Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 442
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
    Да се включа и аз по темата с ежедневните превръзки. При мен още на първия час откакто я сложа и започва един сърбеж, дразнене и зачервяване. Много неприятно, а съм пробвала различни марки.. докато с превръзките нямам такъв проблем, а аз имам доста обилен цикъл.

# 421
    Момичета, някоя от вас има ли опит/ наблюдения с т.н.  легла кошарки тип  next to me или  co-sleeper?  Удобни ли са, нямам много място до моята страна на леглото, а 60/120 няма как да влезе и трябва да е  в другия край на стаята, което няма да е много удачно за началото.

# 422
    С първото имахме легло next to me. Беше една от добрите покупки, ужасно удобно за съм, хранене, успокояване през нощта. Взехме и с преграда и колелца. Така през деня си го местих и си спеше и в друго стаи докато върша нещо. За съжаление много бързо (4 месеца) стана малко и го сменихме. Има и деца, които до 1 година си го ползват. Моето се роди много голямо и така ди и върви. На 6 месеца носеше дрехи 12-18 месеца. 😀

# 423
    • София
    В нашата спалня няма място за дървена кошара и взехме това легло - https://www.hippoland.net/chipolino-koshara-2-niva-s-padashta-pr … igo-kosimer0182bi Сваля му се преградата и ми беше адски удобна с кърменето, направо заспала си кърмех. После също де, само се търкаляше до мен като се събуди и го връщах обратно Grinning Вече е на 3 години и още го ползва, определено до 3 години е леглото, не повече нооо още не му е готова стаята. За справка, сина ми е 105 см.

# 424
    Fillme, ние сме по-назад с женското превъзходство вкъщи за момента, за сега само аз, женско куче, котка и момиченце, живот и здраве на термин. Grinning
    За половин година имам вече две глюкозни натоварвания. Ендокринологът ме диагностицира с ИР, но нещата влязоха в норма след регулиране на ЩЖ и спорт, съответно и свалени килограми. В 10г.с. ме натовариха отново и нещата бяха даже по-добре от преди бременността. Поиска да повторя теста между 24-26 г.с. без резултат за инсулин и НОМА, защото според нея не е показателен по време на бременност. Доколкото и аз съм чела, бременността е състояние на инсулинова резистентност по принцип. Имам сериозна фамилна обремененост и мисля да си взема глюкомер най-скоро време. Голямата ми драма е, че не ми се ядат протеини от самото начало, а преди това спокойно похапвах пилешко, телешко, яйца, извара. Сега искам само въглехидрати...плодове, зеленчуци на салати и хляб...
    И аз съм се насочила към next to me, защото ми изглежда ужасно удобно!
    Допълвам си поста, имам желанието да спра да ползвам ежедневни превръзки, ползвам такива задължително без аромати, но ми се струва, че е възможно наистина да пречат повече, отколкото да прави помагат...обаче, не виждам как с това течение, трябва да си сменям бельото 3-4 пъти на ден...

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 18:48 от Bubblezz

# 425
    • Замък сред облаците
    И при нас мястото е ограничено, под наем сме и колкото и да ми е мерак нямаше вариант за масивна дървена кошара както си мечтаех. Засега съм метнала око на тази, сгъваема на 2 нива:

Next to me повечето ги гледам, че или са само за първите 6 месеца, или по-големи от свободното ми пространство.

# 426
    Обожавам си легълцето тип некст ту ми, пазя го и ще го използвам и този път живот и здраве. Сега на каката взех сгъваема кошара със сваляща се страница и съм я лепнала до леглото както с малката кошарка. Ние над 6 месеца я използвахме.
    При кърмещите вероятността да е в леглото на родителя е 80% 😄
    А дървените кошари колко багаж събират... Преди няколко дни накарах таткото да я разглоби за да спра да трупам в нея 😄

# 427
    • Варна
    Понеже видях, че сте обсъждали ИР, включвам се само да кажа, че няма нужда да давате допълнително пари за ХОМА индекс, защото той не е допълнително изследване, просто се изчислява по формула като имаш глюкоза и инсулин пуснати.
    HOMA-IR = глюкоза*инсулин/22.5
    Референтни стойности:
    Нормален HOMA-IR < 2.5
    Рискова зона 2.5-5.0
    Висока Инсулинова резистeнтност ( HOMA-IR ) >5.0

Относно кошарите - на мен това ми беше една от най-малко използваните покупки, добре че беше поне сгъваема, а не някой дървен кютюк. Общо взето я ползвахме заради повивалника. Бебето почти не спеше вътре. Още в първите дни като се прибрахме, буди се той посред нощ 100 пъти, кърмим се по половин час, при което не заспива докато суче, приспивам го още половин час и като го сложа в кошарата, след 40мин пак е цъфнал. Единственият начин да спи 2-3 часа, беше да спи отгоре ми. То и самото ставане и разнасяне напред назад ми беше супер трудно с прясно секцио, първите дни по 10мин се опитвах да стана. Малко по малко кошарата стана все по-неизползваема, спяхме заедно, защото в един момент вече не издържах да ставам по милион пъти - вземи го, върни го
    ... Имали сме периоди дето ми се е будил на 30мин и нямаше да оцелея просто. В момента изобщо не знам къде е тая кошара, чудя се да я търся ли, да купувам ли, да си спестя ли кошара... То и без друго в момента изобщо нямам къде да я сложа, а в новата къща надали ще с успеем да се преместим преди да се роди. Между другото и с количката бяхме така първите месеци - изляза ли с количка, до 20мин е започнал да реве истерично и я карахме на слинг и раница. Чак след като започна да сяда и да гледа започна да издържа повече в количка, но пак раницата беше винаги в коша.

# 428
    Док не ми вдигна на мен. "Потопих" се в легена със смрадлика. За сега -мнооого по-добре! 🤔😁

# 429
    Момичета, в лаборатория Кандиларов има промоция на изследването за Инсулинова резистентност.
    https://www.omed.bg/Paket-Insulinova-rezistentnost-ot-Laboratori … ilarov-p5464.html

# 430
    • София
    Лека вечер от мен с една снимка - толкова за удобството на мама.
    Скрит текст:

# 431

Едно сутрешно тумбаче! Аз се чудех до онзи ден,дали просто не напълнях здраво,и за това не ми порасна и корема, обаче имайки предвид последния преглед и това, че АГ каза,че бебето е голямо като за 19г.с , а не 17-та, това че таткото е 190см висок и не на последно място...гърдите,които не ми се струват двойни, а тройни.... Корема е от бебе! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Усмихвайте се, хубава Неделя! 😘

# 432
    • Варна
    Имам въпрос относно количките. Аз предния път има зимно-пролетно бебе и си бяхме със зимен кош. Сега може ли да си взема лятна количка с напълно легнало положение и да пропусна зимния кош? Разглеждах, че Cosatto имат такива, на които уж пише, че са с напълно легнало положение и са от 0 до 4г. Вероятно и други има де, но мисълта ми е задължителен ли е тоя зимен кош? Аз, както споменах по-назад, със сина ми зимния кош го ползвах макс до към 4тия месец, после му умаля, а и той се скъса да реве в тоя кош. Много държа да ми е лека количката, защото съм дребна и не мога да ги вдигам, а с тежките колички по стълби на задни колела ще се пребия.

# 433
    Този термин го има само на Български език ... "Зимен кош". Това обърква хората и се мисли, че коша е за сезона зима. Правилното е кош за новородено без значение зима, пролет, лято или есен. Бъгитата ("летни кошове/ колички:close: ) са с колани, предназначени за деца от 6+ месеца нагоре. Так където се сгъва има естествено ръб и сумати възможност за течение през ниската преграда. Никога, дори и на 40 градуса няма да сложа новородено директно в бъги, било то с пускаща се облегалка. Въобще не е добре за бебето.
    Аз си взех комбинирана количка и като се научи бебето да седи само смених коша за новородено с бъги коша, седеше си с колани и като дойдеше време за съм спусках облегалката.

# 434
    • София
    Вече и ние с малкия сме в кръга на болни с ковид. От нощес е с 38 температура, сутринта беше дробче. Аз пък започнах да кашлям много изведнъж тази сутрин, за сега нямам температура. АГ ми е изписала сто вида хапчета, основно витамини ,броих ги 21 на ден. Ще се гръмна, направила съм си график, че иначе ще забравя кое съм пила наиситна...На други от София звъняха ли ви от РЗИ? Как се процедира ако искаш да излезеш за преглед, кой трябва да предупредя, че излизам имате ли идея?

Общи условия

Активация на акаунт