Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 5

• 35 182
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
Много "социално " е това предаване във Франция. Имали са едни пари за раздаване, дадоха ги на човека,  а той, милият, такова "мислене" му хвърли.

# 526
  • Велико Търново
Недоволна, то не е задължително да знаеш френски. Аз също не знам. Но знам, че Тера инкогнита е непозната земя и Тера нова е нова земя. Гравитирането е ясно. Общо взето по усещане може да се разбере какъв е въпросът. Както и да е, де. Много по-важното е, че и участникът, и публиката разбират. Satisfied

# 527
Ох, този ме разби, с глас се смях Joy

В ютюб има много клипове с откъси от играта в цял свят, интересни са компилациите с 15тите въпроси.
Ще ви пусна обаче най-доброто от "обади се на приятел"
https://www.youtube.com/watch?v=wCaU3gS2TSw

Личният ми номер едно - задават на участник долния въпрос . Той казва - искам да се обадя на приятел. Водещият коментира - трябва да е някой здраво пиещ приятел, при което участникът допълва - ще се обадя на майка ми. Joy
Е, майката закова верния отговор от раз!
А, за протокола - става дума за шоуто във Великобритания, не е на Балканите, където си знаем отговора Simple Smile

# 528
По въпроса за "калинката" - сосна е бор, а "ягода" може да бъде "зрънце" или както по-горе беше написано - малките плодчета на различни храсти също могат да бъдат наречени с "ягода......". В интерес на истината, аз съм завършила Руската гимназия и тази песен сме я пели в хора на училището, все още почти я помня наизуст, но и аз за момент се обърках - чуваш калинка, малинка, ягода.... за хора, които не знаят добре езика, а и че има дърво "калина" /аз го знам от "Калина Алена", прекрасен филм/, е много трудно да направят разлика между насекомо и растение. Всъщност това си беше въпрос едва ли не на чужд език.

Днес много ми хареса логиката на участничката за въпроса с Буцифала - освен логика имаше и познания. А иначе, доколкото си спомням Буцифал /коня/ преживява смъртта на Александър Македонски, който е бил блестящ пълководец и завоевател и е жалко, че умира толкова млад.

# 529
Ох, някои хора от какви работи се шокират.
Аз почти никога не помня авторите(чуждите) на книгите, които съм прочела и какво от това? Такъв тип памет имам-имена не помня, помня цифри.

# 530
  • Велико Търново
Потърсих за града, основан от Александър Македонски. В това, което намерих, пишеше, че именно в битката за селището, на чието място е издигнат градът, конят е бил смъртно ранен. Т.е. не е надживял господаря си.

# 531
Относно Буцефала отново се учудих от жокера. Пишеш в Гугъл Буцефала и веднага излиза Пакистан. Не разбирам какъв е проблема. Чудя се дали пък не почват да пишат целия въпрос в сърч бара? Thinking

# 532
Според мен ровеше в собствените си чекмеджета, а не в Гугъл.

# 533
  • Далечният изток
Да, а беше точно въпрос за Гугъл.

# 534
  • Пловдив
По въпроса за "калинката" - сосна е бор, а "ягода" може да бъде "зрънце" или както по-горе беше написано - малките плодчета на различни храсти също могат да бъдат наречени с "ягода......". В интерес на истината, аз съм завършила Руската гимназия и тази песен сме я пели в хора на училището, все още почти я помня наизуст, но и аз за момент се обърках - чуваш калинка, малинка, ягода.... за хора, които не знаят добре езика, а и че има дърво "калина" /аз го знам от "Калина Алена", прекрасен филм/, е много трудно да направят разлика между насекомо и растение. Всъщност това си беше въпрос едва ли не на чужд език.

Днес много ми хареса логиката на участничката за въпроса с Буцифала - освен логика имаше и познания. А иначе, доколкото си спомням Буцифал /коня/ преживява смъртта на Александър Македонски, който е бил блестящ пълководец и завоевател и е жалко, че умира толкова млад.
Моят топ фаворит е този младеж.
https://youtu.be/gjfg5tS3nDs

# 535
Еха, познах въпрос за 250 000 паунда. Онзи за режисьора, при това не съм някакъв филмов фен.
Ама за режисьор Реноар съм чувала. Simple Smile

# 536
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
E, сякаш не виждате какви "младежи" са сред публиката?
И са едни и същи лица- явно агенцията за подбор събира публика за всички телевизии. Съдебен спор, Стани богат, Референдум и други подобни. За пенсионери е добре- седят на топло цял ден, дават им по един сандвич тип "училищен", пият по една студена вода и на изпроводяк ги закичват с едни 15 лв.
А да не забравяме и чисто психологическия фактор- "Миче, вчера те гледах в "Стани богат", много добре изглеждаше с това тъмночервенто червило. Ех, голяма работа си, само ти от входа стана човек!".
Без да навлизам в подробности, но не смятам че човек може да се издържа с подобна дейност. Хората го правят от нужда от допълнителен доход, не от други желания.
П.с. В студиото на Стани богат няма отопление, както и в повечето тв студиа. За това и повечето от публиката си седи с якетата.

# 537
  • Велико Търново
Снощи, докато даваха въпроса още, си мислех, че е идеален за търсене в Гугъл. Е да, ама не - написах "Буцефала" и в резултатите Пакистан съвсем не се появи веднага. Повечето бяха за самия кон. На шесто място излезе "Александрия Буцефална", като за да се разбере местоположението, не е достатъчно да се прочете само началото на статията. Едва когато се напише "град Буцефала", на второ място се появява резултат, при това за "БуцефалИЯ", където вече може да се види, че градът се е намирал в днешен Пакистан.
След снощи явно доста са се увеличили търсенията, защото днес, на друг компютър, търсачката вече дори ми предлага търсения по подразбиране.

# 538
Напротив. Излиза веднага, но е на английски.

# 539
А на въпроса за Даяна снощи, тази жена колко беше убедена, че Даяна била от бедно семейство и й трябвали пари и затова работила като детска учителка. Даже 2 пъти го повтори. Даяна въобще не е от бедно семейство, тя си е от благороднически род, затова е зора да я омъжат за Чарлз. И на водещия не му ли пишат някакви бележки след въпросите, поне да разкаже най-елементарни факти, а не да я оставят да повтаря неверни неща в ефир.

Общи условия

Активация на акаунт