Избор на вино # 2

• 55 102
  • 657
  •   1
Отговори
# 645
Съветника обикновено  няма хабер, говори заучени фрази.

А ти отново обобщаваш без особени основания.
Конретно този собственик познава отлично вината и винарните. Всеки месец организира по няколко дегустации в магазина си. Почти всички значими български изби са минали оттам, при това по няколко пъти.

И да, аз лично мисля, че е възможно вино за 100 лв. да не е добро. Попадала съм на такива. Даже на курсовете, които съм посещавала, сме имали подобни примери.

# 646
Какво значи не добро? Развалено, корково или какво?
Ако е лошо, защото е лошо, как е стигнало до тези дегустации? Демек купуват на тото ли?

Най-малко с Гугъл за 1 Мин се вижда реална цена за всяко вино и колко е добро. Ако е нещо за 10лв и се продава за 100лв може.
Пак казвам, че няма смисъл от подробно разследване.

# 647
  • София
Нахвърлям няколко предложения за червено вино до 100 лв. Вина, които на мен са ми харесали и направили впечатление. Богати на вкус с балансирани танини. Надявам се да помогна. Simple Smile

Katarzhyna Question Mark GOLD 2021

Kapatovo Shiraz Reserve 2019

Domaine Bessa Valley Grande Cuvée 2020

Dragomir Reserve Cabernet Franc 2018

Kapatovo Shiraz Primitivo Marselan 2017

Ако пък решите да вземате чуждестранно вино, горещо препоръчвам калифорнийските кабернета ! Purple Heart
Например:

Klinker Brick Cabernet Sauvignon 2020

Francis Ford Coppola Diamond Claret Style 2021

Или винаги може да заложите накое червено вино от Бордо. Зависи какво има по магазините. Simple Smile

# 648
Само Драгомир бих казал, че си струва.
За чужди има избор, защото по-скъпите са с по-малка надценка / печалба и са значително по-добри

# 649
  • По света и у нас

И аз харесвам на Копола виното, но последно ми казаха , че в Америка състава на виното не е регулиран така както е в Европа, затова да пия само европейски.
Сега ще пробвам това и ще споделя.
Видяла съм също, че от неорганик вината ми е доста гадно после, затова залагам и на органика вече.

# 650
Привет, имам ваучер за Vinokral, който няма да ползвам.
Ако някой го иска, моля да ми пише на лични, веднага ще дам номера Blush
Припомням, че условието на сайта е да си изберете вино за мин. 160 лв. - от тях с ваучера ще си приспаднете 80 лв.

# 651
Вчера и днес има винен фест във Варна в Археологическия музей.
Едно от вината които ме впечатли и си закупих беше това:

# 652
  • София
Здравейте. Ако ви се пробва нещо по-различно, ето едно предложение от мен - Бел Муж на Боровица, реколта 2022.
Отдавна го бях набелязала. Много оригинално име, кръстено на българско ястие типично за Северняшкия край. Виното е купаж от няколко сорта - Шардоне, Совиньон Блан, Вионие, Мускат и Рикат (Рикацители). Отлежавало е във френски бъчви за 18-26 м. Много е интересно, богато, многопластово.

# 653
И аз минавам да похваля тази тамянка.

# 654
  • София
Да споделя нещо интересно. Дали е така или не, тук сигурно има хора, които могат да се включат по темата с отлежаването на вината в различните видове барели. Така че ще ми е интересно да чуя коментари. Simple Smile

# 655
Аз в последно време попадам на страхотни български вина.
От белите вина съм фен на CR Sauvignon Blanc. Доста бюджетно решение
https://winedeals.eu/product/bqlo-vino-cr-sauvignon-blanc/
А любимото ми червено вино е на изба Оряховица - https://winedeals.eu/product/oriahovitza-red-cuvee-0-750/

# 656
Момичета, имам нужда от съвет 🙂 Искаме да поканим кумовете с хубаво червено вино, а кумата обича доста просеко. Като регион Франция май е любимият им. Бюджетът ни е около 200 лв. Чудим се дали да вземем две бутилки – една червено вино и една просеко? Или пък една общо, но по-хубава, а какви? Изобщо не съм запозната, трябва ми помощ.

# 657
  • София
Момичета, имам нужда от съвет 🙂 Искаме да поканим кумовете с хубаво червено вино, а кумата обича доста просеко. Като регион Франция май е любимият им. Бюджетът ни е около 200 лв. Чудим се дали да вземем две бутилки – една червено вино и една просеко? Или пък една общо, но по-хубава, а какви? Изобщо не съм запозната, трябва ми помощ.
highforthiisss, аз бих препоръчала да се отбиете в магазин на CasaVino и/или Seewines (разбира се има и други такива магазини за вино с богат асортимент) и да попитате какво биха ви препоръчали. В Seewines в момента има промоция на пенливи вина. Забелязах няколко вида просеко, но не мога да препоръчам конкретно нещо.

Относно червените френски вина там също има голямо разнообразие. Като за подарък, по-впечатляващо би било червено вино от Бордо. Ценово варират много, но може би вариант би бил така наречените Second label вина, тоест пак много добри на вкус, но една- две идеи по-евтини от топ ъф дъ топ. Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 17:53 от Scintillia

Общи условия

Активация на акаунт