Родени през месец април 2021 - Тема 7

• 14 069
  • 369
  •   1
Отговори
# 180
Бел, при нас също беше ужас в църквата.
Момичета как обичате малките в това странно време? От къде пазарувате? Аз съм изпаднала в някаква безидейна дупка.

Да ви попитам още нещо давате ли шоколад? Аз понеже съм голяма фенка започнах да му давам и се чудя дали не прекалявам. Купих един голям заек на линд и всеки ден след обяд му давах по малко за награда и за точно една седмица го изяде? Сега два дни не е при мен и майка ми му дава по една бисквитка, но каза, че той мрънкал за шоколад и се чудя дали да не спра и да давам вместо това някакъв плод?

# 181
според мен е рано за шоколад. но пък гледах че на някои места освен какао/шоколад даже и кола вкус имат храни за 12+ месеца.

навън последната седмица извеждах звяра с количка с чувалче, а на площадките е по панталон ( не от най-тънките клинчета) с боди и яке. излизахме сутрин, когато още не е жега. по обед разкопчавах якето.

от днес сме в мадрид за десет дни. само аз и звяра на гости на моите родители. тук е доста хладно днес и утре май също, но ще процедирам по същия начин с дрехите.
дрехи напоследък не сме купували освен рокли около рождения й ден. пазаруваме от различни места -- хм, окейди, пепко, синсей в бг, а в испания хм, с&а, майорал, боболи. последните две са скъпички, но имат някои страхотни неща и ако ми харесат, купувам. и в разни други магазини в мадрид. в бг избягвам да ходя по магазини и купувам онлайн или по време на разходка минавам през пепко.

# 182
Трудно ми е да преценя как да го обличам. Обикновено е с боди с къс ръкав, тънка блузка/суитшър, отгоре шушляково яке не много дебело (ако е по-студено зимното яке). Тъй като при нас постоянно има силен вятър ту слагам, ту свалям чувалчето.

# 183
Според мен е много рано за шоколад и захар. Има време да ядат всичко вредно години напред и, докато мога, ще я ограничавам.

Тези дни времето е много променливо и я обличам различно. Преди няколко дни беше само по боди с дълъг ръкав и клин. Тези дни, като е по-студено е с боди без ръкав, блузка и преходно шушляково яке. Надолу си е с клин/анцуг и маратонки. Чувалчето го махнах преди доста време, вече сме с лятна количка. Гледайки децата по площадката тя е винаги една от най-леко облечените.

# 184
бел, в пловдив е по- топличко. аз не уточних, но за софия говорех и последните доста топли дни с температури от 15+ градуса следобед, сутрин си е 5-6... ние излизаме сутрин около 9:30 и си е хладно. обикновено сме сами по площадките. чак след 11, даже към 12 се появяват други деца.

# 185
Преди дни,когато беше по-топло,обличам с боди къс ръкав,тънка блузка и по-тънко яке.Надолу с панталонче,гледам да е с меко отвътре.Чувалчето бях махнала, но вчера и днес пак е с него.

Аз понеже съм много назад с храненето, все още захранвам с някои неща,та ще питам вас,че не ми се пише по групите.
Кисело мляко с плодове как приготвяте?С какви плодове и сурови ли са?
Давате ли готови пюрета,в които има пълномаслено мляко или сметана,ако не сте въвели прясно мляко все още?
Давали ли сте коприва?

Обмислям въвеждането на вечеря,тъй като имам съмнения, че не му стига храната вече.В момента е на 4 хранения,като "вечерята" е АМ.
Ако дам вечеря в 19 часа,а след това АМ преди лягане,проблем ли ще е,че няма да са минали 3 или повече часа?Например,вечеря в 19ч.,мляко в 20.30 или 21ч.

# 186
кисело мляко давам с плодово пюре или плодове на пара. единственото изключение е авокадото. някъде бях чела преди време че не е добре за стомахчето да се дават сурови плодове с киселото мляко. нещо свързано с процеса на ферментация май.

за вечеря аз давам млечна каша ( нощна ксша направена с ам), но вариантът, който споменаваш ми се струва съвсем добре. вечеря в 7 и после ам преди лягане.
сутрин например й даваме ам като стане ( под 150мл) и после час-час и половина по-късно закусва стабилно.

пюре със сметана съм давала. а от петък и без да съм захранвала с прясно мляко, започна да яде супа застроена с прясно мляко. тя е вече на годинка и прясно мляко смятам да давам в готвени храни. иначе си продължаваме с ам( преходно или там както се казва) за над 12 м.

# 187
Син заек, при нас наистина е по-топло. В петък беше над 25 градуса, бях я намазала с 50ти фактор и целите ѝ бузи бяха огън червени. Как ще я караме лятото с нашите жеги не знам.

Аз давам кисело мляко с овесени ядки и банан. Вчера смесих манго, кисело мляко, маскарпоне и добавих кокосови стърготини и чиа. Понякога давам плодов пауч с кисело мляко и пак слагам овесени ядки, за да не е много рядко.
Животинска сметана редовно слагам в крем супите, само прясно мляко не давам.
При Михаела вечерята е към 19:15 и в 20:30 давам 120мл АМ, които рядко изпива.
Доскоро давах АМ и сутрин, но откакто минахме на 1 дрямка, започна да става в 8:30 и нямам кога да вместя и мляко. Направо си закусва в 9:30, обядва 12:30. Спи от 13:30 до 15:30 и СЗ е в 16:00.

# 188
Благодаря ви!

Бел,овесените ядки вариш ли ги предварително?

Питам за млякото,защото:
Миналата седмица бяхме при нашите.Взела съм няколко готови пюрета,че да ми е по-лесно.Тръгваме да излизаме на разходка,грабвам бурканче на Хип Зеленчукова крем супа,но решавам да погледна отново състава.Как не съм видяла по-рано не знам,уж много обстойно чета всичко.Та,виждам,че съдържа и мляко.Ами сега?! Grinning
Не остана гладно детето,де,метнах няколко зеленчука в тенджерката и имаше обяд,но по-късно споделям на приятелки за перипетиите и станах за смях.Те нямало да се съобразят с това,че има мляко в пюрето. Rolling Eyes
Вероятно проблемът е в мен и в това,че твърде много се вглеждам във всичко.

# 189
Layla, не ги варя овесените ядки. Използвам фини и ги накисвам в млякото малко по-рано, че да омекнат. Иначе, когато ги давам за закуска със сирене и масло ги варя да станат на каша.
Аз съм давала такива пюрета. Доколкото знам млякото в тях се води преходно и е нещо средно между АМ и прясно.

# 190
Аз не се вглеждам много много, но съм си такава. Още не беше захранен когато на рождения ден на дядо ми му давах трохички от тортата (3м).

Лайла според мен варианта за вечерята е супер. Аз давам в 19:30 половин каша лека нощ и после с приказката давам 150мл АМ някой път го изпива друг път не, но понеже винаги ако му остане не го махам съм забелязала, че сутринта няма нищо. Явно като се събуди си го допива, защото когато го пренеса в неговото легло се разбужда.

Нашия режим също се промени и вече е на една дрямка и без сутрешно ам. Сутрин става около 8:30 закуската е в 9-9:30. Обядва в 12:30 и запсива в 13:00. Става е 16:00 и яде следобедна закуска. Вечерята както казах е 19:30 и заспива най-късно до 20:30. За мен режима е супер, сънят малко му идва в повече, но на него така си му е добре май.

# 191
  • София
По повод покупките напоследък му поръчах от abubu/основно Dirkje и по-малко Minoti/ и original marines дрешки,имат хубави намаления,иначе са скъпички. Много ми харесаха като материи и качество. От Sinsay нацелих читаво преходно яке,за 10 лева с намаление,но като цяло съм пас вече от там предвид, че вече не расте с 2.5см на месец.

Иначе обличам според деня- то ден е 7 градуса, ден е 20,лудница. Боди с къс ръкав,дебела блуза и преходното яке при хладно. Метнах на крачетата нещо,че дебелия чувал от количката го бях махнала. Или боди с дълъг ръкав и якето само, ако ми се стори топло.

Аз още чудя как да го облека за рождения ден в края на месеца - зиморничава съм,а той не обича да му е много топло,пък уж прогнозата е за дъжд 😊

# 192
На рождения ден на малкия брше хладно, но така и така беше на закрито. Той беше с памучна риза, панталонче и върху ризката имаше половер, такъв беше комплекта.

Кръстницата му знаеше как ще е облечен и му беше потготвила бебешка червена папионка. Много редовно като сме на ресторант по повод някакъв специален случай слагам памучна ризка с дънки.

# 193
Здравейте, момичета !
Моята госпожица, след смяната на часа март месец, започна да спи по веднъж на ден.
Преди ставаше в 7, към 10 спеше час-час и половина, после в 15:00 за още час и вечер в 21 заспиваше. Откакто преместихме час напред отново става в 7:30, но вече и се приспива в 11:00 и ако я оставя да поспи до към 12 , после ляга чак в 18:00 и съответно вечерния сън заминава към 22:30 най-рано. Затова вече гледам да я занимавам с нещо, за да пропуснем  тази дрямка в 11:00 и директно след като хапне за обяд към 13:00 заспива. Спи около 2часа до 15:00 като аз я будя, защото ако я оставя повече после вечерта пак става трудно заспиването.
Знам че много от Вас са говорили с консултанти по сън и просто искам да знам дали постъпвам правилно. Знам от приятелка, че консултантът и е казал за преминаване към един сън дневно ,от събуждането сутрин до дрямката да има около 5часа интервал и след него до вечерния сън да има по-голям интервал. (5:30ч, 6ч)
Също така как занимавате малките бандити ?
Чета за пресипване на макарони от една чиния в друга, пълнене на чаши с боб, но само при нас ли всичко ама АБСОЛЮТНО всичко минава първо през устата?

# 194
И ние минахме на една дрямка точно след рождения ден. Става към 8:30 и ляга в 13:30 до 15:30. После за вечерен сън в 21:00. Като цяло и аз гледам да 5 часа първи интервал и 5:30 до най-много 6 втори. Знам, че консултантите съветват за 2 дремки до възможно най-късен етап, но при нас определено е по-добре с една.

За заниманията ние сме по час и половина-два преди обяд и по толкова следобяд на площадката. Рови се в пясъка, люля се, пързаляза се и лази навсякъде. Страх я е да се пусне да ходи сама и е усвоила лазенето до съвършенство.
Вкъщи и на нея ѝ омръзва всичко. Обаче лапането на всичко значително намаля. Още го има, но преди беше ужас. Сега е доста по-рядко. Под надзор си играе с такива малки неща и успява да ги прехвърля. С топки обича да играе, четем книжки и ѝ взехме тротинетка със седалка и много ѝ харесва да я кара из нас.

Общи условия

Активация на акаунт