Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 5

• 35 191
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Къде се намира студиото?
Има ли някакъв кастинг/тест за участие като публика?

# 481
Жокер "Обади се на приятел" - защо да се наложат правила, че да им се отнеме достъп до мрежата?
Така или иначе някой помага на участника, но не само, защото с  умението да си формулира въпроса, участникът също много може да си помогне. За толкова малко време си е умение Приятелят да намери точния отговор, че и да го каже (изключва въпросите с един клик до отговора). Има въпроси, където трява да кликнеш и четирите отговора евентуално.

Жокер "Публиката" - и 30 души да са, сигурно са им казали да гласуват задължително. И резултатът може да се представи в проценти. Ако случайно само 1 човек от 30 гласува, не е правилно да  мислим, че ще е 3%, 0%, 0%.0% (общо не е 100%), а процентът ще се изчислява на база на гласувалите, а те са 1, и резултатът ще бъде 100%, 0%, 0%, 0%. Това пък би подвело участника страшно много, в този случай ще му пуснат някоя диграмка- предварително подготвена.

"Какво се пее в популярната руска песен "Калинка моя"- насекомо, растение, танк, ударничка?
  --Счетоводителят можеше да не ползва жокер, ако беше се сетил, че калинка е насекомо само на български, а песента е руска.
Тая песен е супер популярна, има ли човек, който да не знае как продължава припева ( като ягода в градинка, калинка мая).
Не знам руски, нито какво значи калинка, но песента я знам от 5-6 годишна

# 482
Ами аз специално сбърках на този въпрос, точно заради текста "като ягода в градинка".. растението, което прилича на ягода в градинка е.. ами ягода. Затова реших, че се сравнява някакво животно с ягодата. Руски не знам, и от въпросната песен съм чувала само това изречение Simple Smile

# 483
  • софия
Скрит текст:

Не знам дали е позволено, но оставям допълнителна информация за участието като публика.

# 484
Скрит текст:
В момента набират публика за заснемане на нови епизоди. Има някакво заплащане + храна - 8 ч. снимачен ден. Ако ви е толкова интересно какво се случва в студиото, може да се пробвате.

Съгласна съм с един от предните коментари, че има огромна разлика межу поколенията и техните интереси. Не мога да повярвам, че има изписани 5 стр. с критика, че не знае кой е Пол Маккартни. Това ли ми е определящото живота знание - да знам всички известни музиканти от близкото минало? По вашата логика след като не знам всички членове на AC/DC например, съм глупава?! В днешно време има дооста по-важни неща, които е добре да се знаят.
Е, има известна разлика между "Бийтълс" и AC/DC – "Бийтълс" са поставили основите на съвременната популярна музика, докато AC/DC е една от многото групи след тях (не искам да обидя по никакъв начин феновете им). Но с останалото съм съгласна – дори и при това положение не е задължително всички да знаят кои са. А и ако просто знаят кои са, но оттам нататък не знаят кой знае какви подробности, пак може да се издънят на някой по-елементарен въпрос. Искам да кажа, че не може да има мерило. Ето например тези деца знаят кои са "Бийтълс", защото баща им ги е научил, но ако човек не се интересува от по-стара музика или просто не се интересува много от музика, може и да не ги е чувал.
Скрит текст:

Иначе и аз не се интересувам от спорт (някой по-горе беше написал същото) и нямам намерение да се ограмотявам, само и само да изглеждам начетена. Така че разбирам тези, които не се интересуват кой знае колко от музика. Simple Smile

# 485
Макар че не съм го гледал отдавна се ориентирам по постовете нагоре - за човек , който постига висок % на тестове за обща култура, не бих казал че отговорите ми биха били много лесни :
- за Калинката - знам за дървото, а другите неща са встрани и е нереално да бъдат възпети в такава култова песен, така че за мен това е лесно.
-за Адел, без да съм и никакъв фен, даже не бих разпознал нито една нейна песен, но четейки новините в нета постоянно виждам нейни снимки, и разликата преди и сега е очевадна.
- Априлци - там разсъжденията са логични и без човек да е навътре с географията ; макар че по разни причини съм запознат горе-долу със района, просто Севлиево е отдавна град, само като се види годината и се изяснява.
- соса ,,рънч" обаче не бих могъл да разгадая, може би ако се постави по определен начин въпроса и отпаднат нелогичните.
Нещата не се свеждат само до знания...само за сравнение наскоро реших да пробвам едни онлайн тестове за ученици - всякакви от 7 до 12 клас - да речем че дори и на математиките изкарвах от 3 до 5 основно с логика, без да знам почти никакви формули, в един момент отхвърляш нелогичните/невъзможни отговори, и пробваш с останалото / това разбира се без да решавам подробно задачите /.

# 486
И все пак, това не е Минута е много, където се участваше в определени категории. Тук задават въпроси, за които се предполага, че обикновен средностатистически човек ще може да отговори.

Не сте ме разбрали. Разсъждавах дали може да бъде наречен невежа високо образован човек, който не знае отговорите на въпроси тип килограмите на Адел. И също така докъде би стигнал с логика, разсъждения и тактика на използване на жокери. Но такъв не би се явил.

# 487
Адел ми е много любима певица, за диетата й яко се тръбеше във всички медии. Явно са проспали тази новина.
За Маккартни- по метода на изключване. Не следя всички новини за него, а Симпсън не мога да ги понасям.
Калинка е име на жена, не е дърво, песента е любовна. Дирих в Гугъл, това е песен на Червената армия, явно войник възпява любимата си.

# 488
Ами не е вярно. Навсякъде, където е публикуван текстът на песента, "калинка" е с малка буква. Освен това има песен
Ой цветет калина, в поле у ручья.

# 489
Скрит текст:
Адел ми е много любима певица, за диетата й яко се тръбеше във всички медии. Явно са проспали тази новина.
За Маккартни- по метода на изключване. Не следя всички новини за него, а Симпсън не мога да ги понасям.
Калинка е име на жена, не е дърво, песента е любовна. Дирих в Гугъл, това е песен на Червената армия, явно войник възпява любимата си.

Да, да, ама не. Калина :

"Калинка" (от растението калина, също известна като "Калинка-малинка"), руска песен написана от Иван Петрович Ларионов в народен стил.

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 15:55 от pticasprujina

# 490
Може, аз четох превод на български на песента. На мен ми звучи като сравнение на цветовете на дървото Калина с ягода.
Не е добър преводът, но за мен това е възпяване на любимата под плодово -дървесна алегория
Калинке , Калинке, Калинке моя26
В градина с ягоди , малинке ,малинке моя
О Калинке , Калинке, Калинке моя
В градина с ягоди , малинке ,малинке моя

Красавица , с душа на девица ,
Заобичай мен...
Аи , люли , люли,
Аи , люли , люли,
Заобичай мен...
https://lyricstranslate.com/bg/kalinka-kalinke.html

# 491
  • Велико Търново
Дори и така да е, Калинка не е името на любимата.
Аз даже в руския не се сещам да има име Калина.

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 16:20 от DamaPika

# 492
И все пак, това не е Минута е много, където се участваше в определени категории. Тук задават въпроси, за които се предполага, че обикновен средностатистически човек ще може да отговори.

Не сте ме разбрали. Разсъждавах дали може да бъде наречен невежа високо образован човек, който не знае отговорите на въпроси тип килограмите на Адел. И също така докъде би стигнал с логика, разсъждения и тактика на използване на жокери. Но такъв не би се явил.
Да, определено един тесен специалист може да бъде наречен невежа. Ако е професор по квантова физика, но няма и най-бегла представа да речем от география - примерно мисли, че водопадът Виктория е в Северна Америка, той е невежа в тази област. Затова е по-добре да не ходи да се излага по телевизията.

# 493
Е това нещо изобщо не прилича на ягода Stuck Out Tongue

# 494
  • Пловдив
Е това нещо изобщо не прилича на ягода Stuck Out Tongue
На руски ягода не означава същото като на български.
Ягода е малък месест плод на тревисти или храстовидни растения - на касис, ягода, малина, къпина, боровинка, дренки, годжи-бери, дори на хвойната плодчетата са ягода.

Общи условия

Активация на акаунт