Родени през месец април 2021 - Тема 7

• 14 074
  • 369
  •   1
Отговори
# 165
Честит рожден ден на малката Райна! Да е жива и здрава, много да ви радва и да пълно сърцата ви с все повече любов и светлина!

# 166
Честит рожден ден на малката Райна! Да е жива и здрава, много да ви радва и да пълно сърцата ви с все повече любов и светлина!

Благодаря Simple Smile)) днес ще бъде възнаградена и почерпена с истинска пица, а не само коричка 🤓🤓🤓

# 167
Честити да са всички минали рожденици! Нека всички са много здрави, весели игриви и много, много щастливи! 🎂

При нас наблюдавам ново явление от известно време-само да му напусна периметъра, да го оставя сам или да изляза от стаята и запичва истеричен плач, който може да бъде успокоен само с взимане на ръце и прегръдка. Бях чела преди известно време, че около годинката бебетата осъзнават, че не са едно цяло с майката. Надявам се това да е причината, а не да е много привързан към мен. Иначе ако изляза от вкъщи и таткото го гледа няколко часа няма драми. Някоя да е или да е била в сходна ситуация?

# 168
Честити да са всички минали рожденици! Нека всички са много здрави, весели игриви и много, много щастливи! 🎂

При нас наблюдавам ново явление от известно време-само да му напусна периметъра, да го оставя сам или да изляза от стаята и запичва истеричен плач, който може да бъде успокоен само с взимане на ръце и прегръдка. Бях чела преди известно време, че около годинката бебетата осъзнават, че не са едно цяло с майката. Надявам се това да е причината, а не да е много привързан към мен. Иначе ако изляза от вкъщи и таткото го гледа няколко часа няма драми. Някоя да е или да е била в сходна ситуация?

Да Simple Smile никое бебе май не обича да бъде само. Обаче ако се е заиграла, катери се или яде мляко, няма проблем да ме види, че излизам от стаята. Зависи колко й е скучно в дадения момент според мен.

Аз да питам колко тежат вашите бебоци и височина, Райна е 9,350 кг и последните 3 месеца е качила едва 200-300 гр. Към 78 см е, не ми изглежда слаба. Чудя се и дали не я храня малко - сутрин мляко около 200 мл, закуска макарони, юфка, попара, голяма пълна купичка по моите представи, обяд 220 гр от кухнята, следобедна закуска плод с бисквита или каша, или варени безглутенови ядки, вечеря 220 гр супа от кухнята и после мляко преди сън около 150-180 мл успява.

Ще се радвам да споделите вашето меню. И се чудя дали към обяда да не добавя супа или десерт. Защото когато и да й предложиш храна, не отказва. Може да дъвче бисквити, сухари постоянно

# 169
Честити да са всички, които са имали рождени дни 🥰!

При нас страхът от изоставяне си го има от много време. Понякога е по-силно, друг път не отразява толкова. Иначе майка ми си я гледа спокойно по 2 дена, без да ме търси.

Михаела яде различни количества всеки ден. Сутрин пие 120мл мляко и след час и половина закусва. Обикновено не си изяжда купичката. Обядът ѝ не стига 200 грама почти никога, СЗ и вечерята също. Преди сън пие 120 мл. мляко в най-добрия случай, често не го изпива.
Не съм я теглила скоро, сигурно е към 10 кг. и 75-6см.

# 170
звярът преди повече от месец я измериха 80 см, а от тогава се е издължила още... предполагам че е поне 82-3. тогава е била 9550, а онзи ден я теглих и беше 10150. другата седмица сме на консултация и за ваксина и ще я претеглят и измерят. не е дебела. ако не е с яка и шапка, даже бузи няма.
яде така:
7:30 ам - 120-150
9:00 каша 150-200гр или супата от предния ден 150гр + 1 сухар + сирене около 20гр.
13:00 основното или супата от кухнята 200-230 гр ( слагам добавки обикновено като лъжица кускус и/или сирене)
16:30-17:00 десерт от кухнята 190 гр или кисело мляко/извара/ каша с плодово пюре (под 200гр)
20:00 каша с ам и бисквити и 1-2 лъжички плодово пюре 220-250гр общо

върви като ръст и тегло като бебе на 18м, а и дрехите повечето са така. дрехи за 18 м (различни марки от испания) са й широки, но на дължина са ок. от sinsay и пепко 86 размер са й къси, от лидл 80 ги изпълва на дължина. от хм 80 са й ок, но скоро ще са малки. от okaidi носи размер 18 месеца и някои дрехи ги опъва доста ( късички идват, но пък широки).

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 15:52 от sin_zaek

# 171
звярът преди повече от месец я измериха 80 см, а от тогава се е издължила още... предполагам че е поне 82-3. тогава е била 9550, а онзи ден я теглих и беше 10150. другата седмица сме на консултация и за ваксина и ще я претеглят и измерят. не е дебела. ако не е с яка и шапка, даже бузи няма.
яде така:
7:30 ам - 120-150
9:00 каша 150-200гр или супата от предния ден 150гр + 1 сухар + сирене около 20гр.
13:00 основното или супата от кухнята 200-230 гр ( слагам добавки обикновено като лъжица кускус и/или сирене)
16:30-17:00 десерт от кухнята 190 гр или кисело мляко/извара/ каша с плодово пюре (под 200гр)
20:00 каша с ам и бисквити и 1-2 лъжички плодово пюре 220-250гр общо

върви като ръст и тегло като бебе на 18м, а и дрехите повечето са така. дрехи за 18 м (различни марки от испания) са й широки, но на дължина са ок. от sinsay и пепко 86 размер са й къси, от лидл 80 ги изпълва на дължина. от хм 80 са й ок, но скоро ще са малки. от okaidi носи размер 18 месеца и някои дрехи ги опъва доста ( късички идват, но пък широки).
За ваксина за морбили ли става въпрос? Тя от каква възраст точно се поставя? Май и при нас ще е скоро.

# 172
не. синфлорикс или там както се води.. реваксинация за пневмококи.. така поне разбрах. морбилите май е по-нататък... ако е за морбили ще трябва да отложим, защото началото на април пътуваме за мадрид.

# 173
  • София
От няколко дни и при нас в същия глас- не мога да мръдна далеч от него и само се гуши,точно вкопчен е думата. На таткото мога да го оставя,но ако сме си тримата у дома и мръдна без да ме вижда,пак недоволства и почва мамамамамама. Пък до скоро не беше така.

Този месец е гОла вОда от към качване - само 1 см и 60 гр. Вярно,че не се спира и за миг,но си се храни добре. Мисля го...
74см и 8400 го измериха на десети. На 28-ми прави 11 месеца,иначе е качил 27 см от раждането и казват,че е супер. Днес омете 260 грама порция,така че ще гледам да не кукуригам.

[quote author=RoseDawn link=topic=1405710.msg44499301#msg44499301 date=1648024372

[/quote]

# 174
Хей, здравейте!
Малко извън темата, но в това хубаво време има ли мами, които искат да си направим една среща в Южния парк ?

# 175
Честит рожден ден на малката Михаела, belle! На такъв хубав ден, Благовещение. Да ти е жива, здрава и много щастлива! Малко ангелче❤

Малчо е 77-8см и точно 10кг.

# 176
Благодаря, Иси 💕. Днес ще е партито, дано мине добре, че ми е напрегнато как ще се държи.

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 17:59 от Belle_

# 177
прекрасна! да расте здрава и щастлива!!!

# 178
Момичета нашия рожден ден мина прекрасно! Беше още от рано кръщенето към 10:30 и после трудно заспа в количката за над половин час, не ми се беше случвало, но заспа. Спинка прилично 2ч, обикновенно спи три, но беше добре, аз бях решила, че и без сън ще минем. След това беше самото бебешко парти и понеже около нас много бебета между 6м и 2г се получи бебешки купон😁 Сега преди малко хипер изморен заспа, ние също си лягаме и реших да пиша😊

# 179
Честит рожден ден и на малкия, Иси! Да расте здрав и щастлив 🎉. Радвам се, че е минало всичко добре.
Нашият празник беше вчера. В църквата беше страшно, опищя всичко още с влизането, та до края 😃. Иначе в ресторанта беше добре.

Днес правим опит с 1 дрямка да видим как ще е нощният сън, че това будуване ме побърква. Нямаше проблем с интервалите 5 и 5:30. Спа 2 часа на обяд, сега ще видим как ще е през нощта.

Общи условия

Активация на акаунт