Избор на вино # 2

• 56 938
  • 661
  •   2
Отговори
# 135
Пак да кажа за изба Ялово. От два дни пием един червен  Асамблаж.
Както казах и преди не е зле, но за подобни пари има по-хубави наши.
Тази бутилка си беше за хвърляне обаче,. Сигурно имаше над 2 пръста утайка, тези не са ли чували, за махане на  винената кал, все пак не пия вино от 4лв от пазара, нито е някое 20 годишно..
 Реално след половината бутилка  нямаш как да се пие и замина в канала.

# 136
  • София
Alexslav - неприятна, но и любопитна е случката ти с изба Ялово. Съжалявам, че се е стигнално до такъв момент. Опитвал съм на изложение техни червени вина и много ми харесаха. Помниш ли, тази мътна бутилка коя реколта е? Подозирам е някоя по-стара... Към края на миналата година се притесних за някои вина в мини колекцията ми, като Angels Estate DENEB Syrah 2013, също любимия Загрей Виница Мавруд 2013 и някои други такива, че по същия начин ще заминат и ги изпихме по празниците. Мисля, че ако ги бях оставил, може би към края на настоящата година, и аз щях да ги изливам в мивката. На косъм се разминах. Сега се сещам, че имах случай миналата година с подарък много хубаво италианско червено вино 2014, което на дъното имаше парцалки, но за радост не оказаха никакво влияние на качествата на виното.
Wine GlassWine Glass

# 137
Това е нашето от снощи и е доста добро. 4,80 евро във фирмен магазин. Аз вчера заредих с различни бели. Купих и аспержи и ягоди . Още ягодите не са като през юни, но пак бяха от местни производители и добри

# 138
Alexslav - неприятна, но и любопитна е случката ти с изба Ялово. Съжалявам, че се е стигнално до такъв момент. Опитвал съм на изложение техни червени вина и много ми харесаха. Помниш ли, тази мътна бутилка коя реколта е? Подозирам е някоя по-стара... Към края на миналата година се притесних за някои вина в мини колекцията ми, като Angels Estate DENEB Syrah 2013, също любимия Загрей Виница Мавруд 2013 и някои други такива, че по същия начин ще заминат и ги изпихме по празниците. Мисля, че ако ги бях оставил, може би към края на настоящата година, и аз щях да ги изливам в мивката. На косъм се разминах. Сега се сещам, че имах случай миналата година с подарък много хубаво италианско червено вино 2014, което на дъното имаше парцалки, но за радост не оказаха никакво влияние на качествата на виното.
Wine GlassWine Glass

2018 е реколтата, купувано е тази зима от тях.

# 139
Wine GlassWine Glass

Преди месец изпих последната бутилка Асамблаж 2018, положението беше идентично..
Съжалявам, но не бих повторил от тях. 1/3 го хвърлихме, защото не ставаше за пиене.
Все пак не купувам домашно вино от 5лв литъра..

# 140
  • София
Alexslav - Явно тази партида е заминала. Frowning1

Понасъбрах някои впечатления от различни чужди и български вина, но няма да пиша дълги пространни постове.
Последно, много ми допадна: Меди Вали Great Bulgaria  2019. Мисля, че на пазар в момента, актуалната реколта е 2020.
https://www.medivalleywinery.com/wines/butikovo-vino-great-bulgaria/

Чудесен купаж от традиционни родни сортове: Мелник, Мавруд, Рубин и Гъмза, като виното е сочно, обло, вкусно, но и с достатъчно характер. На всички, които го опитахме ни хареса доста. Усещам го със средно към плътно тяло, има обем и плодов характер, но и дълбочина, особено като вземе малко въздух, аромата му е прекрасен.

# 141
Аз опитах едно корсиканско розе и то от фирмен магазин и ... ами немското по-ми допада.

# 142
Не мога да разбера, каква е тази простотия всеки втори производител и магазин  като няма какво да напише и се започва с бутиково вино, за ценители и т.н., все едно е нещо уникално за по 5000лв..Визирам виното от линка по-нагоре.
Може и да е хубаво, ама още на пръв поглед и дразни..

# 143
  • София
Не мога да разбера, каква е тази простотия всеки втори производител и магазин  като няма какво да напише и се започва с бутиково вино, за ценители и т.н., все едно е нещо уникално за по 5000лв..Визирам виното от линка по-нагоре.

Alexslav - Не мога да разбера на какво се корени Вашето непрестанно и безкрайно недоволство!?!?
Каквото и да се спомене, под каквато и да е форма, Вие сте на контра. Никакъв смисъл не виждам от тази тема.
Ако има адекватни администратори в bg-mamma, моля ги сърдечно да затворят тази тема и всяка друга свързана с Вино.

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 19:28 от Deetron

# 144
Не мога да разбера, каква е тази простотия всеки втори производител и магазин  като няма какво да напише и се започва с бутиково вино, за ценители и т.н., все едно е нещо уникално за по 5000лв..Визирам виното от линка по-нагоре.

Alexslav - Не мога да разбера на какво се корени Вашето непрестанно и безкрайно недоволство!?!?
Каквото и да се спомене, под каквато и да е форма, Вие сте на контра. Никакъв смисъл не виждам от тази тема.
Ако има адекватни администратори в bg-mamma, моля ги сърдечно да затворят тази тема и всяка друга свързана с Вино.

Моля, моля!! Не съм съгласна да затворят темата заради един обикновен хейтър, какъвто може да се срещне във всеки форум, подфорум, тема!
Не пиша често, но чета редовно тук. Много ми допадат Вашите ревюта, Deetron, както и на още няколко потребители - няма да изброявам имена, за да не пропусна някого.
По конкретния казус - виното, което споделихте с последния линк, наистина е за ценители и това не е клише. Съвсем не е защото няма какво да напишат, ама човек като няма какво да напише, а много му се иска да се изкаже, обвинява другите в това, от което сам страда - безсилие.
Купаж от четири традиционни български сорта - ами за познавачи е, да! Ще го опитам с удоволствие.

Напоследък в Пловдив, където живея, местата, в които се организират дегустации на вина, се увеличиха и това ме прави много щастлива Heart Eyes
Аз "специализирам" в българските сортове и последното ми "откритие" е тамянката на Братанов, на която тази вечер се насладихме в компанията на бяла риба с доматена салца с тиквички на фурна.
Моля, не затваряйте темата Blush

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 08:56 от Vetrena

# 145
  • Пловдив
Тази Тамянка е супер, да Simple Smile
Ама споделяй и местата за дегустация в Пловдив. Полезно ще е .

# 146
Тази Тамянка е супер, да Simple Smile
Ама споделяй и местата за дегустация в Пловдив. Полезно ще е .

С удоволствие 😊
През последните 6-7 месеца в магазина
за вино “Z-Wine” се събира чудесно винено общество от любители задълбочени познавачи. Собственикът организира дегустации всяка седмица, идват технолози на различни български винарни да представят своите творения.
Много е хубаво и във винен бар “Чаша” - там собствениците са млади хора с малко по-различен и очарователен подход към вечната напитка. Всяка седмица имат по нещо.
Харесват ми и дегустациите, организирани в енотека “Бендида” или “Дегусто стейшън” (едни и същи собственици) - изключително професионални и обогатяващи.
По-рядко се организират, затова трябва да се следят по-изкъсо ФБ страниците на двете местенца.

# 147
  • на последния етаж
Много ни хареса розето на Тера Тангра. Много добро съотношение цена-качество.
Моля споделяйте и места/събития за дегустация в София - никога не съм ходила, а бих искала. ☺️

# 148
има разбъркване на мненията. това мое мнение е от преди 3 м. някъде
последно писах за едно корсиканско, но изхвърлих бутилката

# 149
Гледам, че има размисли и страсти по повод моите изказвания от някои хора.
За начало не знам защо се написа, че имам непрестанно и безкрайно недоволство!?!?

Може да се види какво съм писал и колко пъти съм хвалил различни вина, да речем 50% от случаите.
Ако темата е само за хвалене и само за български вина, сменете заглавието.
Който не иска да ме чете, да ме прескача, явно има хора които ме четата, имам и благодарности.

Общи условия

Активация на акаунт