Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 335
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Днес е мъжки празник явно! Само сини гащи ще се цапат след няколко месеца! 😁😁😁💙

# 631
  • София
Честито, момичета! Днес и аз съм на преглед в 14:00, стискайте палци да е наред всичко след този ковид, пък дано и ние видим пол Simple Smile) Не съм при моята АГ, че е в чужбина, но дано всичко да е наред и с нас!

# 632
Кажи рецептата, не ям пилешки сърца, но ако трябва ще опитам, и аз искам да го усетя вече 😆 И децата не спират да ми пипат корема.

Бягай до магазина за 2 тарелки сърца и едно бяло вино!
Сварих сърцата. Задуших 2 големи глави лук в пакетче масло и добавих 3-4 черпака бульон от сърцата, после сърцата, сол и малко бяло вино към половин чаена чаша и оставих да къкри. Към края добавих черен пипер, чаена лъж. чубрица, ч.л. червен пипер и накрая шепа пресен магданоз и още мъничко бяло вино.

# 633
Ами време беше да се покажат тези мъже. Тука женско царство беше настанало. Шегата настрана, да са живи и здрави бебчетата, това е важното. Heart

За килограмите - Аз по принцип съм си слаба, даже кльощава бях. Другите искаха да отслабват, аз да кача, защото не се харесвах, но това беше като ученичка. 53-55 се чувствам най-добре. Първата бременност стартирах 52кг (висока 165см) и качих 12кг. След раждането бързо свалих всичко, даже повече от необходимото. Направо ми се беше изпило лицето като си гледам снимки от тогава. Но кърменето много помага за това. Пък и моя господин ми спираше тока, не че сега не е така. Сега стартирах на 55кг и съм +5 кг досега. Ама си хапвам всичко, не съм повръщала. Само гадене имах в началото, но дори тогава се чувствах по-добре, когато хапна нещо. Покрай сина ми вкъщи често има палачинки, кексове, кифлички, торти..нещо сладичко, но поне домашно приготвено. Не прекалявам, но и не се ограничавам напълно.

Исках да споделя и нещо друго. Вчера на празника най-после решихме да кажем на сина ни, че ще става батко.Heart Чудихме се как да го направим и се притеснявахме как ще реагира. Вечерта ходихме на ресторант и когато се прибрахме му дадох две ехографски снимки с панделка. Отвори ги и го попитахме какво е това според него, той каза "това съм аз, като бебе в корема на мама". Тогава ММ ме накара да се изправя, за да ми види корема. В началото не загря, после започна да се оглежда и аз му казах " това е твоето братче". Усмихна се, зарадва се, подскочи и каза "мечтата ми за братче се сбъдна". Blue Heart Беше много мило и наистина не очаквах да реагира така. Започна да говори как ще си споделя подаръците с него (което на този етап ме съмнява, но ще видим). Зарадва се много и че ще е в неговия месец. Прегръщаха се с баща си и се радваха, че ще са трима мъже в семейството и една жена.
 После ми каза "абе, чудя се аз защо си такааа...пълничка напоследък. Преяла ли си, тежко ли ти е..." . Grinning И цяла вечер все подобни подмятания. После започнаха въпросите - "тате, ние с теб трябва ли да ходим в болницата с мама, когато се роди бебето? ", " мамо, от къде ще излезе бебето" и като му казах, че от коремчето ми " ама от къде точно"...Леле, ами много мило ми стана като го гледам как се радва. Баща му му показа как ми целува корема и той също го направи, а мислех, че няма да иска. Heart
Когато станахме сутринта ми пипа корема и ми каза, че май по-скоро ще раждам, защото корема ми бил по-голям сега, в сравнение със снощи.Grinning
Тази седмица ще трябва да кажем и на родителите ни, всъщност мисля синът ни да го направи. Засега никой не знае освен в работата, защото нямаше как. Ако зависи от нас никой не искаме да знае до края, сега поне и времето е такова, че не се срещаме много с хора.

# 634
И аз да се запиша с момче 💙 И първото дете ми е момче. Относно килограмите съм качила 1кг. С първата бременност качих 16кг и бързо ги свалих. Дано и сега е така.
Така ме сърбят ръцете да напазарувам някои неща за бебето, особено покрай намаленията. Но ми се струва рано още, въпреки че не съм от суеверните.

# 635
Честити сини гащи момичета 💙💙💙

# 636
  • София
Miss_independent много миличко ❤ Ние също казахме на родителите чрез баткото. Снимахме го как държи теста за бременност и им го пратихме, понеже не сме в един град. Те бяха шокирани и си помислиха, че той държи неговия тест от 2018та, за това после им пратихме и видео, в което подскача и крещи “ще ставам баткоо”.
Аз днес какво направих, както си оправях леглото и като ме схвана кръста. Сега не мога да мръдна, да клекна, нищо. Пусках шиацу масажора, но няма особено ефект. Как ще се замъкна до Шейново не знам.

# 637
Честити момченца!

Дайте предложения за заглавие на следващата тема. Ще опитам да ги сложа като анкета в началото на тази тема.

# 638
И аз ще се запиша с момченце. Макар да ми казаха още в 14г.с, видяхме едно пишле на екрана. Сега на 23 съм на късна морфология и ще се потвърди със сигурност, но аз си го усещам,че е мъж. Миналия път беше застанал все едно ще се боксира. 😅😍😍🤩🤩

# 639
И от мен едно момченце Blue Heart

# 640
Мъжко царство! 😁 За ден как се промениха нещата...

# 641
Момичета, привет!
Отбелязвам се и аз с момче:blue_heart:
В 12 г.с. беше на 70% сигурно, но вече са 100%.
Днес в 20+3г.с.минах фетална и всичко изглежда нормално:)

Относно килограмите забременях 55 кг, свалих до 52кг и сега съм 56.5кг. Също се притеснявам дали не са малко, но го консултирах и с АГ, и с фаталния доктор и двамата са на мнение, че няма място за притеснение. Пък и бебе върви голямо със седмица напред.

Още нещо да споделя - забелязвам промени във вените ми - по-изразени са. Нямам болки или други симптоми. Записах час за съдов за 02.03. Някоя от вас с подобен проблем?

# 642
  • Замък сред облаците
Ами, това и симптом още от 3 месец при повечето жени и се дължи на увеличеният обем кръв. Един от пъвите видими симптоми по тялото е реално. Нямаш нужда от съдов, ако нямаш болки и отичане на крайници.

# 643
Здравейте момичета 🙂 + още едно синьо сърчице 💙

# 644
  • София
Лелеее днес е ден за момчета! Аз минах преглед , всичко е наред. И ние вървим малко по-големи (17+2 съм по календар), а бебока отговаря на 17+6. Каза плацента , околоплодни води са нормални , пусна ми пулс и го видяхме как се забавлява. Написа ми на едно листче пола и сега чакам пред магазина девер ми да купи балон. Ще пиша пак довечера като го спукаме семейно Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт