма да е 25€ както е с екскурзия, а в пъти по-евтино. От кв. Лалели се стига с трамвай.

# 376
  • Варна и...духом на Босфора

Само да кажа, че ние си прекарваме чудесно в Истанбул. Обиколихме доста места, а днес за трети път бяхме на БосфорТур /на детето много му хареса/. 💜
ГосипСс,само с Ино фото и Ина чайка няма да минеш душе,хубави дни ти желая,емоции,и разкази чакаме по- длъжки,така😋

# 377
Привет, да ми кажете тази карта може ли да се ползва от двама души, да се таксуваме един след друг?

Цената за 10 пътувания, 40 лири актуална ли е? Важи ли за метро и за корабчета?

# 378
Привет, да ми кажете тази карта може ли да се ползва от двама души, да се таксуваме един след друг?

За цената не знам дали е актуална в момента, но картата може да се ползва от двама и става и за корабчето и за метрото, аз я ползвах м.ноември🙂 но по-изгодно излиза като цена да си вземетр Истанбулкарт

# 379
Днес импулсивно резервирах апартамент в Истанбул за края на март.
Въпрос: освен метро' има ли други автобусни компании до истанбул? И колко по-рано трябва да се купят билети?

# 380
Здравйте момичета и момчета.
Може и да е глупав въпроса, ама аз да си попитам, та да съм сигурна: сега с отпадането на ХЕС кода може да се купи една Истанбулкарта и да се ползва от двама или повече души, нали.

# 381

За цената не знам дали е актуална в момента, но картата може да се ползва от двама и става и за корабчето и за метрото, аз я ползвах м.ноември🙂 но по-изгодно излиза като цена да си вземетр Истанбулкарт
Тази може да се ползва от двама души, цената е 63лири, ако не се лъжа. С Истанбул карт не ни разрешиха в автобуса с детето да я ползваме заедно. Купихме тази за 10 пътувания.
Ние уцелихме с корабчето страхотно слънце в четвъртък, накрая само задуха, ноо това не ни попречи и в петък да се качим. На детето много му хареса та повторихме и потретихме🤣😉.
Прибираме се утре, наобикаляхме се, та чак имам нужда от почивка.
Лятото ще ходим пак, заради Тема Парка.  

# 382
Привет!
Някъде назад имаше карта със забележителности за деца, но не я намирам.
Та имам нужда малко от помощ.
Декемви бяхме с приятели с кола ии ни беше супер готино( поне си починахме от децата, нашите са малки)
Но сега на пролет бих искала да закарам по-голямото( ще е почти на 5год.). Но мисля да сме двете с майка ми и детето и с Тур.агенция.
Той е любознателен, ще слуша в автобуса, а и все пак баба ще е с него, а и му разказвахме като бяхме мин.път и му е интересно да го види този “Истинбул” както му казва хах:)
Та, моля за помощ- искам да го закарам на Леголенд, Аквариум с рибки, корабче по босфора, и  гледах, че има нещо като Дисниленд.
Гледах, че програмата на Агенцията е посещение на мол Форум и доколкото разбрах там е Леголенд и Аквариума, нали така? Там ше сме единия ден. После за корабче знАм как да се справим самостоятелно. Но въпроса ми е за този Увеселителен парк дали ще стане, гледах билети - около 500 лири са за цял ден и целия парк, но дали има детска част само и билети само за там? Щото ако не ползваме другата част от парка, зАщо да купувам такъв скъп билет?
Като цяло всякаква информация ще ми е полезна, ако знаете нещо друго пък може дс предложите.
 Благодаря ви🙏🏻

# 383
  • София
Sunshine9104, не разчитай на агенцията за посещението на мол Форум. Обикновено е за 2 часа и хората избират дали да видят аквариума или да си напазаруват нещо. Няма как да отидете и до Леголенд. Май 3 пъти съм била с агенции и времето ми е стигало само да отида до любимия ми С&А и до супермаркета. Спираха на тръгване за България. Не знам при вас за кога е предвидено. Ако не е последния ден, може да останете по-дълго. Но и не си заслужава да плащате да ви заведат, като достигането до мола с метрото е много лесно.

За друго не мога да помогна. Не съм ходила с малки деца и подобни постове ги чета по диагонал. Обаче съм запомнила, че много от атракциите в İsfanbul Tema Park са свързани с вода и е добре да е лятно време, иначе работят много малко от тях. Това е сайтът им https://isfanbul.com/default.asp  Може би ще намериш отговор на въпросите си.

# 384
Здравейте, миналата есен посетихме İsfanbul Tema Park, около 50% от атракционите стават за малки деца. Като там критерия не е на години , а височина. Незнам кога ще ходите, е повечето неща са отвън и е хубаво да е по-топло. За водните атракционни задължително лятото, защото колкото и да са измислени мокрят и не е приятно когато е студено. Билетите са за цял ден и нямат ограничение в броя ползване на дадена атракция. В сайта може да видите всеки един атракцион и условията за ползване.

# 385
  • Димитровград
Sunshine9104
Това трябва да е картата "Истанбул с деца".

Виж и този пост на Паф Паф.

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 13:48 от papaone

# 386
Здравейте дами
Някоя пътувала ли е тези дни като почти отпаднаха мерките, какво искат на двете граници - тест, ваксина, хес код...?

# 387
Здравейте дами
Някоя пътувала ли е тези дни като почти отпаднаха мерките, какво искат на двете граници - тест, ваксина, хес код...?

Инфо - на предната страница.

# 388
  • Varna, Bulgaria
Въпрос: освен метро' има ли други автобусни компании до истанбул? И колко по-рано трябва да се купят билети?

Зависи от къде тръгвате.
С Метро от Варна почти винаги купувам билетите на автогарата преди тръгване, като предварително запазвам места по телефона. Единствено като сме повече от 3-ма човека ги взимам ден-два по-рано.

# 389

Зависи от къде тръгвате.
С Метро от Варна почти винаги купувам билетите на автогарата преди тръгване, като предварително запазвам места по телефона. Единствено като сме повече от 3-ма човека ги взимам ден-два по-рано.
Аз се чудя дали да не пътуваме с Нишикли или Юнион Ивкони. Цените са по-ниски, а като умножиш по 3 разликата си е цифра.

Общи условия

Активация на акаунт