АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 113
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Дано ги редуваш кротко - щуро - кротко.

# 556
Дано ги редуваш кротко - щуро - кротко.
А дано. И на нещо средно съм навита, само да не е чак като каката. Шанса да е като баткото е почти нулев, късмет с второ толкова кротко бебе едва ли ще изкарам. Иначе трябва да почвам да играя тото.

# 557
Браво за добрите новини bolibon !
Ni_CI суеверието е да му купиш първо шапка , за да излезе с главата напред (демек да се роди нормално) ,не че държа да родя нормално - както док каже.
Много хубави проекти , момичета!
Виждам , че обсъждате кой как ще приспива....аз още не мога да си изградя план ,защото като гледам никога не се знае каква ще е реалността с твоето бебе и май ще го мисля на момента.Естествено ще поизгледам някоя друга лекция и клип какви са съветите на професионалистите.
Много симпатични коремчета!

# 558
За НГЛ откъде се влизааа?? Grinning

# 559
За НГЛ откъде се влизааа?? Grinning
През бариерата пак само че в ниската сграда се намира, има табела отпред ендокринология. На втория етаж

# 560
  • Асеновград
И ние тепърва ще правим ремонт на детската стая, в момента е склад..😆😅 Там държим и сушилнята и се чудим къде да я преместим, над пералнята не е вариант, единствено се сещам за хола 🤷🏻♀🤷🏻♀ Трябва да се махнат и стари мебели от там, но ще започнем март-април сигурно.

Аз хич не съм от търпеливите, и ми се иска от сега да започна с пзаруването, но знам че е прекалено рано, поне още 2 месеца да минат, засега ще се огранича с разглеждане по сайтовете😃. И дрешки гледам и люлки, колички, помпи и какво ли не..😂😂клипчета гледам на майки които споделят какво им е било нужно и какво излишно. То при всяко дете е различно, харесала съм шезлонга на mama roo 4moms, но знам че има вариант бебето да не обича да се люшка, така че ще видим. Иначе всичко съм набелязала като марка и модел, но дали ще ни вършат работа, времето ще покаже. 😁

# 561
  • София
Покрай Великден обикновено има добри промоции за бързащите да пазаруват. В Хиполенд и Комсед - 25%.
Аз имам от баткото шезлонг и люлка Chipolino Paradise. Дано поне това бебе я ползва повече Joy

# 562
  • Асеновград
Да най-вероятно по Великденските намаления ще започна с пазаруването, попринцип имам и много познати с бебета и малки деца, така че и те ще ми дадът някои неща, и втора ръка ще взема някои неща, не държа всичко да ми е чисто ново, особенно пък бебешките работи се ползват по няколко месеца и са си като нови, и работят чудесно.
Харесала съм и матрачето cocona baby, някоя ползвала ли го е? Около 300лв е, и като имате предвид че се използва до 3-тия месец, са си доста пари, ето това например ще го купя от някой който вече не му трябва на половин цена, в олх е пълно, така и за двете страни е по-изгодно. 😊

# 563
Аз пак нямам нищо от баткото то с такава разлика остава и да имам🤣🤣🤣 Решила съм да пазарувам най-необходимото юни месец. Ще вземем кошара и някоя дрешка,то ще е лятно бебе и нямам си и на идея какво точно ще ни е необходимо.Количката мисля да я вземем след като родя.Аз също съм разглеждала имам на представа какво ще вземем,но не мисля да избързвам. Шишета,биберони,помпа мисля да са на Авент, със сина ми ползвах тягни продукти и бях доволна. Люлки,шизлонги мисля ако вземаме да е след раждането. ☺

# 564
  • София
Аз моите визуализации ги правя на Revit и рендвам с едно приложение към него Enscape,(просто с тази програма си работя по принцип като проектирам сгради, а и е много по-лесна за визуализации от 3DMAX, преди работех с него, но откакто открих Revit се преродих) Стават доста прилични картинките, но не е за начинаещи според мен.
Мои приятели, които не са нито архитекти, нито дизайнери използват Skatch up, но може и да има някоя още по-лесна от тази програмка. Ако е само за съчетание на цветове може да се използва и Photoshop, просто да си наслагва човек картинките една върху друга. Например последно със сестра ми снимахме дивана и на фотошоп си наслагахме възглавнички по него и килимче под него, за да видим как ще съчетаем цветовете. Ето качвам примери как сме наслагвали едно над друго и си става доста добре. Може да се свалят снимки на всичко, което иска човек да си купи и да си ги наслагва нещата така на фотошоп. Личи си че е насложено, но идеята е, който го прави да придобие представа за съчетанието.

На първата снимка с дивана си е нашия диван, а втората сме я взели от интернет заради шалтето. Възглавничките мисля, че бяха от Икеа. А ако някой иска още по-проста програма, мисля че и на Paint може да се направи такъв колаж. Даже ММ успя последно и схема за една врата за вкъщи да начертае на Paint Grinning

Скрит текст:
Ами аз работа на 3D Max, която никак не е елементарна, дори не я познавам добре. Осветлението ми куца. Но на нея ме научиха в НХА и не знам за друга. Sad Работя и на Corel draw, за 2D изображенията, но също не мисля, че е за начинаещи. Уж от почти 20год работя с тези 2 програми и някои неща са ми доста трудни.

Момичета можете ли да споделите някоя програма, която е по-лесна и ще мога да използвам без да имам опит🙄 Предстои ни цялостен ремонт и съм в огромно чудене за съчетаване на цветове и би ми било полезно😁
Ууу....колко хубaво 😍. Aз cъм aрхитект 😁 И aз тaкa cи прaвя кaто прaвим ремонти и ММ вcе cе рaдвa, че можем caми дa cи го нaпрaим. Cеcтрa ми cъщо е aрхитект и c нея cме cи cтрaшно екипче.
В aпaртaментa нa cеcтрa ми поcледно нaпрaвихме ремонт...е още не е cъвcем довършен c вcички детaйли, но cме нa финaлa вече 😁

Aз cегa нямaм търпение дa нaприм и зa нaшия (мaкaр че този път го зaпочнaхме преди дa cъм нaпрaвилa някaкви визуaлизaцийки, зaщото трябвa мaлко нaбързо дa cе cлучaт нещaтa, зa дa приключим преди дa cъм cтaнaлa c големия корем 😁 Оcобено много cе вълнувaм зa проектa зa детcкaтa cтaя, но кaкто кaзaх ще го изпълнявaме нa по-къcен етaп, зaщото до годинкa cмятaме при нac дa cи cпи. Зa другите cтaи може дa нямa време, но зa нея визуaлизaцийкa обезaтелно ще нaпрaвя.

Ние ще правим ремонт на цял етаж от къща, където ще се преместим да живеем след раждането. Ремонта го мислим от преди 3год. и си мислехме детската стая да е последна, дори да се нанесем и тогава да я направим. Сега обаче имаме краен срок Wink и ще започнем от детската стая. Дизайнер съм по професия и съм направила 3Д модел на целия етаж. Ето и детската стая.

# 565
Аз пак нямам нищо от баткото то с такава разлика остава и да имам🤣🤣🤣 Решила съм да пазарувам най-необходимото юни месец. Ще вземем кошара и някоя дрешка,то ще е лятно бебе и нямам си и на идея какво точно ще ни е необходимо.Количката мисля да я вземем след като родя.Аз също съм разглеждала имам на представа какво ще вземем,но не мисля да избързвам. Шишета,биберони,помпа мисля да са на Авент, със сина ми ползвах тягни продукти и бях доволна. Люлки,шизлонги мисля ако вземаме да е след раждането. ☺
Аз и с двете деца използвах Авент, помпата ми също е Авент, обаче сега се чудя. Пак се каня да взема Авент, обаче цялата предна година, до октомври някъде беше голям проблем да се намерят резервни биберони. Направо в чудо се виждах, добре, че ми трябваха само за вода и вземах каквото има и дупчех допълнителни дупки. Октомври като видях, че има каквито търся и взех два и от тогава не съм търсила. Проблема започна като Англия излязоха от ЕС и трябваше да се плаща мито за стоките. Авент си местеха складовете от Англия, забравих къде и уж проблема щеше да е за 1м, обаче цяла година нямаха намиране. Сега се каня първо да говоря с продавачката в детския магазин, от който пазарувам и тогава да решавам. И ако каже, че проблема не е решен и понятие си нямам какви шишета да взема. Поне към помпата имам шише, не е ново, но да се изцедя ще свърши работа.

# 566
  • Пловдив
За купуването няма да бързам,ако е момче-имам дрехи от синът ми.Количка нова ще купим,люлка..Със синът ми бях накупила люлка,шезлонг,гимнастика,после барбарон и той само люлката ползваше..Всичко продадох..

# 567
И на мен ще ми се наложи да купя количка, тази трето няма да отгледа. Всъщност рамата е добре, но летния кош е амортизиран. С дрехите ще видим какво ще правим. Синът ми е пролетно бебе, но той беше едър и малкия размер почти не го е ползвал. Дъщеря ми е зимно бебе. Племенниците ми и те са зимни бебета. Братовчед ми сега имат бебе, което е лятно, но като сме говорили казаха, че повечето от дрехите са им дадени и ще ги връщат. Но реално ще имам проблем само с 56 р-р, от 62 имам летни от батковците,  това, че е момиче не ми пречи да го облека в момчешки, и дъщеря ми носеше от малките размери момчешки дрехи. 62 и 68 имам зимни от каката. По-нататък ще го мислим. Кошара имам, матрака е хубав, шезлонг имам,  люлка не мисля да вземам. Само трябва да изкарам кандидат каката от кошарата, но за нея си има легло в детската стая. Кошница за кола имам, евентуално после ще ни трябва още едно столче.

# 568
  • София
Момичета, да ви питам нещо за тези шишета и биберони. С риск да прозвучи много тъпо въпроса ми, защото като чух за това и на мен ми звучеше тъпо, но сега започвам да се замислям. Мисля си дали не мога да си ги спестя изобщо шишетата с биберон.  Мисля да не взимам преди раждането шишета, защото дефакто ако имам достатъчно кърма, може изобщо да не ми потрябват. Дали няма да направя грешка така според вас? Мисля да си набележа все пак някакви и ако случайно ми потрябват да пратя ММ да вземе. Даже се чудя дали наистина ако имам достатъчно кърма, да не взема като започна да захранвам и бебето вече трябва да пие вода да го науча направо да пие от чаша(или поне тези детските чашки, които са за малко по-големички деца, които са направени да не се уливат докато пият).  Знам, че звучи налудничево, но гледах видео на една дама, която твърдеше, че и двете си деца така е отгледала и не са и трябвали шишета никакви и е научила децата направо от чаша да пият, а ако случайно трябва все пак вода да се дава предварително е давала с много малка лъжичка като е внимавала бебето да не се задави. И на мен ми звучи невероятно, но дали наистина може да стане така според вас?

# 569
  • София
Не е невъзможно, историята помни такива случаи. Аз бих взела обаче, поне едно шише, за моя сигурност. Така и направих първия път и после ММ докупува. АМ също го накарах да вземе, след като видях какво дават в болницата. Аз кърмех от шише, така че си ми трябваха.
Препоръчвам с две ръце за първите месеци Canpol Habermann - антиколиково е, пуска по малко и за лакоми бебета е идеално. След това съм купувала Томи Типи.

Общи условия

Активация на акаунт