Избор на вино # 2

• 57 010
  • 661
  •   2
Отговори
# 120
Аз отдавна говоря, че българското хубаво вино е по-скъпо от чуждото дори в трети страни или сравнявайки цената на българското тук и на испанскто в Испания.
За 10лв е почти невъзможно да се намери  нещо което да става за пиене - бе казвам хубаво.

В Европа има доста голям  избор за 5евро и като цяло стават за пиене.

Абсолютно вярно и лесно обяснимо - в Испания, Германия, Португалия производителите ползват страхотни държавни субсидии. Това им дава възможност да изкарат качествен продукт на ниска цена.
При българските винари нещата се получават от любов, ентусиазъм и нечовешка упоритост, особено при малките производители.
Опитат ли се да влязат във веригите супермаркети, ръцете им биват извивани до невъзможност. Затова и започнаха да продават онлайн - по-големият марж им позволява да излязат на някаква печалба.

Именно затова аз продължавам да купувам основно българско вино. У дома вечерята не минава без вино и особено през последните 2-3 години поне 90% е българско.

И все пак - за да дам 18-20 лв. за бяло вино, то трябва да е много добро, а не просто "приятно" Blush

Пак мантрата за субсидии ли тръгна?
Онеправдания българисти производител, които исла да печели яко, без да прави нищо.
Засегнахме темата със субсидиите в другата млечна тема. За да не повтарям България е трета в Европа по субсидии, ама нищо де.
За това всичко У нас е по-скъпи, вино, мляко и млечни, бобови и т.н.

Плащайте по 20-30лв за бутилка българска  любов щом сте доволни.

# 121
Субсидии или е по-лесно да продаваш земята под лозята за да се строи върху нея. Пари валят, няма копане! .
Иди виж край Поморие какво става.

# 122
Аз отдавна говоря, че българското хубаво вино е по-скъпо от чуждото дори в трети страни или сравнявайки цената на българското тук и на испанскто в Испания.
За 10лв е почти невъзможно да се намери  нещо което да става за пиене - бе казвам хубаво.

В Европа има доста голям  избор за 5евро и като цяло стават за пиене.

Абсолютно вярно и лесно обяснимо - в Испания, Германия, Португалия производителите ползват страхотни държавни субсидии. Това им дава възможност да изкарат качествен продукт на ниска цена.
При българските винари нещата се получават от любов, ентусиазъм и нечовешка упоритост, особено при малките производители.
Опитат ли се да влязат във веригите супермаркети, ръцете им биват извивани до невъзможност. Затова и започнаха да продават онлайн - по-големият марж им позволява да излязат на някаква печалба.

Именно затова аз продължавам да купувам основно българско вино. У дома вечерята не минава без вино и особено през последните 2-3 години поне 90% е българско.

И все пак - за да дам 18-20 лв. за бяло вино, то трябва да е много добро, а не просто "приятно" Blush

Онеправдания българисти производител, които исла да печели яко, без да прави нищо.
Засегнахме темата със субсидиите в другата млечна тема. За да не повтарям България е трета в Европа по субсидии, ама нищо де.
За това всичко У нас е по-скъпи, вино, мляко и млечни, бобови и т.н.

Извинявай винаги чета твоите постове а интерес.Да вметна 30лв субсидия за декар в Бг много ли е 3в Европа из отзадзе.Няма да задълбавам повече.Всеки има свой собствен вкус.Аз лично за 10лв бутилка вино не бих си купил в Бг.

# 123
........

Не знам за каква мантра говориш, аз съм нормален потребител (доста отдаден, впрочем Grinning), нямам нищо общо с винопроизводството.
Задавала съм си въпроси, търсила съм отговори. И съм ги намирала.
Редовно ходя по винени изложения и дегустации. Голяма страст ми е виното, но ми става мъчно, като виждам с какво се сблъскват хората у нас.
Двайсет и няколко лева е субсидията за декар грозде за вино, в пъти по-малко от тази за зеленчуците. На последно място сме в Европа по субсидии за винено грозде. Има ли нужда да се говори повече.

И да, наслаждавам се основно на българска любов Grinning
Снощи отворих това розе и открих интересни плодови нотки - преобладаващо тропически и свеж нежен цитрус, както и едва загатната минералност. Доста плътно тяло, вероятно защото е правено по технологията за кларетите от Бордо (стои по-дълго със зърната). Цената му е под 20 лв. (около 15, за да съм съвсем точна) Blush

# 124
  • София
Vivi, Vetrena - Чудесни мнения! Щастлив съм да видя позитивен подход в споделените мисли, както и конкретика. Ще се радвам на нови такива хубави включвания. Wine GlassWine Glass

# 125
И аз смятам, че трябва да се подкрепят българските винарни и винопроизводители.
Предимно българско вино купувам и почти винаги се наслаждавам на чудесни вина, поне за мен. Избираме от всякакъв ценови диапазон.

# 126
аз подкрепям тези които имат добро съотношение цена/качество, без значение от къде са. Другото е да се оставя да ме правят на луд или да хвърлям пари без да има покритие отсреща.
Има доста български, които купувам и съм хвалил, даже като се замисля точно в тази тема основно се говори за български, защото чуждите са много малко у нас

# 127
Имам си предпочитания и те не са свързани с държавата производител. Аз съм потребител, не спонсор. От белите вина предпочитам немските, от определен регион.

# 128
кой регион ? Simple Smile

# 129
  • София
Имам си предпочитания и те не са свързани с държавата производител. Аз съм потребител, не спонсор. От белите вина предпочитам немските, от определен регион.
Харесвам немски вина. Можеш ли да разкажеш малко повече за сортовете и регионите, които предпочиташ?

# 130
От долината на Mosel. Не съм някакъв познавач, само консуматор, който обича да си угажда.

# 131
Ей това розе Negroamaro от Аванти си изпих сам сама за няколко часа. За пръв път изпивам цяла бутилка Joy. Много ми хареса, а на сутринта се чувствах съвсем нормално, а не предозирала.

За ежедневно вино е супер.

# 132
Зиги,  изглежда вкусно с таз малина. Нооо сухи вина предпочитам. От тази ценова група вземи
https://shop.gladen.bg/product/settesoli-suho-vino-roze
https://www.superbagplovdiv.bg/roze-saikal-750ml-1.html

# 133
  • Germany
FrauDanna, и аз съм почитателка на немските бели вина. Царе са немците на белите, за разлика от червените сортове. Моите любими сортове са ризлинг, вайсбургундер, граубургундер, Мюлер Тургау, силванер, или комбинации от тях. Харесвам вината от Пфалц и от Райнгау, какъвто и производител от този регион да избера, винаги ми харесва. Много харесвам и варианти с лека, перлена газировка, особено през лятото.
Много съм впечатлена от ризлинга на Вила Гривица от българските производители, изключително много. Като редовен потребител на немски ризлинг, смятам, че с нищо не отстъпва по вкусови качества на добрите немски ризлинги. Силен, интензивен аромат, минерално, с лека острота, мирише на портокалов цвят, на грейпфрут, треви, с много приятен сладникав послевкус. Много свежо и красиво вино. И смятам, че е точно класическото представяне на сорта.

# 134
О, сега като започнахте с ризлинга и се сетих за аспержите и че вече по полетата започнаха да поставят сергиите и будките и ще има пак скоро ягоди и аспержи и ризлинг мммм .... и сега ще ида на инспекция до мазето да прегледам имам ли ризлинг и ако нямам вече в петъка като закарам сина на езда ще заредя. До конюшната има винарна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт