Косопад - 22

• 64 617
  • 781
  •   1
Отговори
# 630
Преди няколко дни бях в Истанбул и ми направи впечатление, че имаше мн хора, които се разхождаха с обръснати глави и с ленти на главите. Личеше, че са претърпели някакви интервенции и реших, че са им присаждали коса. Не зная дали е така.
Аз се чудя дали е възможно от ниския феритин да ми окапват късите косъмчета?

# 631
А феритина как се вдига и от какво е нисък? Понеже съм с нисък хемоглобин и желязо, феритина също е нисък. Има ли връзка с анемията? Освен това и витамин Д е под нормаата, според вас сега подходящ период ли е за започване прием на Вигантол или вече ще го набавям от слънчевите бани?

# 632
Феритина се вдига с желязо. Има връзка с анемията. Въобще не чакам слънчевите бани за набавяне на вит Д, купих си и приемам.

# 633
Вигантол ли пиете и възможни ли са странични реакции? Понеже имам малко страхове при приема на нови лекарства, но ще започна защото с този косопад не се издържа

# 634
Не съм чула да има странични ефекти. На Хербамедика купих вит Д,, 400 iu в една капка.

# 635
Да, аз пия Вигантол. Сега съм месец в почивка.
Имам приятелка със супер нисък феритин- 13 и нисък хемоглобин, но никога не е имала косопад.

# 636
Да, Маре, пред хематолога срещнах жена с много тежка анемия като мен и със супер грива. Но аз се опитвам да се успокоя.

# 637
Ще оммм-каме заедно. Simple Smile

# 638
Мдаа...
Според мен поне 3 месеца трябва да пия желязото за да има ефект. Имам още 2 месеца.

# 639
И аз си купих малко желязо да попия. Още не съм го почнала.

# 640
Имаш ли нужда? В четвъртък ще отида при хематолога, да видим...

# 641
Със сигурност имам, но едва ли съм под нормата.

# 642
Някой да е пробвал отвара от коприва ...сега и е сезона и от няколко места ме посъветваха да пробвам ...уж сгъстявало косата?

# 643
Някой да е пробвал отвара от коприва ...сега и е сезона и от няколко места ме посъветваха да пробвам ...уж сгъстявало косата?
Писано е назад по темата- няма да навреди ако не помогне, трябва да е редовно, иначе няма смисъл.Аз ползвам масло от репей с коприва, правя маски.

Бях на хематолог.Мшада лекарка в Студентска поликлиника.Каза, че с дозата 3 Х1 Сорбирер от 320мг. съм възстановила феритина добре, хемоглобин и желязо са ми ок, за вит Д и Б нищо не каза.
Според нея спирам медикамента и тествам феритин един път годишно.

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 20:28 от ДХ3

# 644
Писано е назад по темата- няма да навреди ако не пимогне, трябва да е редовно, иначе няма смисъл.Аз ползвам малко от репей с коприва, правя маски.

Бях на хематолог.Мшада лекарка в Студентска поликлиника.Каза, че с дозата 3 Х1 Сорбирер от 320мг. съм възстановила феритина добре, хемоглобин и желязо са ми ок, за вит Д и Б нищо не каза.
Според нея спирам медикамента и тествам феритин един път годишно.

При теб феритина колко ти беше ?

Общи условия

Активация на акаунт