Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 337
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
И аз се наградих с едно шоколадче, че не бяха яла сладко от над месец и половина.

А за запека на мен АГ ми изписа Лактулоза- действа, може леко да поразбута червата и  е малко сладко, но поне е ок за бременни.

# 616
Аз съм висока 1,70см с първата бременност забременях 60кг,паднах на 48кг от повръщането,качих до края 65кг,родих и бях 60кг,сега забременях 77кг до мин месец бях 67,скоро не съм се теглила😊

# 617
  • София
Лактулоза давах на сина ни като беше бебе на няколко месеца, запичаше се адски много. Тя ни спаси от мъките, какво ли не опитвахме. Аз изядох всички сини сливи и круши на света и не излизах от ВЦ, а той си беше запечен Grinning До момента също съм 1-2 кг отгоре, варират, но и минали път бях така и накрая бях 13 кг за цялата бременност. Не мисля, че има какво толкова да обсъждаме кг и да сравняваме, просто не трябва да прекаляваме, за да сме здрави. Утре съм решила да правя торта, ще видим какво ще излезе 😅

# 618
  • варна
teddynm излезе ли резултата от амниоцентезата?

# 619
Момичета честит Трифон Зарезан или Св. Валентин, според зависи коя какво празнува. Аз да си кажа, че съм 1,60м и ми е по- лесно да отслабвам отколкото да качвам, особено като ходих на работа или ако се разхождам (а съм с хипофункция на ЩЖ, ендокриноложката каза, че явно е ген) . Преди да забременея май успях да стигна 50 кг или мааакс 51 с големи усилия.  Сега  вече в 18г.с кантара показва 55-56 кг, понякога и 57, ама като се изпишкам пак отивам на 56, пък и като се има и предвид, че хапвам, а съм със запек още от преди, там пък падам пак на 55 кг... . Обикновено през деня варирам 1- 1,5  до 2кг.
Днес се видях с една част от колежките си и всички ме питаха къде съм ги качила тези килограми 😁 Еми къде може дупе, гърди и най- много в коремчето, ама си го обяснявам с предната плацента. Чакам и малко в бедрата да кача и ще е мн добре, особено ако запазя дупе и баджони 😅 от слабост ми се е случвало да имам синини на дупето, ако стоя на по- твърда повърхност, а и не ми харесва как изглеждам по- слаба, обаче сега много ми харесва като е по- оформено даже може и още, че доста добре са разпределени килограмите за сега. И приятелят ми се надява сега като тръгна по разходки или пък като родя да не сваля това което съм качила на себе си😁
Майка ми с мен е качила 10-12 кг  и приятелите ѝ я мислили, че просто се е усетила да качи някой килограм. Родена съм март и студените месеци е била загърната с дрехи и не си е личало, че чака бебе, накрая не вярвали, че е износила бебе цели 9 месеца ☺️ Обаче не е могла да запази и едно килце. За около 2 седмици си е станала слабушко. Била съм доста ревяща и съм заспивала само ако съм ѝ била на сърцето. Така, че без никакви допълнителни усилия е загубила килцата. 🤗
Много съм щастлива за качените килограми и това как изглеждам, затова и споделям с вас моята радост и надежда да не ги загубя, че веднъж бях стигнала 54 кг, но с разходки без да искам ги свалих.
Смятам да не допусна повече от 12-15 кг заради проблемите си с гръбнака.
Към обяд пак ще се включа, надявам се още по- щастлива след прегледа. Без да искам си ударих корема докато се закачахме като децата с гаджето и сега ми е притеснено, но няма нито болки в корема нито кърваво течение, което ми дава надежда, че всичко е наред. 🤗

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 02:58 от Лотос

# 620
Ооо, за килограми ли заговорихме. Grinning
Аз съм с 6 кг отгоре. Отдавам го на това, че преди да забременея отслабнах точно с 6 кг. и нямах време да задържа резултата, така че да остане по-траен. Винаги съм била йо-йо с напълняването и отслабването. Надявам се да не кача повече от 12кг за цялата бременност и ще се постарая.
Лотос, само хубави новини да донесеш след прегледа!

# 621
Ох ,моля ви се, стискайте ми палци! Имам ходене до АГ днес за едни резултати. Решила съм да го помоля обаче пак да "ровичкаме" за пол, искам точно днес да изненадам мъжа ми... Измислили сме с най-добрата ми приятелка (която е фотограф) да направим една снимка и да му я подаря....ама дали малкото човече е на същото мнение,никой не знае... 😁😁😁

# 622
  • гр.Пловдив
teddynm излезе ли резултата от амниоцентезата?

Fif4e, не е още, чакам, предполагам тази седмица до края Frowning1

# 623
Хайде, Shu, днес е денят, в който ще разбереш пола! Стискам палци и да се похвалиш!

# 624
Ами......да, сърчицето остава синьо! 💙💙💙💙💙💙💙💙

# 625
Ами......да, сърчицето остава синьо! 💙💙💙💙💙💙💙💙
Пу, пу, пу айде голям мъж да порасне! Blue Heart

# 626
Момичета, някой да е чувал нещо или да има опит с предишна бременност с една артерия в пъпната връв? При 4ма лекари бях, един по каса, един на частно, един от фаталната и един за още едно мнение, всички казаха да не се притеснявам, защото всичко останало от ФМ и пренаталния тест е Ок и че вече се случвало много по-често от преди. Но как да спра да се притеснявам, страх ме е да се зарадвам на бременността.
И при мен е една артерията. Казаха ми, че щом бебето се развива добре и резултатите от изследванията са добри, не трябва да се притеснявам. Малко се успокоявам като чета, че и на вас са ви казали така. Стискам палци.

# 627
Аз да се запиша, че точно днес след една хубава порция пилешки сърца в масло,лук и бяло вино най-после го усещам това бебе. Сега лежа по гръб и  го усещам как шава. Време беше!

# 628
Кажи рецептата, не ям пилешки сърца, но ако трябва ще опитам, и аз искам да го усетя вече 😆 И децата не спират да ми пипат корема.

# 629
Bubblezz, тук съм с най- хубавите новини! Плацентата се е вдигнала нагоре, бебето за сега се развива добре, няма място за тревоги.
АГ ме пита какво бебче искам, а аз казах, че нямам претенции само да е живо и здраво (нищо, че тайничко бях с надежда да е момче, защото имам име още от преди 2 години. Избрах го в компанията на майка ми, тя го беше харесала много ❤️)  и докторката каза 💙Ето го и мъжкото достойнство, 100 процентов мъж💙
Не можах да дочакам приятелят ми да се прибере от път и да му направя изненада. Веднага след прегледа му казах. Даже ми звъня дали е сигурно, да не станело после момиче 😁 Ама казах му за достойнството и вече всички негови приятели знаят, че той направил мъж 😅

Shu, честит бъдещ мъж и на теб 💙💙💙

fillme, много се радвам за теб, честито усещане и бъдещо спокойствие 🤗

Днес се побърках от кеф докато гледах  юнака как не спря да шава, беше като на купон, а абсолютно нищо не усетих.
Но ще дойде и моето време да усетя, до тогава ще чета вашето щастие ❤️🤗

Общи условия

Активация на акаунт