Избор на вино # 2

• 55 531
  • 657
  •   1
Отговори
# 540
В Интер експо център предстои да има изложение на български вина с дегустация. Ако някой го посети, моля да се похвали с отзиви. Влизането е с билети.

От кога е ?

Да се оплача от "Cycle", ниската категория на братя Минкови, не струва, моля ви, не го купувайте.

Ако някой е бил на дефилето на младото вино в Пловдив, нека сподели впечатления и вкусове.
29.11 - 1.12 Трите дни

# 541
  • София
В Интер експо център предстои да има изложение на български вина с дегустация. Ако някой го посети, моля да се похвали с отзиви. Влизането е с билети.

От кога е ?

Да се оплача от "Cycle", ниската категория на братя Минкови, не струва, моля ви, не го купувайте.

Ако някой е бил на дефилето на младото вино в Пловдив, нека сподели впечатления и вкусове.
29.11 - 1.12 Трите дни

👍

# 542
Втори път пия от това бяло вино. Проблема ми с белите вина е, че все ми киселеят, но това е неочаквано приятно за мен.
На тази марка само това съм пробвала.
Скрит текст:

# 543
  • In transit
Pea, пробвай това вино, все още го има в Бурлекс на промо х 12.90лв. Със сигурност не е кисело. Бях го похвалила преди време и съм се заредила добре. Simple Smile

# 544
Нямам удобен Бурлекс, но утре ще ида спец  за това да го взема. Благодаря!

# 545

Беше доста студено и вината бяха студени, като това доста пречи на правилната преценка за качеството, аромата и вкуса на виното. Единствено Винарна "Братанов" бяха темперирали вината си като ги държаха в топла вода, за което мога само да ги похваля. Надявам се следващата година повече винарни да последват примера им.

# 546
  • София
Само да докладвам, че 3та бутилка допиваме от поръчката ми с 13 бутилки от Винокрал и вината са превъзходни за моят скромен вкус! ММ иска да пускаме втора поръчка на същият пакет или модификация отново с червени вина. Satisfied

# 547
  • София

Беше доста студено и вината бяха студени, като това доста пречи на правилната преценка за качеството, аромата и вкуса на виното. Единствено Винарна "Братанов" бяха темперирали вината си като ги държаха в топла вода, за което мога само да ги похваля. Надявам се следващата година повече винарни да последват примера им.

Благодаря !

# 548
Отбивам се специално да похваля eдно удивително вино: Bessa Valey Grande Cuvee
Купих го по препоръка на един от най-добрите сомелиери, като изискването беше да мога да впечатля партньори в Словения, които наистина много разбират от вино.
Виното е бленд от четири сорта: мерло, сира, пти вердо, каберне совиньон. Създадено е във френски стил, с отлично интегриране на дъба, за разлика от често срещаната грешка на нашите винари да прекаляват с "надъбването". След като опитахме виното, спокойно купих кашонче за пътуването в Словения.
Цената е около 70 лв. на дребно и е отличен подарък за ценители. Добрите реколти са 2016 и 2017. На 2018 и трябва още малко време.
https://top50.divino.bg/2021/domaine-bessa-valley-grande-cuvee-2017/

# 549
Това вино ми подариха скоро. Хареса ми за бяло.

# 550
Онзи ден си закупих на братя Минкови виното което е към 18 лв Мавруд, доста хубаво вино а аз въобще не съм фен на нашите вина, винаги когато купувам до 20 лв е кофти на вкус, сега за по скъпите си нямам идея.  От Енира също съм доста доволен но от доста време не съм си купувал. В Кауфланд продаваха едно италианско от сорта на 16 лв някои да се сеща как се казва  и дали може да се купи онлайн от някъде или нещо подобно на него ?

# 551
Малко ми е конкретиката в тоя материал, но авторът разбира от вино (имам наблюдения още от 90-те години). Дано в продължението има повече отзиви по същество за представеното на тазгодишното изложение.
https://e-vestnik.bg/38827/ludostta-s-tsenite-prodalzhava-belezh … grC8zewdYJ32LZthQ

# 552
Mikkey взех виното предложено по горе от теб (не на промоция Grinning) много е хубаво и наистина не ми киселее. Благодаря! Всъщност Бурлекс ме впечатли с вина и то такива които не съм виждала в Аванти от където обикновено взимам, защото имам удобен. Взех още 3 бели и 1 червено на промоции. Идват празниците да съм готова. Ще споделя ако нещо ми допадне от тях.

# 553
  • In transit
Pea, радвам се, че ти е харесало. Виното наистина е чудесно за цената си. Имат много вина, които те директно си внасят, затова ги няма в Аванти и на други места. Пробвай Соаве на Casalforte.

Много приятно и ароматно вино, не киселее. Не е от най-хубавите екземпляри на Соаве, но е чудесно ежедневно вино на смешни пари.
От червените на същата фирма, Пино неро също е много приятно. Имат и мерло, но не съм го пробвала.

# 554
  • София
Аз да се похваля, че поръчах втори кашон от Винокрал! Satisfied
Пратиха ми ваучер за отстъпка -100лв, при покупка над 200 и се възползвах! Виното досега не ме е разочаровало!
Този път направих друга комбинация - микс от 6 френски и 6 испански вина - червени и добавих моят абсолютен фаворит към момента -1 бутилка кабарне Сира (шира). Та - общо 13 бутилки.
Скрит текст:
Поръчките идват със Спиди до врата и се изпращат от Karlovy Vary. Дано ви е било полезно.

Общи условия

Активация на акаунт