Избор на вино # 2

• 56 925
  • 661
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Моля споделяйте и места/събития за дегустация в София - никога не съм ходила, а бих искала. ☺️

Тук съм ходила доста пъти - https://www.facebook.com/grapecentralsofia
Обявяват дните за дегустации в страницата си във ФБ - трябва да се следи.

# 151
Нито е в Пловдив, нито в София, но обиколка на винарната и дегустация организират във Вила Юстина. Има ресторант и хотелска част към комплекса.

https://villayustina.com/

# 152
  • София
Много ни хареса розето на Тера Тангра. Много добро съотношение цена-качество.
Моля споделяйте и места/събития за дегустация в София - никога не съм ходила, а бих искала. ☺️

Лита - Това розе на Тера Тангра ли визирате?

Споделям и аз отлични отзиви. Cupid Сега обедно, опреснихме  впечатленията от него с реколта 2020, от Мавруд и Каберне Фран. Страхотен аромат на цвят от праскови, сметана и фин мъх, чудесно заоблено, сочно тяло с хубава  дължина и свежест на финала. Hands Plus1

# 153
  • Пловдив
Това последното за горното розе ли се отнася...?

# 154
  • София
Това последното за горното розе ли се отнася...?

Да.

# 155
  • München, Deutschland
Много ни хареса розето на Тера Тангра. Много добро съотношение цена-качество.

Лита - Това розе на Тера Тангра ли визирате?

Споделям и аз отлични отзиви. Cupid Сега обедно, опреснихме  впечатленията от него с реколта 2020, от Мавруд и Каберне Фран. Страхотен аромат на цвят от праскови, сметана и фин мъх, чудесно заоблено, сочно тяло с хубава  дължина и свежест на финала. Hands Plus1

Използвам цитата, за да не качвам пак същата снимка.

Малко по-различно мнение имам, разбира се - въпрос на вкус е. Съгласна съм за прасковената нотка, също так амен ме привлече като едно от малкото розета с мавруд изобщо. Идеята за каберне фран ксто елемент от бленда е, според мен, изключително сполучлива и би следвало да придаде една по-извисена нотка, с друг тип аромат, с по-малка дълбочина, доловим преди отпиването още. Това очаквах да се допълни в тялото от по-плътния вкус на мавруда и да се покрият и първоначалното, и последващото усещане/вкус за едно добре балансирано вино на всички нива.

Да, но не ми хареса самото миксиране и съотношение. Каберне франът доминираше, а маврудът, бидейки толкова ароматен и плътен, беше успял да се позагуби и вкусово, и ароматно, разбира се - за моя вкус. Именно това, че маврудът не изпъкваше толкова, колкото аз бих искала, извади плодовия (прасковен) аромат на преден план и го направи силно доминиращ, за мен лично и моя вкус - прекалено - и реално аз останах разочарована или поне доста по-малко очарована от това, което си представях при покупката.

Не съм експерт по вина, просто това бе моето впечатление.

Иначе вината на Тера Тангра харесвам много като качество, ниво, варианти и считам цената за съвсем ок за подобно качество. Просто точно този им екземпляр не ме впечатли...

# 156
  • София
chrissy - чудесно поднесено мнение Hands Plus1 Ще се радвам да се включвате по-често  Wine Glass

# 157
  • на последния етаж
Точно това е розето, да. Големи майстори сте в описанията, удоволствие е да ви чета.

# 158
  • София
Докато сме на вълна розе, до преди малко в обедната, с колеги това чудесно вино борихме:
Angels Estate Rose 2021

За мен, тази реколта 2021 е направо убиец! Не пише от какви сортове е, но обикновено е от 3 сорта. Намирам го меко, свежо, плодово, с тънък минерално-мъхест сух финал - приказка! Не е и скъпо - около 10лв по магазините, което го прави още по-хубав избор Smiley Гореща препоръка, ако намерите 2021, макар че и 2020 е много приятна, но последната реколта е по-полирано, но и достатъчно закачливо, младежко, поне за моя вкус.

# 159
  • München, Deutschland
О, Дийтрон, това го гледах, но не го взех, че ние сме малко по по-тежките вина. Но избата е много любима.

Иначе за тази година, живот и здраве, мисля една разходка до Мидалидаре да направим, понеже някой питаше за wine tasting по-горе... Не съм го тествала като място, само вината им. Simple Smile

# 160
  • Germany
chrissy, и аз много харесвам вината на Мидалидаре, и също исках да посетя комплекса
 им, докато не видях цените... Може и аз да не съм много в час, но ми се сториха доста високи, като за винен туризъм, и си останах само с пиенето на вино Joy Много харесвам това тяхно бяло вино:

Deetron, искам и аз такива колеги и обедни почивки! Наздраве! Благодаря за предложенията, които даваш, папката с вина за проба набъбва, само да стигна до България и се започва тестването Joy

И за да не съм съвсем спам, да похваля едно интересно вино на Сан Марцано. https://www.vineshop24.de/weine-aus-aller-welt/italien/apulien/f … non-malvasia.html
Не познавах този сорт малвазия, и затова реших да взема за проба. Много интересно вино. Свежо, минерално, зелено, с доста цитруси и една много фина горчивина, като от кората и бялата ципа на грепфрут. Ако сте пробвали оранжевото вино на Росиди, сякаш има от този тип лека горчивина и стипчивост, но тук е много по фино. Много добре се комбинира със совиньона, много ми допадна. Пивко и много приятно вино, идеално за летните жеги, и дори за плажа. Върви като аперитив или със салата, плодове, сирена и леки ястия. Цената му е много добра за това, което дава.

Благодаря на всички пишещи в темата, много ми е полезна. Наздраве!

# 161
От скоро се среща в Метро, но не винаги. 15-16лв е, но тези дни беше по 10лв.
За такива пари е повече от добро, а на фона на родните за 10лв дори да са намалени  да не говорим.

# 162
Ние бяхме до сега от петъка следобеда на къмпинг край езеро и сега къщи тъкмо си довършваме едно започнато снощи бяло , страхотно, с цена 5,20 EUR в магазина на винарната. Пускам снимки. Сори за малко изцапания заден етикет, но доста багаж се разнася насам-натам и имаше и червени вина Simple Smile На тях ще пусна снимка нататък.

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 23:26 от bella-ciao

# 163
  • Мюнхен
Аз минавам да споделя едно откритие от чисто нова българска изба - Gorun Winery. Северозападна изба от град Искър. Все още вината им не са на пазара, аз ги открих на тазгодишния Balkan Wine Festival, където обраха 2 златни и 2 сребърни медала при 5 участващи вина.

На снимката - златният медалист White Blend 2021 е купаж от кайлъшки мискет и мускат. За мен лично - изключително впечатляващо вино. Блед сламен цвят, богат нос от основно първични аромати - цитрусови и цветисти. Портокалов цвят и зрели тропически плодове. Бих казала, че е ниско киселинно или сладките плодови нотки балансират добре киселините. Виното си е сухо иначе, с доста дълъг плодов финал.

Не си спомням цената с точност. Може би беше в диапазона 12-18 лв. Препоръчвам горещо - лозята им са едва на 6 години и очевидно има много know-how, след като от раз изкарват толкова хубави вина. Другият им златен медал е за Совиньон блан, но не сме отворили бутилката все още. Smile

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 00:32 от Jinnafee

# 164
Снощи ни се беше допило нещо изстудено и си отворихме едно специално издание на ризлинг сект екстра сух.
Много го харесвам за летните вечери, взимам го от фирмен магазин на винарната за към 6 евро,  и ще си набавя още бутилки.
Пускам снимки

Общи условия

Активация на акаунт