Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 5

• 35 192
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Така е! Пътища различни. Че понякога и грешните пак водят до финала 😀
Случвало се е неведнъж! Напълно погрешни разсъждения, а нацелват верния отговор, да им се не види и късметлиите 😂

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 14:09 от птица

# 466
Жокер "Публиката" - и 30 души да са, сигурно са им казали да гласуват задължително. И резултатът може да се представи в проценти. Ако случайно само 1 човек от 30 гласува, не е правилно да  мислим, че ще е 3%, 0%, 0%.0% (общо не е 100%), а процентът ще се изчислява на база на гласувалите, а те са 1, и резултатът ще бъде 100%, 0%, 0%, 0%. Това пък би подвело участника страшно много, в този случай ще му пуснат някоя диграмка- предварително подготвена.

Имах предвид, че ако за един конкретен отговор е гласувал един от 30-ина човека, процентът за този отговор ще е 3%, а останалите 97% ще са разпределени между другите отговори. Тъй като не може да гласува половин или четвърт човек, ако не е гласувал никой за даден отговор, процентът ще е нула. А съм виждал процентите 1 и 2 в този сезон. В предишни сезони с 60-80-100 зрителя е било възможно, примерно 1 човек от 71 е около 1.4%, закръгля се на 1%.

Помагат на лесните въпроси, но на по-трудните е доста некоректно да си измислят проценти, освен ако не е винаги в полза на състезателя... Надали измислят проценти на тях, освен ако не им е някой, който им е голям любимец в стил Жанин (нищо лично към нея).

Целта ми не е да критикувам излишно, просто другите съмнения за намеси поне са в сивата територия и може да повярваме (с повече желание), че има шанс всичко да е съвпадение в името на по-забавна игра...

# 467
Чел е нашите коментари да се разчупи!
Ако някой от предаването наистина чете тук, бих помолила да вкарат малко нови въпроси след 11-тия в онлайн играта, че вече е скучно да се превърта наизуст. Минеш ли десетия, ставаш бот.

# 468
Жокер "Публиката" - и 30 души да са, сигурно са им казали да гласуват задължително. И резултатът може да се представи в проценти. Ако случайно само 1 човек от 30 гласува, не е правилно да  мислим, че ще е 3%, 0%, 0%.0% (общо не е 100%), а процентът ще се изчислява на база на гласувалите, а те са 1, и резултатът ще бъде 100%, 0%, 0%, 0%. Това пък би подвело участника страшно много, в този случай ще му пуснат някоя диграмка- предварително подготвена.

Имах предвид, че ако за един конкретен отговор е гласувал един от 30-ина човека, процентът за този отговор ще е 3%, а останалите 97% ще са разпределени между другите отговори. Тъй като не може да гласува половин или четвърт човек, ако не е гласувал никой за даден отговор, процентът ще е нула. А съм виждал процентите 1 и 2 в този сезон. В предишни сезони с 60-80-100 зрителя е било възможно, примерно 1 човек от 71 е около 1.4%, закръгля се на 1%.

Помагат на лесните въпроси, но на по-трудните е доста некоректно да си измислят проценти, освен ако не е винаги в полза на състезателя... Надали измислят проценти на тях, освен ако не им е някой, който им е голям любимец в стил Жанин (нищо лично към нея).

Целта ми не е да критикувам излишно, просто другите съмнения за намеси поне са в сивата територия и може да повярваме (с повече желание), че има шанс всичко да е съвпадение в името на по-забавна игра...
Можеш ли да опишеш как точно се снима? Май си бил в публиката или играч, не помня. Връщат ли се много, да преснимат някои моменти? Колко бързо върви снимачния процес? Случва ли се играчът да чака, а тези зад пулта , да си дискутират коя диаграма да му пуснат, или как да манат 2 отговора от 50:50 жокера?  Бил ли си свидетел на фалове, примерно, някой от публиката подсказал, или Билалов се улял в подсказването, или решили, че въпросът е некоректен, и го заменят с друг?

# 469
  • Бургас
А може би участниците в публиката и състезателите подписват някакви договори? /Отговорът може да бъде само едносричен./

# 470
  • софия
В момента набират публика за заснемане на нови епизоди. Има някакво заплащане + храна - 8 ч. снимачен ден. Ако ви е толкова интересно какво се случва в студиото, може да се пробвате.

Съгласна съм с един от предните коментари, че има огромна разлика межу поколенията и техните интереси. Не мога да повярвам, че има изписани 5 стр. с критика, че не знае кой е Пол Маккартни. Това ли ми е определящото живота знание - да знам всички известни музиканти от близкото минало? По вашата логика след като не знам всички членове на AC/DC например, съм глупава?! В днешно време има дооста по-важни неща, които е добре да се знаят.

# 471
Моето мнение е че широката обща култура не бива да се създава целенасочено - в смисъл да зубриш енциклопедии и данни. Просто си има хора които обичат да научават нови и най-различни неща, примерно като мен. И да, ако нямаш една насоченост, предпоставеност да запомняш нещо от някоя област, е много по-трудно, и нещата се забравят бързо.
Например искам да понапредна поне малко в математиката, но не ми се получава никак.
Иначе най-интересното в тези предавания е точно логиката на достигане до верния отговор, по-точно интересните разсъждения. А те са наистина интересни, когато освен логика се използват и много най-различни знания, та пак достигаме до общата култура.

# 472
Пепина, не знам доколко е релевантно вече - аз ходих няколко пъти публика, когато беше още с Ники Кънчев.
Екипът явно е (бил) доста добре смазана машина, защото нямаше нищо от това, което питаш. Снимането вървеше плавно, няма сега седим и чакаме, нямаше презаснимане на въпроси и тн. Предполагам, че когато екипът иска малко време, преди да се мине на следващия въпрос (или по време на самия въпрос), това се казва на водещия, който задава лични въпроси на участника, водят някакъв разговор, анализират се отговори и ненужното после се реже при монтажа. И всичко се е правило по начин, който да не покаже на публиката, че тук има нещо нередно. Предполагам, че сега е същото, защото имам спомен, че част от екипа е същия (Билалов май го каза в някакво интервю).
Иначе се снимаха епизоди на конвейр - от сутрин 9-10 до вечерта към 20-21. Не знам дали бяхме по 100 човека в залата (едва ли, 60-70 макс според мен), но и тогава нямаше машинка за гласуване за всеки - като седнеш, ако има свободна машинка на твоята седалка или на съседна, взимаш я и гласуваш, ако участникът поиска жокер.
Всъщност никъде не е казано, че 100% публика означава 100 човека.
Готино беше, на мен ми беше много интересно (а и съм фен на шоуто от дете) и когато влизахме в залата, бързах да седна на местата, които се хващат от камерата (за един час ги научаваш), за да се гледам по телевизията после JoyJoyJoy

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 13:19 от Donna Paulsen

# 473
Не знам дали бяхме по 100 човека в залата (едва ли, 60-70 макс според мен), но и тогава нямаше машинка за гласуване за всеки - като седнеш, ако има свободна машинка на твоята седалка или на съседна, взимаш я и гласуваш, ако участникът поиска жокер.
Всъщност никъде не е казано, че 100% публика означава 100 човека.
Интересно, винаги съм си мислела, че гласува всеки от публиката, незнайно защо. Струва ми се логично да е така, като ми кажат "помощ от публиката" и се показват анонимни резултати от вот, тълкуването му за мен е всеки от публиката се ангажира да сподели как би отговорил той на въпроса, ако беше на мястото на участника. Много съм наивна значи Simple Smile

# 474
Аз съм сигурна, че процентите са нагласени и няма никакво значение колко човека и как точно са гласували.

# 475
...
Всъщност никъде не е казано, че 100% публика означава 100 човека...
Именно! Аз затова се позачудих на прекаленото .взиране и твърде сложните изчисления преди няколко страници Simple Smile
Имат си някаква своя методика на изчисляване. Закръглят до цяло число. 30 човека/апарата са 100 % (и те са си!), 1 апарат е 1%, 15 са 50 %, 8 са 26 % и така.
Съвсем да си ги измислят и нагласяват, не вярвам.
А и какво значение има чак толкова. Шоу е!
Раздават от 500 до 1500 лв. хонорар за смелостта да цъфнеш там и се изложиш с невежеството си  Joy

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 21:00 от птица

# 476
Какво е невежество? Мислила съм си какво би станало, ако в предаването участва някой, който е корифей в дадена област. Високо образован. Интелектуалец. До каква сума би стигнал. Ако не знае такива жизненоважни въпроси като например коя певица е  е отслабнала, коя живее в Швейцария и колко е завършил някакъв си мач.

# 477
И все пак, това не е Минута е много, където се участваше в определени категории. Тук задават въпроси, за които се предполага, че обикновен средностатистически човек ще може да отговори.

# 478
Ами не би стигнал, шоуто е шоу, да знаеш/да си чувал от всичко по-малко. Ако си корифей в дадена област, а въпросите са от 15 други области, това какво те грее? Концепцията тук е съвсем различна. Печели не този, който има страхотни знания в дадена област, а този който е адаптивен, чувал е/знае по нещо от различни области, а за останалото може да разсъждава.

# 479
Трябва много да следиш новините и да си добър в история и география, и имаш доста добър шанс според мен Simple Smile останала съм с впечатлението, че такива са най-често задаваните въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт