Косопад - 22

• 64 613
  • 781
  •   1
Отговори
# 615
Уффф. Имам чувството, че отпред до челото, косата ми доста е оредяла.

# 616
И аз съм така точно там. Разбирам те.

# 617
A моята зад ушите
Когато се вържа на опашка ми се вижда скалпа на места
Преди не ми е била така. Дали някога ще имам пак там коса, отчайвам се а съм едва на 30

# 618
Зад ушите по може да се скрие, а отпред.. няма как. Особено сега като грейне слънцето и всичко излиза на показ. Моята съвсем уредя и аз съм на 30. Почнах да се примирявам, дори се примирих, че ще съм сама завинаги, защото знам, че след година-две.. положението ще е плачевно.

# 619
  • София
Зад ушите ми звучи като traction hair loss.
Отгоре е най- гадно и с най- голяма вероятност за необеатимост.

# 620
Момичета, много ми е тъжно да чета постове като “Примирих се, че ще съм сама завинаги”. Какви са тези мисли?!
Знам колко е гадно! Имах относително прилична коса, никога грива, никога гъста, но нормална, тъничка, финна, но общо взето обикновена коса, която с някакви допълнителни усилия добиваше вид на хубава. Последните години на няколко прилива и отлива косата ми оредя много. Наполовина и повече. Изплаках си очите, броях косми, имах ужасно самоунищожително поведение, което скапваше тотално щастието в живота ми, чувствах се грозна, ужасна.. и до ден днешен първото нещо, което гледам в една жена, е косата. Забелязвам какви гриви имат някои, гъсти, здрави коси, дебел косъм, плътност… неща, които аз никога не съм имала. После се сещам, че съм жива и здрава, семейството ми е добре, и това е НАЙ-НАЙ-важното нещо в живота! Има една фраза - плачех, че нямам обувки, докато не видях човек без крака.
Намерете начин да превъзмогнете болката! Гледайте мотивиращи клипчета, четете книги, ходете на психолог, ако трябва. Запълвайте времето си с дейности, занимания, срещи, разходки, виждания с приятели, книги, сериали, ако щете. Когато видите, че животът си върви и на никого, освен на вас, не му дреме колко коса имате на главата, ще се оттърсите от черните мисли. Работете! Ако трябва копайте лозето на баба си на село. Живейте на 120%! Косата е коса!
Писала съм и преди. В групата за взаимопомощ във ФБ (не е българска) една жена с проблеми беше писала - откриха ми рак, въобще не ми пука за косата вече, искам само да съм здрава, за да си гледам децата как растат. Това на мен ми подейства много отрезвяващо.
Сега приемам ситуацията. It is what it is. Правя някакви прически колкото да изглеждам приемливо и си живея живота.
Препоръчвам да прочетете някоя мотивираща книга. Аз лично чета Дейл Карнеги - Как да се справим с безпокойството, доста добре ми се отразява.

# 621
the doors

Така е, има много по-големи трагедии и отрезвяването при сравнение на хора с рак, без крайници и тн... помага, ама за малко. После пак се поглеждаш в огледалото и ти става тъжно, че живееш някак си непълноценно (поне аз съм изгубила мотивация за всякакво развитие). И на психолог ходих, ама не ми помогна, просто думите помагат за 1-2 часа ..и после пак влизам в депресивно състояние. Най ми е тъжно, че съм едва на 30. Светът ми се върти около тая коса.

# 622
Добре де, а лекарите какво казват ? Нали може да се присади коса ? Немалко звезди се подлагат на такива процедури, а да не говорим, че вече има и микроблейдинг (дали така се наричаше не съм убедена), с който поне визуално отпред може да се постигне някакъв добър ефект ?
Няма да се предавате, защото науката напредва ежедневно, скоро ще се намери достъпно решение и за този проблем.
Моята коса след прекаран ковид също много падаше, реших да направя курс с Приорин и ще споделя мнение.

# 623
Присаждането на коса нито е възможно при всеки(жените), нито е евтино.

# 624
Стига да е възможно, финансовата част не бива да бъде пречка пред целите. Няма цена, която да не е възможна, пред това да човек да се съсипва и да живее с мисълта, че ще остане сам и нежелан, с ниско самочувствие.
Предполагам не е милион, с уговорката, че ще даде резултат.

# 625
Имам познати мъже с присадени коси- ми не са буйни и гъсти, просто не са
плешиви.Така че не е панацея и това.

# 626
На прегледа ми преди месец дойде мъж за сгъстяване след първо присаждане. Явно така действат.

# 627
Да, и на моите познати по два пъти им присаждаха и пак нямат буйни гриви.Просто имат коса.

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 11:48 от ДХ3

# 628
# 629
Зад ушите по може да се скрие, а отпред.. няма как. Особено сега като грейне слънцето и всичко излиза на показ. Моята съвсем уредя и аз съм на 30. Почнах да се примирявам, дори се примирих, че ще съм сама завинаги, защото знам, че след година-две.. положението ще е плачевно.

Защо ще СИ САМА ? Много хора страдаме от косопад , косата не променя никой и нищо   , важно е сърцето и човечността в теб,  а не как изглеждаме , спокойно аз съм на 23 и от две години какво ли не правя , за да спася косата си , но уви не става с нищо , а  хормони и витамини ми е ок , само вит Д е под нормата и силно се надявам от него да е проблема.. Не се отчайвай,  няма да си сама

Общи условия

Активация на акаунт