Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 462
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
Удобно, неудобно -пиша! От няколко дни имах лек сърбеж долу,мислех,че е от интимния гел, обаче то взе че се засили и се появи и характерното течение...гъсто,като пресечено мляко. Мисля да звъня на док,нищо че е събота,защото не съм спала снощи от сърбеж. На някоя случвало ли и се е и как успя да премине през този ад?

# 391
Удобно, неудобно -пиша! От няколко дни имах лек сърбеж долу,мислех,че е от интимния гел, обаче то взе че се засили и се появи и характерното течение...гъсто,като пресечено мляко. Мисля да звъня на док,нищо че е събота,защото не съм спала снощи от сърбеж. На някоя случвало ли и се е и как успя да премине през този ад?
На мен ми се е случвало при гъбички, но не когато съм била бременна. Тогава ми бяхя изписали клотримазол, но сега не знам дали е разрешен. Можеш да си направиш промивка със смрадлика, но не с душ, а само да се киснеш. Това успокоява, докато се свържеш с доки

# 392
Изследваха ли ви микробиологията?Трябва да дадете проба,може да е гъбички,появяват се по време на бременност .

# 393
Четох посред нощ,че е нормално при бременност. Обаче не е нормално за съня ми и това как се чувствам.Избива ме на лудост!

# 394
  • Замък сред облаците
Макмирор ми изписаха на мен миналия месец.

# 395
  • София
Не е нормално при бременност гъбички, често срещано е, но трябва да се лекува. Най-добре се чуй с АГ ще ти каже какво да вземеш. Миналия път имах и ми бяха изписали Гиназол, супер доволна съм от него и еднократно се поставя. Но по спомен се изписва в по-големи седмици. За това най-добре АГ, няма нищо срамно.
Добавям, че успоредно с лечението трябва да намалиш сладкото, че Кандида много обича сладко. Също така по-честа хигиена без измивни гелове.

# 396
Нормално е да получиш кандидоза по време на бременност, но не е нормално да си остане така - вървете на микробиология, ще ви изпишат нещо Simple Smile
Захарта много предразполага към гъби, моята братовчедка с едната си бременност нон стоп е била на глобули за гъби, и е хапвала доста захар.

# 397

Задължително се обадете на АГ и най- подробно опишете точно как са се появили. Има най-различни видове гъбички и бактерии. Миналия месец бях с подобни симптоми и ми изписаха Макмирор, единият АГ ме посъветва да си пусна освен микробиология, обикновена урина и урокултура и добре, че ги пуснах. По оправих се, но докато отида на вторичен (задължително изискайте , отново да погледне АГ) имах лек дискомфорт. АГ каза, че не са гъбички, но не трябва да е такъв цвета от секрета и ми изписа глобули Флуомизин за 6-т дни и след това Вагибиом и се оправих. Гъбичките са много упорити. Моят АГ категорично ми е забранил всякакви промивки, само и единствено леко да се подмивам с ръка и чиста вода.  Успех желая с лекуването!

# 398
Благодаря ви! Относно сладкото - дори през бременността , много рядко ям сладко! Изобщо не ми е на сърце. Тъй че... един + имам вече 😁 Сега ще му звъня...

# 399
Паста, прясно мляко, нискомаслени кисели млека, хляб и други тестени като баници, солети, крекери, картофи, сладки картофи, ориз същоспадат към сладкото нищо, че са солени на вкус.

# 400
Shu, най-добре е да пуснеш една микробиология, имала съм Кандида за сега 2 пъти през живота си. Тази бременност и предната преди 5 години(приключи в 6г.с.).  И двата пъти нямах нито сърбеж, нито миризма, нито някакво по- странно течение, с една дума безсимптомно.

Сега ми бяха изписал Полижинакс за 12 вечери, след това Лактажин за още 7 вечери. Бях към 7г.с.

При мен без бременност когато имам симптоми за гъбична инфекция се оказва бактериална. Но този път имах усещане, че пак може да има Кандида и затова сама поисках МБ, единственият симптом беше, че се позасили течението, но пак нямаше миризма или пък друг симптом.
Обожавам сладко и без него почвам да треперя, затова и не успях да го намаля по време на лечението. Всеки ден си хапвам сладичко  и изброените храни от fillme

За инстинкт относно пола и аз съм голям срам 😅 някоя вечер сънувам момиче, друга пък момче. Настроих се да е момче (говоря в мъжки род) , ама не съм сигурна. Сестра ми се настрои да е момиче, тя пък говори в женски род и вчера ѝ казаха, че много прилича на момче. Тя също е 16г.с. За нея предполагах, че е момче 🤣

# 401
Моят ендокринолог също държи на Цибалаб и  Бодимед. Правила съм в Рамус и поради съмнение в резултата на ТСХ повторих в Цибалаб на следващия ден, нямаше огромна разлика (2.7 с/у 3.1)...Имам ужасно удобен Рамус до работа, че имам и отстъпка там и си го ползвам.
За гъбичките мога да кажа само в допълнение, че се случва често при бременни, не застрашава бременността както някои инфекции, лекуват се, понякога са упорити. Важно е да ги няма най-вече преди раждане, ако е вагинално, защото се предават на бебчето.
По темата за усещането какъв пол бебе носи една жена, не мисля, че майчинският инстинкт тук играе роля. Аз съм сигурна от самото начало, че е момиче, ама не заради друго, а защото съм се заканила на мъжа си. Grinning Обещала съм му, че щом аз не съм му "майстора" в живота, то ще му родя такъв. Stuck Out Tongue Winking Eye
Нямам търпение да видя как малката ще му вади душата с памук. Joy

# 402
И аз имах Кандида миналата бременност. Беше някакво мъчение. Многоооо обичам сладко и баници. Не се сдържам.  Лекуваха ме 2 пъти с клотримазол и гинопеварил. На 3 път ми изписа Гиназол. От него ми мина, но явно й трябваше време да се настрои, за да ми го изпише. Както и да е, радвам се,че този път съм при друга АГ, която е на частно. Сега пак имам гъбички. Появяват ми се за 2-3 път от началото на бременността. Лекувахме с Макмирор и във вторник съм на микробиология. Най-вероятно ще пия и нещо през устата,защото на моменти все още имам зеленикави отенъци.

# 403
  • Замък сред облаците
Бъбълз, разсмя ме искрено с тази закана Heart

# 404
Бабълз, уби ме. Моя горкия живее с 4 жени и 6 женски кучета, а на последния преглед доктора предположи, че и сегашното ще е момиче.

Лотос, разтреперването е лош знак. Непременно си обърни внимание, ако не сега след раждането за да не ти дойде като гръм от ясно небе преддиабетно състояние. Сега вероятно имаш инсулинова резистентност или хиперинсулемия.

Общи условия

Активация на акаунт